Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 202 / 1 / 0
Igristoje to napoj na bazie wina... czyli wino+regulator kwasowosci+cukier+spirytus... komunistyczne szampany legly wraz z obaleniem wrogiego systemu a teraz nazwy zostaly dla sentymentalnych... Dobre wina musujace produkuje Cinzano ale cena nietety 20-30zl per butelka
  • 5788 / 1186 / 43
Heh odstawiłem piwa i wódę na ruskie szampany :) Mam do nich sentyment i taniej wychodzi zajebanie się nimi , ponadto smakują nieźle :P
>A komendant po tym gównie ląduje na Kolskiej.
  • 1107 / 51 / 0
Smakują chujowo. Strasznie gazowane. Kac po nich jak chuj i głowa boli. Tanie są to fakt, ale nic po za tym. Lepsza wóda albo browar. Choć czasem z braku laku albo z własnego widzi mi się lubię się napić ruska.
  • 589 / 1 / 0
Należy tutaj zaznaczyć, że to żadne szampany. Na prawdziwego i dobrego szampana, trzeba trochę wydać.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 381 / 5 / 0
Czekaj,sugerujesz że Michel z Biedronki za 4.50zł to nie jest prawdziwy szampan ? %-D
  • 589 / 1 / 0
Obawiam się, że nie. Co w żadnym razie nie przekreśla jego walorów konsumpcyjnych. ;-)
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1519 / 20 / 0
Nu, ostatnio w restauracji widziałem szampana za 190 zł, masakyra. A te ruskie są naprawde zacne, pamiętam ze kiedyś z kumplami całą zime jechaliśmy tych "szampanach", a tak o po jednym czy dwa na głowe
Żeby życie miało smaczek, raz grzybek a raz maczek...

Breslau jest niemieckie!
  • 589 / 1 / 0
Nawet kilka tysięcy, powiedzmy dwa na początek, to jest jednak trunek wyśmienity.
  • 1290 / 7 / 0
Osobiście lubię ich smak, cenę i to, że można je wypić w towarzystwie. :) I powiem, że raz piłem Szampana z górnej pułki i takowy rosyjski wydaje mi się lepszy. Widać mam za chamski ryj do drogich alkoholi. :)
  • 198 / 1 / 0
szczerze mowiac, tez wole tańsze ruskie szampany od drogich.
ODPOWIEDZ
Newsy
Medyczna marihuana kolejnym krokiem rozwoju karaibskiej Dominiki?

Dominika to niewielka karaibska wyspa, często mylona ze względu na podobną nazwę z o innym, większym państwem – Republiką Dominikany. Niemniej jednak, w obszarze legislacji konopnej to właśnie Wspólnota Dominiki zdaje się wytyczać kierunek dla wielu okolicznych państw.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Jest niebezpieczny jak alkohol i narkotyki. „Byliśmy zbyt zaślepieni”

Światowy Dzień Bez Telefonu Komórkowego obchodzony jest 15 lipca. Z tej okazji Instytut Spraw Obywatelskich wystosował list otwarty do rodziców, w którym przestrzega przed zgubnym wpływem tego urządzenia na dobrostan najmłodszych. „Smartfon uzależnia tak jak alkohol, papierosy czy kokaina” – wskazuje ISO.