Więcej informacji: Kannabinoidy w Narkopedii [H]yperreala
A prawda jest taka, że (już to pisałem nie raz - i nie tylko ja), że na THC nie ma zamiennika i nigdy nie będzie... co marihuana to marihuana, a nie jakieś chemiczne gówno wypalające dziury w głowie.
Dziękuję.
Mayday pisze:HU-210
Przypisy
- Ustawa z dnia 10 czerwca 2010 r. o zmianie ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii(Dz.U. 2010 nr 143 poz. 962) (PDF)
elitesse pisze: po MJ nigdy nie rzygałem
elitesse pisze: THC nie ma zamiennika i nigdy nie będzie... co marihuana to marihuana, a nie jakieś chemiczne gówno wypalające dziury w głowie.
nie jestem za syntetykami, gdybym mógł uprawiać na ogródku normalnie czy w domu kilka szt to bym sie nie zastanawial nad syntetykami choc tez ciekawe niektore sa w dzialaniu i raz na jakis czas dla odmiany bym chwycil
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków
Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów
Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera
Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.