Organiczne substancje psychoaktywne oddziałujące na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Opioidy w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1959 / 57 / 0
Ja też wypełniłem. LOL.
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 10 / / 0
Myśle sobie pomogę dziewczynie, klikam a tu dupa - ktoś już wypełniał z tego IP - nono nie przypuszczałbym, że w mojej okolicy są tak źli i niepraworządni obywatele jak ja :nuts: 8-( :blush:

ale spoko, jak bede kiedyś na innym kompie to wypełnie ankiete :-)
  • 151 / 2 / 0
proszę bardzo.
Mam nadzieję na publikację wyników.
  • 574 / 3 / 0
Poszło! Również z niecierpliwością oczekuję ukazania wyników dla tutejszej społeczności.
  • 403 / / 0
Rowniez wypelnilem (jestem dobrym zrodlem, gdyz przez ostatni meisiac po dlugiej przerwie bralem regularnie i czesto) - jednak dolaczam sie do prosby, zeby po zakonczeniu umiescic wynik zbiorczy na forum!
  • 800 / 8 / 0
Kiedyś na brzeskiej wiadomo jak to na programie uczęszcza się indywidualnie do terapeuty. Ewentualnie na terapie grupową którą bardzo sobie cenię. I właśnie na indywidualnej moja Terapeutka, śliczna kobitka, tak koło 30-32 lat poprosiła mnie czy może nagrać ze mną sesję. Było potrzebne Jej to do pracy magisterskiej, nie pamiętam tytułu ale logiczne coś związane z leczeniem osób uzależnionych od heroiny. Podpisałem zgodę i kamerka była włączona z tyłu. Tak że tylko widać było tył głowy mojej i normalnie moją Terapeutkę. Zero skrępowania, sesja jak każda inna :-)
Ankietkę wypełniłem.
  • 1169 / 16 / 0
grizzly1982 pisze:
Kiedyś na brzeskiej wiadomo jak to na programie uczęszcza się indywidualnie do terapeuty. Ewentualnie na terapie grupową którą bardzo sobie cenię. I właśnie na indywidualnej moja Terapeutka, śliczna kobitka, tak koło 30-32 lat poprosiła mnie czy może nagrać ze mną sesję. Było potrzebne Jej to do pracy magisterskiej, nie pamiętam tytułu ale logiczne coś związane z leczeniem osób uzależnionych od heroiny. Podpisałem zgodę i kamerka była włączona z tyłu. Tak że tylko widać było tył głowy mojej i normalnie moją Terapeutkę. Zero skrępowania, sesja jak każda inna :-)
Ankietkę wypełniłem.
Czyżby z Ciebie był stary, praski hellmans ?
Uwaga! Użytkownik BuddahLova jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 800 / 8 / 0
Nie rozumiem sformułowania Twojego. Nawet nie wiesz ilu ludzi mijasz na ulicy którzy są na terapii czy na programach, ogólnie biorą. W życiu byś nie powiedział że mają coś z tym wspólnego :-)
Sądzę że wybierała takie osoby z którymi mogła normalnie pogadać. A co najlepsze, jakie zajebiste laski się trafiają - kurfaaa głowa mała :-D
  • 53 / 1 / 0
zrobione. Szkoda że chodzi tylko o teraźniejszość a nie ma pytań o przeszłość, no ale wypełniłem.
  • 69 / / 0
czekam na wyniki;)
ODPOWIEDZ
Newsy
Konopie skuteczne w leczeniu migreny – pierwsze badanie kliniczne z placebo!

Według danych z badań klinicznych przedstawionych na dorocznym spotkaniu American Headache Society, inhalacja kwiatów konopi zawierających THC i CBD zapewnia skuteczniejszą ulgę w migrenie w porównaniu z placebo.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.

Zagadka stabilności piwnej piany rozwiązana. To postęp w wielu dziedzinach nauki

Piękna stabilna piana to jeden z elementów piwa, którego poszukują miłośnicy tego napoju. Niestety, często spotyka ich zawód. Tworząca się podczas nalewania pianka błyskawicznie znika, zanim zdążymy wziąć pierwszy łyk. Są jednak rodzaje piwa, szczególnie piwa belgijskie, na których pianka jest wyjątkowo stabilna. Naukowcy z Politechniki Federalnej w Zurychu, pracujący pod kierunkiem profesora Jana Vermanta, odkryli właśnie sekret długotrwałego utrzymywania się piany na piwie. Poznanie tej tajemnicy zajęło 7 długich lat badań.