Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 490 / 3 / 0
Ścięcie na zero? Masz na myśli "dekapitację" ? tylko korzonki, żeby z korzonków nowe roślinki? No cóż moja ostatnia próba w grudniu skończyła się powolną śmiercią 7 roślinek małych, które to same od siebie padły/ale to u nich normalne w młodym wieku/ . Teraz się zastanawiam czy wysiew na raz zrobić czy też podzielić na tury, ew 2-3 pojemniki co by jakoś zwiększyć szanse powodzenia. Smuci fakt, że nie ma jakieś pewnej bezpiecznej metody leczenia dla Rutek. ;/
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder
Breaks walls and window pane."

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 589 / 1 / 0
W jaki sposób wysiewałeś, bezpośrednio czy jakimś systemem? Gdzie to trzymałeś i w jakiej glebie?
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1387 / 2 / 0
Verter pisze:
Ścięcie na zero? Masz na myśli "dekapitację" ?
Otóż to, tylko muszą mieć się z czego odbić.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 490 / 3 / 0
leamas pisze:
W jaki sposób wysiewałeś, bezpośrednio czy jakimś systemem? Gdzie to trzymałeś i w jakiej glebie?
Osoba od której mam nasionka poleciła mi bym zalał nasionka przegotowaną wodą o temp. pokojowej i co dzień zmieniał wodę na czystą. Gdy kiełek się pokazał przeniosłem nasionka do ziemi wysterylizowanej w szybkowarze. Pokazały się pierwsze piętra , zalążki następnego i kapa. Więcej na samej ogrodowej ziemi nie będę ruty wysiewał, szkoda nasion tak zacnej rośliny. Spróbuje teraz na kilka sposobów. Oby choć jedna metoda była skuteczna.
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder

The Prodigy - Thunder

Nowy e-mail, wiadomości wysłane przed czerwcem stracone. Jak coś pisać jeszcze raz.
  • 589 / 1 / 0
Ta jest dobra, możesz też dać bezpośrednio do gruntu, zwyczajnie rzucając na glebę i dbając o nawadnianie w początkowej fazie, byle nie przelać, potem ruta nie toleruje dużej ilości wody, gleba musi wyschnąć na wiór, wtedy można znowu podlać. Miks ziemi z piaskiem, musi łatwo chłonąć wodę i równie łatwo wysychać. Wysiew wiosną, stanowisko słoneczne, temperatura powyżej 20.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 490 / 3 / 0
Myślałem by może pod świetlówkami potrzymać, no ale to jak nasiona lofki mi dojdą, to hurtem wysieję. Thx za rady :)

Pindyjski zamieścisz jakąś aktualna fote?
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder

The Prodigy - Thunder

• 1387 / 2 / 0
[ external image ]
Daleko jej do swojej świetności, ale rośnie ładnie :)
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2011 przez pindyjski, łącznie zmieniany 1 raz.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 490 / 3 / 0
Zajebiste ! Widać, że zdrowiutkie są. A w kwestii piasku, to jaki zastosowałeś? Taki z "piaskownicy" dziecięcej tj. żółtawy co "piaskowce się robią z czasem czy jakiś taki akwariowy, który jest biały i taki bardziej ziarnisty? Bo piasek piaskowi nie równy xD/ Nie będę gratulować Ci bo jeszcze zapeszę.../
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder

The Prodigy - Thunder

• 1387 / 2 / 0
Ani taki, ani taki. To drobny żwirek ze starego wyrobiska. Chyba :D Nie jest tak miałki jak z piaskownicy i nie jest tak biały, czysty i jednolity jak akwariowy.
– Jak zdołałaś wrócić?
  • 490 / 3 / 0
Hmmm. ja dla kaktusów zastosowałem mieszankę ziemi ogrodowej przebranej z tych patyczków i włókien/wiem, że są okey ale nie na początku ^^/ i w stosunku 3:1 z karemzytem rozrobiłem. Młotkiem karemzyt rozdrobniłem. Dosyć szybko wysycha. Myślisz, że dało by radę przy rucie? Bo mam jakieś 50+ nasionek a nie chce by to poszło w piździec...
"I hear Thunder
But theres no rain
This kind of Thunder

The Prodigy - Thunder

ODPOWIEDZ
Newsy
Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.

Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

CBŚP z Łodzi zlikwidowało dwa laboratoria syntetycznych narkotyków

Zgarnęli klofedron o wartości ponad 25 mln PLN.