Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
A prawda jest taka, że (już to pisałem nie raz - i nie tylko ja), że na THC nie ma zamiennika i nigdy nie będzie... co marihuana to marihuana, a nie jakieś chemiczne gówno wypalające dziury w głowie.
Dziękuję.
Mayday pisze:HU-210
Przypisy
- Ustawa z dnia 10 czerwca 2010 r. o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii(Dz.U. 2010 nr 143 poz. 962) (PDF)
elitesse pisze: po MJ nigdy nie rzygałem
elitesse pisze: THC nie ma zamiennika i nigdy nie będzie... co marihuana to marihuana, a nie jakieś chemiczne gówno wypalające dziury w głowie.
nie jestem za syntetykami, gdybym mógł uprawiać na ogródku normalnie czy w domu kilka szt to bym sie nie zastanawial nad syntetykami choc tez ciekawe niektore sa w dzialaniu i raz na jakis czas dla odmiany bym chwycil
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.
USA. Takiej zmiany w kwestii marihuany nie było od dekad
Ministerstwo sprawiedliwości USA zmieniło w czwartek klasyfikację produktów z marihuany. To najdalej idąca zmiana polityki w tej sprawie od dekad. Marihuana znalazła się w "koszyku" substancji o umiarkowanym lub niskim potencjale uzależnienia, takie jak ketamina, paracetamol z kodeiną i sterydy anaboliczne.