Substancje wykazujące działanie prokognitywne.
Zobacz też: Wikipedia
ODPOWIEDZ
  • 211 / 1 / 0
A czego konkretnie się obawiasz?
  • 17 / / 0
Jakiejś formy uzależnienia. Czytałem kiedyś artykuł, ze
[piracetam]" jest stosowany w celu (...) u osób zmiażdzycą naczyń mózgowych, po urazach i udarach mózgu oraz u dzieci z zaburzeniami czytania i zachowania. Z piracetamu korzystają też, o zgrozo licealisći bez w/w zaburzeń. "
Nie wiem czy zespół paranoidalny, który leczę od pół roku się pod to podpina.
  • 2334 / 9 / 0
Ni ma chuja się uzależnić. Działanie tego jest subtelne bardzo. Z resztą nawet gdybyś się uzależnił to nie ma to raczej negatywnego działania pod żadnym względem (nie licząc tych paru złotych, co trza by wydać raz na czas).
Ostatnio zmieniony 19 lutego 2011 przez blablab, łącznie zmieniany 1 raz.
Why are you wearing that stupid man suit?
  • 168 / 2 / 0
ja zeżarłem sporo piracetamu oraz aniracetamu
imo żaden z nich nie działa
brałem w różnych dawkach, w długich i krótkich okresach czasu... i nic specjalnego nie czułem
nie warto wydawać kasy
  • 211 / 1 / 0
Podobnie jak szanowny forumowicz Wieczko nie zauważyłem jakiś istotnych różnic. Jedynym wyraźnym wpływem piracetamu w moim przypadku było zmulenie, które pojawiło się na samym początku jego stosowania. Według mnie produkt jest słaby, chociaż niektórzy chwalą. Widać jednym służy, innym niekoniecznie. Ja raczej już po niego nie sięgnę.
A co do uzależnienia, to chyba jakiś żart.
  • 17 / / 0
Tak też mi lekarka mówiła, że na jednych działa na innych niekoniecznie. Zażyłem dwie tabletki po 800mg i jedyne wrażenie to chłód wokół skroni. Jakiegoś super kopa nie poczułem. Dzięki za odpowiedzi.
  • 3129 / 26 / 0
Sami ludzie, którzy wprowadzali to na rynek smart drugów w usa przyznają, że to placebo ;)
High, how are you?
  • 14 / / 0
Mam od kilku miesiecy problemy z krotkotrwala pamiecia i ogolnie czesto sie "zamyslam"... Przeczytalam wszystkie posty... na jednych piracetam dziala (regeneruje pamiec, polepsza koncentracje itd.), na innych nie (moze to kwestia powodow pogorszonej pamieci...(?)) i daje najlepsze efekty jesli bierze sie razem z cholina... i teraz pytanie czy ta cholina bedzie dobra http://testosterone.pl/choline-citrate-500-gram? czy lepsza taka z inozytolem? jak sie ma do niej Alpha GPC (L-alpha-glycerylphosphorylcholine)? czy oplaca sie brac do tego cos z tych rzeczy: dmae, dlpa, huperzine a, vinpocetine, DMG (N, N- Dimethyl Glycine), bacopa, gotu kola? od jakich dawek piracetamu zaczac (bede miala w tab. po 800mg)? jest jakies zalecenie w mg/kg?
Zobaczyć świat w ziarenku, niebo w dzikiej lilii, pomieścić nieskończoność w ręku, wieczność w jednej chwili...
  • 17 / / 0
Mi lekarz zalecił 1-1-0 (800mg)
  • 338 / 2 / 0
bo jedni wiedza ze na nich nie dziala, a drugim wydaje sie ze na nich dziala
ODPOWIEDZ
Newsy
Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.

Z Brazylii do Europy z kawą i kokainą. Kulisy sprawy drobnicowca Blume

Drobnicowiec Blume, który w 2023 roku obsługiwał transatlantycką trasę handlową pod togijską banderą, dziś stał się symbolem jednego z największych przejęć narkotyków na wodach europejskich. Wydarzenia związane z jego zatrzymaniem obnażają skuteczność współpracy służb międzynarodowych oraz skalę wykorzystywania żeglugi morskiej przez zorganizowane grupy przestępcze.

Polacy robią to w samotności. W domach, nie na imprezach. A królowa jest tylko jedna

Coraz częściej używamy substancji psychoaktywnych w samotności. Szczególnie popalamy. I nie chodzi rzecz jasna o papierosy dostępne w kiosku. O czym to świadczy? – O tym, że te substancje są wykorzystywane do regulacji emocji, takich jak lęk, smutek czy napięcie – dr Gniewko Więckiewicz, psychiatra ze Śląskiego Uniwersytetu Medycznego komentuje wyniki raportu PolDrugs 2025.