Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
koprus pisze: Wiem, że się nie łączy
koprus pisze: Czy ten tramal ładnie mnie wylula do łóżeczka czy raczej fiknie jakiegos psikusa? Przez noc nie odczuwałem że ta specyfiki działają "razem
Proszę, nie traktujcie mnie jak dziecko, jestem świadomy konsekwencji zażywania substancji psychoaktywnych, wiem co to głód i forum nie służy do nawracania, tylko do wymiany innego typu informacji.
Sry, za być może niezrozumiały zbytnio tekst, ale usypiam na siedząco, 10,5 godziny po zapodaniu ostatniej dawki tramadolu, a pomimo tego jestem senny strasznie - ostatniej nocy nie spałem w ogóle, po prostu byłem "nabuzowany" bez użycia substancji przyjętych spoza organizmu. Czy ktoś miał do czynienia z Trileptalem i używał go jako zabezpieczenie do trampka?
Wybaczcie, ale piszę z telefonu, net mi znowu siadł i mam kolejne pytania - kofeina wpływa na działanie trampka, bądź fajki jak przy kodzie? Nie mogę wejść nawet na duckduckgo, bo zostało mi kilka groszy na koncie, akurat na wysłanie tego posta.Czy przy tolerancja na benzodiazepiny ma wpływ na działanie ich przeciwpadaczkowe? I jeszcze jedno - kumpel wymyślił, że do bromo-DF zażuci trochę tramadolu lub deksa do Tramalu, by mieć "lepsze" wizuale i po to,by podwyższyć poziom serotoniny - czy tylko ja uważam, że to głłupota grożąca zespołem serotoninowym?
Do pana powyzej, sadzac po bledach, zakladajac, ze nie masz dysleksji byc moze tak na ciebie dziala wlasnie tramal, czyli usypiajaca i jak zjadles retardy w calosci - bo chyba nie odmiezales tego z butli na przyklad - to jeszcze cie trzyma troche.
(pisałem z telefonu). Dziwne, że jeszcze z dwa miesiące temu nikt by nie pisał tego. Zaraz posta sobie rozpiszę na kartce, żebym wiedział jak on wygląda, żeby ludzie rozumujący jak po bieluniu mogli go
zrozumieć.
1. Proszę o linka do FAQ o tramadolu
2. W ciągu troszeczkę ponad pół godziny zjadłem 500mg Tramalu retard rozgryzionego i czułem tylko senność jak po nasenie. Czy ktoś z was tak miał?
3. Czy alko albo koda zmniejszyło działanie tramadolu?
4. Czy ktoś brał Trileptal by uniknąć drgawek?
Teraz pytania od kumpla - czy bardzo niebezpieczne jest zarzucenie choćby 50mg Tramalu retard do bromo-ważki?
PS. Tak, pytałem się kumpla i zrozumiał o co mi chodziło i odpowiedział, że gdyby wiedział coś o tramadolu, to by odpowiedział.
Pytania są podkreślone.
W pierwszy dzień zjadłem 500 mg i czułem senność (coś a'la całą noc bez snu + jedno mocne piwo)
W nocy natomiast obudził mnie straszny ból pięt, a później jeszcze nóg "od lini majtek" w dół, jakieś 25 cm. Po kąpieli w gorącej wodzie czułem coś podobnego co kiedyś czułem na początku zabawy z dexem, czyli mrowienie, wręcz poparzenie (trudno to opisać) pierwszych kości palców od strony ramienia. przez około 48 godzin nie mogłem oddać moczu. Pomimo picia dużej ilości płynów (piwo, herbatki na trawienie) oraz stosowania się do rad podanych na forum nic to nie dało.
Doświadczenie z opioidami mam takie: wiele razy (więc wielka tolerancja) kodeina i około 9 miesięcy temu zaprzestałem brać DXM, który brany był bardzo długo, w dużych dawkach i często. Kilka razy zupa makowa, opium z nadciętych główek lub łodyg maków i raz zadziałała na mnie nawet płukanka z czeskiego maku.
Następna próba - 600 mg[/b] i dorzucane co pewien czas aż do 1000 mg - czuję mega senność i zachwianie równowagi (jak po dwóch mocnych piwach). Czy tylko na mnie tak to działa? Wątpię, żeby komuś senność sprawiała przyjemność. Może ktoś porównać działanie tramadolu do kodeiny, lub alkoholu?
