Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 397 / / 0
Witam.
Bez zbędnych ceregieli przejdę do rzeczy. Mam dostęp do diazepamu we fiolkach do iniekcji. Z racji, że powiedziałem sobie, że nigdy nie sięgnę po strzykawkę, postanowiłem wypić płyn. Działać, podziałało, ale słyszałem niedawno, że pod żadnym pozorem nie powinno się tego robić, ponieważ to jest toksyczne dla układu pokarmowego. Co sądzicie o tym? Prawda czy bujda?
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 3200 / 387 / 0
Ampy z diazepamem zawierają glikol propylenowy który może podrażniać żołądek ale tylko jeśli jest pity w ilościach rzędu kilkuset mililitrów więc jeśli nie pijesz +100 ampułek dziennie to bym się nie przejmował.
  • 634 / 4 / 0
Czytalem gdzies na hajpie ze ampulek nie powinno sie pic ze wzgledow zdrowotnych. Ale tak jak pisze Blu, jesli nie pijesz ich jak wode to nic zlego Ci sie nie stanie ;)
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 397 / / 0
Pytałem o to mamuskę, która jest pielęgniarką z 30 letnim stażem i mówiła, że słyszała od wielu lekarzy, że to jest bardzo szkodliwe :-|
"Ten, kto staje się potworem, zrzuca z siebie ciężar bycia człowiekiem." - Samuel Johnson
  • 1959 / 59 / 0
Skoro można to podawać iniekcyjnie, to raczej Cię nie zabije, a te wszystkie płyny, które masz w żołądku porządnie to rozcieńczą. Zresztą jak masz ampuły to bierz tak jak się je powinno brać :-) .
Thirteen seconds to blood-brain barier. thirteen@safe-mail.net
  • 634 / 4 / 0
Thirteen pisze:
Zresztą jak masz ampuły to bierz tak jak się je powinno brać :-) .
:finger:

Znalazlem tego posta, o ktorym wczesniej wspominalem:
http://talk.hyperreal.info/poltram-ampu ... ml#p287957
Uwaga! Użytkownik NeverRewarded nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Picie we wczesnej dorosłości powiązane z problemami poznawczymi w średnim wieku

Stres i alkohol idą w parze. Alkohol może pomagać w radzeniu sobie ze stresem, ale jednocześnie zmniejsza zdolność mózgu do samodzielnego rozwiązywania problemów. To może prowadzić do częstszego sięgania po kieliszek, by poradzić sobie z kolejnym stresem. Z drugiej strony pijąc więcej narażamy się na większy stres z powodu złych decyzji podejmowanych pod wpływem alkoholu. Pojawia się samonapędzający się mechanizm, z którego trudno się wyrwać z powodu zmian w mózgu. Naukowcy z University of Massachusetts Amherst donoszą, że picie alkoholu w celu radzenia sobie ze stresem we wczesnej dorosłości ma negatywny wpływ w wieku średnim, nawet jeśli przez kilka dekad nie piliśmy.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.