Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 63 / 3 / 0
Ruch Poparcia Palikota w swoim programie ma:
Legalizacja miękkich narkotyków
W każdym społeczeństwie, także naszym, jest jakaś grupa osób, które potrzebują pomocy emocjonalnej w formie różnych używek. Nie zmienią tego żadne zakazy. Warto zatem objąć tę grupę specjalną opieką. Ponieważ miękkie narkotyki są mniej uzależniające niż alkohol czy dopalacze i nikotyna, ich legalizacja pozwoli zmniejszyć skutki toksycznego zatruwania się oraz rozwinąć programy społeczne oferujące tym osobom pomoc emocjonalną innego rodzaju. Udawanie, że tego problemu nie ma, gdy wprowadza się kary więzienia i zamyka sklepy z dopalaczami, to polityka całkowitej nieodpowiedzialności społecznej.
Jest to jedyna Partia która oficjalnie podała że jest za legalizacją , gdy wszyscy mają dość PO i PIS , SLD , PSL i PJN to margines więc może warto zaryzykować - w końcu co tracimy? Co wy na to?

http://www.ruchpoparciapalikota.pl/wp-c ... am-RPP.pdf

Zmiana nazwy tematu na zgodny z netykietą i niosący więcej informacji. Poprawka BBCode i formatowania - PcP
  • 56 / 2 / 0
A UPR / WiP to pies? Tam przynajmniej prosto z mostu walą że legalizacja to niezbywalny element wolności osobistej a nie pierdoły o walce z uzależnieniami i programy społeczne (za moją kasę nota bene).
www.drzwipercepcji.wordpress.com Aktualizacja w każdą niedzielę o 18.00.

DUŻO, DLA MNIE, TERAZ
  • 1530 / 9 / 0
Srali muchy będzie wiosna! Palikot i ten cały jego klubik adoracji przyprawia mnie o mdłości :kotz:
Pozorna opozycja, która ma za zadanie odebrać trochę elektoratu LSD, które też przed wyborami mami takimi obietnicami userów dragsów. Póki w tym kraju jest jak jest, rządził układ agentarsko-kolesiowski to dragi zawsze będą nielegalne, w końcu oni na tym zarabiają. A co do tej kukły to nawet jakby się dostała do sejmu z 5% poparciem to jest to za mało by cokolwiek zmienić. Na wibratorach i krzykach by się skończyło. Najpierw to trzeba by było posprzątać cały ten bałagan co mógłby zrobić paradoksalnie antynarkotykowy PiS, by potem ich odstawić i wprowadzić prawdziwych liberałów, którzy zdepenalizowaliby posiadanie. Tak się jednak nie stanie, bo wyborcy wolą jak im się schlebia i kłamie niż głosować na wstrętny PiS. Tak więc zapomnijmy o wolnych dragach.
"Przyszła wojna będzie wojną niewidzialną Dopiero gdy dany kraj zauważy że jego plony uległy zniszczeniu jego przemysł jest sparaliżowany jego siły zbrojne są niezdolne do działania zrozumie nagle że brał udział w wojnie i że tę wojnę przegrywa"
  • 5299 / 104 / 0
Mnie najbardziej rozkurwiają ludzie, że usłyszą jakiś farmazon i od razu by zagłosowali. Przydałoby się jeszcze spacjami rozstrzelić druk w nazwie tematu żeby był bardziej oczojebny. Nie dyskredytuję tej partii na starcie od razu, niech zrobią trochę gówna, hehe. A na wybory więcej nie pójdę, mnie już pierdoli od dłuższego czasu kto co ukradł. Tu nie było i nie będzie dobrze nigdy %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 162 / 1 / 0
Tonący brzytwy się chwyta... Zawsze to promil poparcia więcej. Poza tym podpisuję się pod tym co napisał pan pigułożerca. :)
  • 137 / 1 / 0
JEST SZANSA NA LEGALIZACJĘ!!!

jeżeli użytkownicy narkotyków dadzą się poznać jako jednostki kulturalne, przydatne społeczeństwu i prowadzące inteligentną propagandę, MAMY KURWA SZANSE!

tylko coś mi do tego Palikot słabo przystaje
  • 20 / 1 / 0
halo, zapomnieliście w jakim kraju żyjecie, na lekacjach historii chodziliście do sklepów z dopalaczami, czy może wasz pierwszy paszport w życiu nosił godło azerbejdżanu? chcecie tu żyć, to szybko oprzytomnijcie, albo podejmijcie decyzję o rychłym wyjeździe. w tym kraju nie powieje juz wiecej wiatr oswiecenia i tolerancji. chcecie to zmienic, to wychowajcie swoje dzieci z dala od polskiej zawisci i przywiezcie je gdy juz beda dorosle. w innym razie trzeba nam czekac jeszcze ze trzy pokolenia.
  • 24 / 1 / 0
Dokładnie mam do powiedzenia tyle w temacie co poprzednicy.
Niby każdy inny, a jednak wszyscy tacy sami...
Czy czasem PO ostatnio też coś nie pomrukiwało o depenalizacji posiadania ?
  • 3854 / 314 / 0
Coś tam niby zaczyna się ruszać. Ci coś tam pierdolą, oni też. Jednak okaże się, że jak zwykle było to czcze gadanie. Myślę, że 5 lat to minimum, kiedy coś konkretnie drgnie. Jak coś ruszy się prędzej, to wyjebie w stringach na rynek, i kupię Tantum Rosa :finger:
  • 23 / / 0
Eee, myslę że po wyborach jest spora szansa na depenalizację. Przed wyborami o tym nie chca mówić, bo tępy naród na nich nie zagłosuje.
ODPOWIEDZ
HyperTuba dodaj film
Newsy
Medyczna marihuana kontra bezdech senny

Według danych opublikowanych przez badaczy z Minnesota Office of Cannabis Management, 40 proc. pacjentów z obturacyjnym bezdechem sennym (OSA) uczestniczących w stanowym programie medycznej marihuany doświadczyło znaczącej i trwałej poprawy jakości snu po rozpoczęciu terapii konopiami.

Musk zażywał narkotyki w Białym Domu? Trump "ma nadzieję, że nie"

Donald Trump, komentując doniesienia "New York Timesa", wyraził nadzieję, że Elon Musk nie zażywał narkotyków w Białym Domu. Amerykański przywódca zdradził także, co zrobi z zakupioną od miliardera teslą. Od momentu odejścia Muska z administracji pomiędzy prezydentem a jego byłym doradcą trwa spór.

Do 3 gramów marihuany bez recepty? Poszło pismo z Sejmu do rządu

Legalizacja posiadania marihuany na własny użytek w ilości do 3 gramów - taka propozycja wpłynęła do sejmowej Komisji do spraw petycji. - Obowiązujące przepisy penalizują za posiadanie nawet niewielkiej ilości marihuany. Nie odpowiadają one współczesnym realiom społecznym i ustaleniom naukowym - argumentuje autor.