Czy Trileptal http://pl.wikipedia.org/wiki/Okskarbazepina może spowodować zwiększenie tolerancji na tramadol, lub zmienić jego działanie?(Jest tam wzmianka o morfinie) Pewna osoba która to używa (Trileptal) napisała mi, że działanie przeciwdrgawkowe zaczyna się po paru dniach brania, więc chyba jeżeli Trileptal "gryzie" się z tramadolem, to będę musiał poczekać kilka dni aż "wyjdzie on z organizmu"? Od 3 dni nie biorę też ketipinoru coś z tym jest nie tak? Czy może mieć te dziwne działanie coś wspólnego z dosyć dużą tolerancją na na benzodiazepiny lub z dodawaniem przed zapodaniem tramca 2 mg klona (który normalnie nie jest kompletnie nieodczuwalny w dawkach poniżej ~ 6mg). W sumie to trzeci raz z tramadolem (pierwszy tak na prawdę był dawno i z SSRI, - 500 mg z 200mg fevarinem i nie odczuwałem nawet senności i drgawek więc nie ma sensu chyba o tym pisać). Nie miałem żadnych drgawek nawet przy jednym gramie - chodzi o ten przypadek bez SSRI, opisany wcześniej.
Oczywiście oczka mi troszeczkę, ale nie za mocno uciekają, nie bardziej niż po wspomnianych dwóch mocnych piwach.
W dwóch przypadkach po kilku godzinach od zapodania piłem kawę, która mnie w ogóle nie pobudziła. Pierwszy raz gryzłem tabletki, a drugi raz rozpuściłem 600 mg w soku pokruszone kombinerkami w miarę dobrze (grudki średnio 2mm na oko), i dorzuciłem po godzinie 200, a po następnej znów 200. Czy źle zapodałem, chcąc szybkie i mocne wejście? (nie, nie chcę IV)
Proszę, potraktujcie mnie poważnie, tak jak ja was traktuję, przepraszam za mój styl pisania w ostatnim poście, a może nawet w tym, ale zasypiam po prostu na siedząco, więc mój OUN jest na maxa przyhamowany, jeżeli można to tak nazwać, co za tym idzie mogę pisać niezrozumiale, pomimo tego, że któryś raz już czytam to co napisałem. Proszę o pomoc dlatego, że chcę poczuć chociaż raz w życiu normalne działanie tramadolu, a wydaje mi się, że na mnie nie działa tak jak powinien.
Z racji, że mam tylko 1-3 porcji rekreacyjnych dlatego właśnie zależy mi tak na odpowiedzi.
Pozdrawiam
Jak chcesz żeby cię tu ktoś potraktował poważnie to pisz na trzeźwo nie przećpane bzdury na pół strony.
Tym razem wziąłem 1200 mg i czuję leciutkie zaburzenia motoryczne, na prawdę lekkie, jak po najmniejszej dawce narkotycznej Acodinu
(dodam, że po nim nigdy nie miałem robowalkingu, więc te zaburzenia są prawie niezauważalne). Senność przed wypiciem kawy była mniejsza niż ostatnio po 1000mg, ale to może dlatego, że byłem wyspany.
Czy to w końcu wina tolerancji na kodę? (alkohol, i benzo rozumiem, że odpada)
Czy to przez to, że brałem Trileptal i Ketipinor jeszcze kilka dni temu? Ponoć Ketipinor można stosować jako odtrutkę przy przedawkowaniu Tramca. Przepraszam, że tylko ja zadaję w sumie pytania, ale została jeszcze mi tylko dawka na raz (1500mg).
Myślałem, że może nabiłem sobie tak szybko tolerkę, ale to nie to, przecież nie jest tak, że w pierwszy dzień ktoś bierze 250, a na drugi 600 nie działa. Myślałem też o tym, że nieodpowiednio zażywałem retardy (rozgryzałem je w jamie ustnej jak się tylko dało i połykałem). Co do dzisiejszej dawki to wrzuciłem 800 mg na pierwszy raz i 400 dopiero dorzuciłem po 2 godzinach.
Piszę na trzeźwo, wg. kumpla piszę zrozumiale, pytań nie wypunktowałem, bo niestety się spieszę, ale znów proszę o odpowiedź, zależy mi na tym (w końcu ostatnia dawka, prawdopodobnie ze względu na dostęp ostatnia w życiu)
Jak Cię nie bierze , lub działanie jest dla Ciebie niesatysfakcjonujące .. to po co brać ?
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news/klefedronfabrik5.jpg)
Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/uecocaine.jpg)
UE alarmuje: coraz więcej Europejczyków zażywa kokainę i inne ciężkie narkotyki
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/aptekadyzurna.jpg)
Rewolucja w receptach na opioidy przyniosła skutek? Przepisy miały uderzyć w receptomaty
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/obraz_2025-06-21_152357458.png)
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy
Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/kokoalfabet.jpg)
policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki
Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/zrzut_ekranu_z_2025-06-12_18-39-02.png)
Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood
Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...