Dekstrometorfan - nazwy generyczne: Acodin, Tussidex.
Więcej informacji: Dekstrometorfan w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 310 / / 0
Jezusie, czemu niby 'niszczy magię deksa', co? To, że ktoś nie uznaje dextera za 'narkotyk wyjściowy' nie znaczy, że tak jest naprawdę, jedni wolą wyjść, inni wolą leżeć w domu, a jeszcze inni w lesie. Większości osób, z tego co czytam, opinie innych ma w dupie, więc co komu przeszkadza, że kilku cepów myśli tak a nie inaczej. Aco i tak nie będzie na receptę.
Uwaga! Użytkownik Liczi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3248 / 3 / 0
Liczi pisze:
Jezusie, czemu niby 'niszczy magię deksa', co? To, że ktoś nie uznaje dextera za 'narkotyk wyjściowy' nie znaczy, że tak jest naprawdę, jedni wolą wyjść, inni wolą leżeć w domu, a jeszcze inni w lesie. Większości osób, z tego co czytam, opinie innych ma w dupie, więc co komu przeszkadza, że kilku cepów myśli tak a nie inaczej. Aco i tak nie będzie na receptę.
Racja.
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 57 / / 0
bylo to moje zdanie na ten temat.
Analizowało tak
Wiele osób
Co może wyniknąć
Z tego chaosu

kropeczka.
  • 2235 / 5 / 0
Widzę kropkę, drżę.
  • 137 / 1 / 0
Też zaliczam się do osób, które nie stosują dexa na wyjścia. Jednak prawdą jest, że w każdej zbiorowości znajdzie się garstka wyjątków, które to potencjał DXM wykorzystają w zupełnie inny sposób, czyli chociażby wychodząc na miasto.
A w temacie "pomocy" otoczenia: Osobiście nie pojmuję całej mocy charytatywnej "pomocy" wielbicielom tych białych skurwysynów. Rozumiem, że można się martwić, ale żeby robić jakieś afery, stawiać ultimatum i na siłę kogoś z tego "leczyć"? Jeżeli ktoś to robi z rozsądkiem (albo i też niekoniecznie), to jest to tylko i wyłącznie jego wybór. Wie, co robi (najczęściej). I dopóki tego szczerze chce, nie jestem w stanie ogarnąć tych zbawicielskich zagrywek wielkodusznych głupców, którzy wchodzą komuś w zad, jakby nie mieli własnego życia.
Jednak kilka dni temu znalazłam takiego zbawiciela, który to gotowy był zrobić aferę na pół miasta, byleby tylko ocalić mnie od uzależnień.
jestem debilem
  • 310 / / 0
Zabij go ^^ Albo chociaż zerwij kontakt, jeśli możesz. Spotkaj się z nim za kilka miesięcy na przykład, niech zobaczy, że żyjesz i masz się dobrze, jak dalej będzie taki sam, to go jednak zabij ;d
Uwaga! Użytkownik Liczi nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 137 / 1 / 0
Taki mam skryty plan, bo już nie mogę jego wywodów i kontemplacji słuchać. Niech chłop zobaczy, że ćpunom rozumu nie wyżarło jeszcze na tyle, aby nie radzili sobie w życiu :*)
jestem debilem
  • 3248 / 3 / 0
Silentium pisze:
Jednak kilka dni temu znalazłam takiego zbawiciela, który to gotowy był zrobić aferę na pół miasta, byleby tylko ocalić mnie od uzależnień.
Najlepsze są aptekarki, które nawet człowiekowi w wieku 25-30 lat nie chcą sprzedać dxm na kaszel, bo myślą, że będzie tripował. 8-(
Ale jak wiemy, media lubią manipulować, więc spisują się świetnie, ja sam nie korzystam z dxm dla kaszlu, bo i tak po nim kaszlę %-D
Kumpel ma u siebie w domu syropek Dexapini, czy jakoś tak, no i tam z ok. 200mg dxm jest, jak mnie najdzie ochota to powiem mu, żeby mi go odstąpił, to sobie dxm zapiję za pomocą dxm %-D
Ale to taki mały offtop był, hehehe.
Czasem jednak jak byłem chory i ledwo mówiłem, a kaszel męczył (no i była ochota na tripa) to farmaceutka widząc to, że kaszel doskwiera potrafiła odmówić sprzedania dxm, co uważam za szczyt chamstwa, bo skąd ona może wiedzieć, że ignoruję kaszel i chcę się naćpać %-D Ogólnie często mam katar, możliwe, że myślą, iż mylę środki %-D %-D %-D
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 108 / / 0
Ćpam deksa od około ponad roku. Wiem o tym tylko ja, nikt nawet tego nie podejrzewa.
Win.
"When going gets wierd, the wierd turn pro"
Click
1.Open your web browser.
2.Go here
3.????
4.PROFIT
  • 386 / 2 / 0
[ external image ]

Crytku, tu masz ten wykres. Jednak kodeina według niego jest mniej szkodliwa od dxm, ale za to deks mniej uzależnia ;) I nie chodziło mi o to, że ludzie, którzy biorą kodeinę są jacyś gorsi, tylko o to, że deks nieprawiedliwie jest traktowany mniej poważnie. Poza tym ja nie lubię hierarchizacji ludzi. Hierarchizację przedmiotów, sztuki, używek itp. trzeba prowadzić, bo np. jest różnica między ambitną książką i komercyjną, więc taki deks jest jak ambitna książka a alkohol jak komercyjna ;) No , bo w przeciwnym razie nie liczyłoby się takie, coś jak talent, bo niby po co, skoro wszystkie książki, piosenki etc. są takie same? A ludzie to zagubione jednostki z uczuciami i robią wiele rzeczy nie dlatego, że są źli, tylko dlatego, że nie umieją się odnaleźć i nie wolno ich dzielić na lepszych i gorszych.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...