Organiczne substancje psychoaktywne, oddziałujące na receptory serotoninowe w mózgu.
Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
Jaka jest Wasza ulubiona tryptamina?
AMT
5
1%
5-MeO-AMT
3
1%
DiPT
3
1%
DPT
16
4%
4-AcO-DMT
150
35%
4-AcO-DiPT
3
1%
5-MeO-DiPT
3
1%
5-MeO-DMT
21
5%
4-HO-MET
204
47%
4-HO-MIPT
26
6%

Liczba głosów: 434

ODPOWIEDZ
  • 226 / 3 / 0
Ankieta tak naprawdę nie wnosząca żadnych sensownych wyników, ponieważ większość z głosujących, jak myślę nawet nie próbowała wiele więcej oprócz 4-AcO-DMT oraz 4-HO-MET, daje więc to bardziej obraz popularności oraz dostępności danych kwiatków, a nie rzeczywistego, wymiernego upodobania względem każdej z tryptamin. Co nie zmienia faktu, że dobrze jest sobie porozmawiać :-) Dlatego zrozumiałe jest 10/10 dla Zbigniewa :finger: oraz innych, którzy, choć anonimowo, postąpili podobnie.
UWAGA: Latające owoce morza!
lost myself in every way
http://www.youtube.com/watch?v=1i-L3YTe ... ture=share
  • 2334 / 9 / 0
Brakuje w tej ankiecie trochę tryptamin, ale co tam... udzielę się i odkopię temat z dna działu.
1.4-HO-DET
2.4-HO-MiPT/4-AcO-DMT
3.5-MeO-DMT
Z wymienionych nie próbowałem dipta, DPT i AMT, ale z tego co przeczytałem, wnioskuję że tylko ta środkowa mogłaby konkurować z moimi faworytami (chociaż nic nie wiadomo). No i DMT pewnie wskoczy na podium jak ztestuję.
Ostatnio zmieniony 29 kwietnia 2011 przez blablab, łącznie zmieniany 2 razy.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 108 / 3 / 0
a ja opczaiłem tylko 4-HO-MET ale był tak zajebisty, że i tak musiałem zagłosować %-D teraz czas na 4-AcO-DMT.

Może troche głupie pytanie ale: która tryptamina najbardziej może przypominać mj np w jakiś malych dawkach?
  • 397 / / 0
diviworldium pisze:
opczaiłem
Co zrobiłeś?

Żeby nie było OT, biorę hometa ;-)
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 729 / 7 / 0
Chyba AcODMT, gdyż homet jest bardziej wizualny, ale nie ma tej acodmt'owej empatii i miłości, zrozumienia. Bardzo mi się podoba, o wiele wspanialsze niż cokolwiek empatycznego jadłem w moim zyciu (metylony, butylony, piguły z dopków nie równają się w tym, jak bardzo przyjemnie jest przytulić się na acodmt).
To see bee! To see sea: To see infinity, To see eternity! To city too - To see pee!
2C-B! 2C-C: 2C-I, 2C-E! 2C-T-2 - 2C-P!

Kładzenie ćpuna spać na trzeźwo to jak kładzenie żywego do trumny.
~ Lilia1

GG: 450537
e-Mail: FriendlyToker@gmail.com
  • 663 / 13 / 0
Moja ulubiona to 4-HO-MET, ze względu na jego przyjazne, klarowne i trzeźwe działanie w akompaniamencie pięknych wizuali. 4-AcO-DMT na drugim miejscu.

Uważam, że w ankiecie powinno znaleźć się DMT i 4-PO-DMT.
Uwaga! Użytkownik 78tgyvrhsbn nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3900 / 245 / 13
4-PO-DMT działa identycznie jak 4-AcO-DMT, a ankieta jest o legalnych tryptaminach, czyli DMT odpada (zresztą, tak jak 4po)
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3127 / 27 / 0
Nie działa identycznie.
High, how are you?
  • 3900 / 245 / 13
Nie wiem, ja nie mam porównania... i myślę, że ty też nie masz... Grzyby, jeśli o nich pomyślałeś, zawierają jeszcze szereg domieszek różnych innych tryptamin. 4Aco, 4Po obie się przekształcają do 4Ho, z tego punktu widzenia, działanie jest identyczne; elo
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
  • 3127 / 27 / 0
Akurat opieram się na badaniach, które łatwo znaleźć w sieci. Sam charakter wizuali jest inny (4-aco bliżej do tych po DMT niż po psylocybinie). A to, że 4-aco w organizmie przechodzi do 4-ho, to niesprawdzona hipoteza naukowa.
High, how are you?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Niebezpieczny proceder na lotniskach. Tak działają przemytnicy narkotyków

Przestępcy znaleźli nowy sposób na przemyt narkotyków, wykorzystując do tego dane nieświadomych pasażerów samolotów. Proceder polegający na podmianie zawieszek bagażowych z nazwiskami klientów linii lotniczych ujawniły kanadyjskie media. O ustaleniach kanadyjskiej stacji CTV News pisze też amerykański serwis podróżniczy Travel + Leisure.