Jeśli ktoś lubi realne sny, i jeśli można to zaliczyć do działania rekreacyjnego, to Pramolan jest si.
Ale do rzeczy, czy pramolan stosowany doraźnie kilka godzin przed snem, skutecznie położy mnie do łóżka?? Bo ta bezsenność robi się naprawdę wkurwiająca i nie wiem kiedy przejdzie. Dodam, że nie chcę pić do tego alkoholu.
Wątpię w jakiekolwiek jego rekreacyjne użycie, szkoda się truć
Tak więc, lek dość dziwny, nie nadaje się do stosowania w każdej sytuacji.
Gdybym nie miał benzo, pewnie bym go używał, można go też uznać za pewien bez-euforyczny substytut benzo bo nie powoduje euforii ale uspokaja podobnie. Z resztą nie pamiętam ale chyba to jest jakaś tam pochodna benzo, ale nie chce mi się sprawdzać, czytałem o tym dawno i już nie pamiętam.
Cudów nie ma, pełno jest leków które można określić w skrócie: zamulacze, no uspokajają ale na zasadzie bardziej takiej jak czujesz się uspokojony kiedy chce ci się spać. Chyba większości z nas niekoniecznie o takie działanie chodzi. Powinni wymyśleć lek, który by działał jak 4 piwa (cały czas taki stan) do brania codziennego i większość fobików i depresmanów ;) by już nie szukała tego jedynego nieistniejącego leku.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Zapomniał o marihuanie ukrytej w drewnianym wychodku
Płońscy kryminalni nie spodziewali się znaleźć narkotyki w takim miejscu. 25-latek z gminy Glinojeck postanowił ukryć torbę z marihuaną w drewnianym wychodku za domem. Z czasem o swoim „składzie” zapomniał, ale pamięć odświeżyli mu funkcjonariusze, którzy przyjechali z niezapowiedzianą wizytą. Mężczyzna usłyszał zarzut posiadania narkotyków, a wkrótce może usłyszeć kolejne.
Dwóch 15-latków z mefedronem. "Zwrócili uwagę nerwowym zachowaniem"
W ręce policjantów z Mińska Mazowieckiego wpadło dwóch 15-latków, którzy chwilę wcześniej zachowywali się nerwowo. Okazało się, że mieli przy sobie mefedron. O ich losie zadecyduje sąd rodzinny.
Kolejny akt oskarżenia w sprawie przemytu 2 ton marihuany ukrytej w konstrukcji mostu
Jest kolejny akt oskarżenia w sprawie zorganizowanej grupy przestępczej, która w imitacji stalowej konstrukcji mostu przemyciła z Hiszpanii do Polski 2 tony marihuany. Śledztwo w tej sprawie prowadzi Prokuratura Regionalna w Gdańsku. Tym razem przed sądem stanie Radosław Rz., ps. „Zeszyt”. Odpowie za przemyt ponad 900 kilogramów środków odurzających.