And for that matter don't trust anyone.
Quit school, don't work, livin' out the music de punk.
If I could do it so could anyone.
[ external image ]
pozdrawiam
Gisb pisze:chciałbym zapytać, gdzie się podziały trip raporty, które były umieszczane w dziale neuro groove na forum hyperreala w latach ok. 2007-2008? Można by je włączyć do powstającego nowego NG, jeżeli ktoś je zarchiwizował. Sporo wartościowych rzeczy tam było...
Za to nie dacie wiary jakie nowe neuro będzie ładne
Dzięki, rzeczywiście znalazlem link - przy próbie wejścia mam komunikat "Nie masz wystarczających uprawnień, aby przeglądać ten dział". Trochę mnie dziwi taka ostrożność, ale mniejsza o to.
Pozostaje mi jeszcze raz zaapelować o włączenie raportów do nowego NG!
CzeslawFajka pisze:Powiem szczerze, że nie moja to brocha - jeśli ktoś ogarnięty jest gotów to przenieść (najbardziej wartościowe raporty), to może się zgłaszać do mnie, lub do kogoś z moderacji neurogroove.
Za to nie dacie wiary jakie nowe neuro będzie ładne)
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Grzybki zmieniają połączenia w mózgu. Czy to dobrze?
Od operacji do legislacji – CBŚP kształtuje prawo UE w walce z narkotykami syntetycznymi
Polska inicjatywa przerodziła się w konkretne regulacje UE – nowe przepisy ograniczające dostęp do kluczowych prekursorów narkotykowych to bezpośredni efekt działań Centralnego Biura Śledczego Policji.
Pozostałości nielegalnej destylarni whisky w szkockim Highlands
Dobrze, że wcześniej nie znalazła tego skarbówka, bo zniszczyłaby ten piękny kawałek historii. Na szczęście przetrwał i dostarczył silnego dowodu, że kamienna struktura w Ben Lawers National Nature Reserve służyła do nielegalnej produkcji whisky.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.