Dział poświęcony niesklasyfikowanym wyżej substancjom, których struktura zawiera w całości cząsteczkę morfiny – dihydrokodeina, etylomorfina, hydromorfon, oksykodon i inne.
ODPOWIEDZ
  • 576 / 6 / 0
mam pytanko czy tabsy oxycontin 5mg takie mam do podania i.v przerabiać tak jak majke z tabsów.. ?? Czyli zmywam otoczke , krusze na pył , zalewam wodą , mieszam , gotuje ,mieszam, filterek i jazda czy inaczej? i ile ? tak na próbe najwyżej dorzuce... tak przy tolerce na majke na 2 razy 50mg na dzień... i czy ma to sens ? Noi ewentualnie czy są jakies dobre inne jeszcze niż i.v metody na wykorzystanie tych tablet? doustnie odpada słabo działa 50mg przypuszczam że więcej też ale szkoda mi tablet takich jeszcze po 5mg...
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 43 / / 0
od niedawna oxycontin jest refundowany (niewiem na jakie choroby), chorzy na raka maja 100% znizki
  • 3181 / 369 / 0
Kaamil1922 pisze:
mam pytanko czy tabsy oxycontin 5mg takie mam do podania i.v przerabiać tak jak majke z tabsów.. ?? Czyli zmywam otoczke , krusze na pył , zalewam wodą , mieszam , gotuje ,mieszam, filterek i jazda czy inaczej?
Tak jak piszesz tylko bez gotowania. Majki też się nie gotuje. Oxy można wciągać ale to nie ma sensu przy tabsach 5mg bo byś musiał z 5 wciągnąć minimum a wtedy masa tabletkowa i tak ci zaklei nos i niewiele się wchłonie.
  • 576 / 6 / 0
dzieki ale juz dawno sie tego pozbyłem... pozdro:)
"..Aaach...widzę złoty brzegu piach i mijając kiście liści zapuszczam się do iście tajemnego świata..."
  • 3181 / 369 / 0
aaa fakt nie zauważyłem że to post z listopada
  • 576 / 6 / 0
no od listopada sie pozmieniało sporo :)
  • 131 / 2 / 0
od niedawna oxycontin jest refundowany (niewiem na jakie choroby), chorzy na raka maja 100% znizki
Fentanyl w tabletkach (do 800ug) też %-D
  • 2814 / 14 / 0
W wyniku rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 22 grudnia 2010 r. w sprawie wykazu chorób oraz wykazu leków i wyrobów medycznych, które ze względu na te choroby są przepisywane bezpłatnie, za opłatą ryczałtową lub za częściową odpłatnością(Dz.U. 2010 nr 253 poz. 1699)(PDF).
Z ciekawych na refundacji to
Substancja (typ refundacji)Dysfunkcja
buprenorfina (100%)neuralgia półpaścowa przewlekła; nowotwory złośliwe; wieloobjawowy miejscowy zespół bólowy typu I — odruchowa dystrofia współczulna oraz typu II — kauzalgia
morfina (100%)neuralgia półpaścowa przewlekła; nowotwory złośliwe; wieloobjawowy miejscowy zespół bólowy typu I — odruchowa dystrofia współczulna oraz typu II — kauzalgia,
dihydrokodeina (100%)nowotwory złośliwe;
tramadol (100%)nowotwory złośliwe;
fentanyl (ryczałt)leczenie bólu przebijającego u dorosłych pacjentów z chorobą nowotworową, którzy w ramach leczenia przewlekłego bólu nowotworowego poddawani są opioidowej terapii podtrzymującej a u których istnieją udokumentowane przeciwwskazania do stosowania innych krótkotrwale działających opioidów lub stwierdzono nieskuteczność tych leków; neuralgię popółpaścową przewlekłą; nowotwory złośliwe; wieloobjawowy miejscowy zespół bólowy typu I — odruchowa dystrofia współczulna oraz typu II — kauzalgia
metadon (ryczałt)nowotwory złośliwe
oksykodon (ryczałt)neuralgię popółpaścową przewlekłą; nowotwory złośliwe; wieloobjawowy miejscowy zespół bólowy typu I — odruchowa dystrofia współczulna oraz typu II — kauzalgia
Ostatnio zmieniony 31 stycznia 2011 przez PcP, łącznie zmieniany 3 razy.
Uwaga! Użytkownik PcP jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 19 / 1 / 0
3 miesiące temu wróciłam do kraju. Od roku (ciągle bez przerw) biorę oxycontin. W chwili obecnej w dawce 160mg na dobę. Wracając do polski zrobiłam sobie zapas ale teraz już mi się on kończy. Jak według was najlepiej bezboleśnie zejść z tej dawki.
Uwaga! Użytkownik krrotka nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 576 / 6 / 0
zmniejszaj dawki do momentu aż poczujesz że nie dasz rady i wtedy zastąp to np tramadolem który u nas jeśli masz dobrą bajere bez problemu dostaniesz a z oksy to już byś musiała pokombinować więcej.. ale jeśli chcesz to odstawić to tak zrób... a bierzesz to doustnie?? na mnie doustnie kiedyś nie działalo wogole...Wsumie tolrke duża miałem ale mimo wszystko zero efektow...
ODPOWIEDZ
Newsy
Legalizacja marihuany ogranicza problematyczne używanie i poprawia kondycję psychiczną

Badacze analizują, jak legalny dostęp do marihuany wpływa na konsumpcję i zdrowie psychiczne uczestników. W pierwszej akademickiej publikacji zespół badawczy przedstawił bezpośrednie porównanie legalnego i nielegalnego pozyskiwania tej substancji. Badanie rozpoczęto w styczniu 2023 r. jako wspólne przedsięwzięcie Departamentu Uzależnień w Bazylei, Uniwersytetu w Bazylei, Uniwersyteckiej Kliniki Psychiatrycznej w Bazylei (UPK) oraz Służb Psychiatrycznych Aargau.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Nowy gatunek grzyba produkującego alkaloidy sporyszu zidentyfikowany na WVU

Studentka mikrobiologii z Uniwersytetu Zachodniej Wirginii (WVU) dokonała przełomowego odkrycia, które może zrewolucjonizować rozwój farmaceutyków. Corinne Hazel, stypendystka programu Goldwater i specjalistka mikrobiologii środowiskowej, zidentyfikowała nieznany wcześniej gatunek grzyba, który produkuje związki chemiczne o działaniu zbliżonym do LSD – substancji wykorzystywanej w terapii depresji, zespołu stresu pourazowego (PTSD) i uzależnień.