Jeśli ktoś lubi realne sny, i jeśli można to zaliczyć do działania rekreacyjnego, to Pramolan jest si.
Ale do rzeczy, czy pramolan stosowany doraźnie kilka godzin przed snem, skutecznie położy mnie do łóżka?? Bo ta bezsenność robi się naprawdę wkurwiająca i nie wiem kiedy przejdzie. Dodam, że nie chcę pić do tego alkoholu.
Wątpię w jakiekolwiek jego rekreacyjne użycie, szkoda się truć
Tak więc, lek dość dziwny, nie nadaje się do stosowania w każdej sytuacji.
Gdybym nie miał benzo, pewnie bym go używał, można go też uznać za pewien bez-euforyczny substytut benzo bo nie powoduje euforii ale uspokaja podobnie. Z resztą nie pamiętam ale chyba to jest jakaś tam pochodna benzo, ale nie chce mi się sprawdzać, czytałem o tym dawno i już nie pamiętam.
Cudów nie ma, pełno jest leków które można określić w skrócie: zamulacze, no uspokajają ale na zasadzie bardziej takiej jak czujesz się uspokojony kiedy chce ci się spać. Chyba większości z nas niekoniecznie o takie działanie chodzi. Powinni wymyśleć lek, który by działał jak 4 piwa (cały czas taki stan) do brania codziennego i większość fobików i depresmanów ;) by już nie szukała tego jedynego nieistniejącego leku.
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.