Alkohol etylowy pod każdą postacią.
Więcej informacji: Etanol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 311 / 4 / 0
Jeżynka na pół na rozgrzewkę przed browarami elegancko rozbudza smak poza tym nawet romantyk mi się włączył :D
  • 2518 / 27 / 0
Co do Ostrowina, to strona jeszcze istnieje i nie ma na niej żadnej wzmianki o ogłoszeniu upadłości. Napisałem maila w celu zweryfikowania informacji o rzekomej upadłości firmy. Jeśli dostanę odpowiedź to napiszę co i jak. Jeśli nie dostanę to jestem gotów jechać do Ostrowa i zapytać się czy to prawda, zobaczymy co z tego wyniknie, ale kolejny zakład z ponad 100letnią tradycją w mojej okolicy, który upada to nie wróży nic dobrego :-(
  • 311 / 4 / 0
może to chwyt marketingowy ,żeby opróżnić magazyny? :D
  • 198 / 5 / 0
Nie macie tak, że wstydzicie się poprosić o jabcoka w sklepie w którym was znają ?? %-D
  • 589 / 1 / 0
Nie pamiętam żadnych bloków. Uśmiech, zamówienie, kasa, flaszka, uśmiech i do przodu.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 26 / 9 / 0
Co do upadłości Ostrowina:

"Z końcem roku 2010 została ogłoszona decyzja o upadłości ostrowskiego Zakładu Przemysłu Spożywczego "Ostrowin". "Jednak prezes zarządu złożył zażalenie na to postanowienie, także nie mogę powiedzieć jakie będzie orzeczenie sądu, bo to jest sprawa w toku" - powiedziała Radiu Centrum syndyk Maria Perlińska:
"Syndyk jest zobligowany przepisami prawa upadłościowego, w związku z tym powinien dokonywać zwolnień i wykonywać wszystkie czynności jakie wynikają z przepisów prawa. Tutaj nie ma wielu pracowników, bo tylko 19. Jednak jeżeli nie będzie produkcji i sprzedaży, to zwolnienia będą."
"Ostrowin" na rynku ostrowskim istnial od ponad 120 lat. W 1994 roku został przekształcony w spółkę. "

Niestety, niestety, ale zobaczymy, co to będzie. Będzie brakować "Komandosa" :'(
  • 2518 / 27 / 0
Nie chodzi o samego Komandosa, ale OSTROWIN to kawał historii nie tylko Ostrowa. Ja sam mieszkam w mieście oddalonym o 50km od Ostrowa, ale miasto to darzę wielkim sentymentem. Mimo iż nie jestem fanem win owocowych to jednak łezka w oku się kręci jeśli mieli by ogłosić upadłość. Na moim mieście też się to odbije, bo co roku organizowane są tutaj pewne festiwale nieodłącznie kojarzone z ostrowską marką. Bez tych trunków festiwal nie będzie miał racji bytu.
  • 26 / 9 / 0
@TwojDzielnicowy faktycznie, kawał historii i to wielu podobnych imprez. Chyba wielu z nas ma w pamięci przynajmniej kilka takich imprez, które ja sam mówisz nie będą już miały racji bytu. Ja sam wspominam jedno - pamiętne dni mego miasta spędzone przy jednym z win tego producenta. Aż się łezka kręci w oku...
  • 617 / 5 / 1
nord pisze:
Nie macie tak, że wstydzicie się poprosić o jabcoka w sklepie w którym was znają ?? %-D
Na początku tak, później już lajtowo. Wstydziłem się, bo znają mnie w tym sklepie od 15stu lat, a ojciec tam kupował alko bo jest akoholikiem :-p Kiedyś po lody bambino, dzisiaj po winka, heheh, tzn. obecnie nie piję, no ale nie tak dawno się tankowało ostro.
  • 198 / 5 / 0
Owoce LEŚNE XXL. Ekstra nalewas za jedyne 4.95. Szczerze przyznam że od 2 tygodni raczę się winami ( ok 15 wypitych ) i zauważam ich przewagę na d piwem-szczynami bo jak schodzi nie boli łeb i nie ma tego ssania na więcej jak po piwskach. Jedyne co przeszkadza to bardzo słodki smak i raczej juz po nim nie ma ochoty nic jeść.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Szympansy biesiadują? Sfilmowano je, gdy dzieliły się owocami zawierającymi alkohol

Ludzie od dawna spożywają alkohol i od tysiącleci odgrywa on rolę we wzmacnianiu więzi społecznych. Nowe badania wskazują, że nasi najbliżsi krewni – szympansy – mogą wykorzystywać alkohol w podobnym celu. Po raz pierwszy udało się sfilmować szympansy, które dzielą się sfermentowanymi owocami, w których stwierdzono obecność alkoholu.

Ulubiona muzyka uruchamia układ opioidowy mózgu

Słuchając ulubionej muzyki odczuwamy przyjemność, niejednokrotnie wiąże się to z przeżywaniem różnych emocji. Teraz, dzięki pracy naukowców z fińskiego Uniwersytetu w Turku dowiadujemy się, w jaki sposób muzyka na nas działa. Uczeni puszczali ochotnikom ich ulubioną muzykę, badając jednocześnie ich mózgi za pomocą pozytonowej tomografii emisyjnej (PET). Okazało się, że ulubione dźwięki aktywują układ opioidowy mózgu.

Kandydaci na prezydenta powinni zostać zbadani na obecność narkotyków?

Prezydenckie debaty rozgrzały jeszcze bardziej emocje związane z prezydenckim wyścigiem. W czasie trwającej walki o wyborcze poparcie coraz donośniejsze stają się głosy domagające się testów na alkohol i narkotyki od osób ubiegających się o prezydencką elekcję. Telewizja wPolsce24 postanowiła zwrócić się do wszystkich ubiegających się o urząd o poddanie się testowi na obecność narkotyków w organizmie.