Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
ODPOWIEDZ
  • 761 / 11 / 0
Mam jedną tabletkę neurotopu retard, przy okazji spróbuję co to wartę, ale pewnie nie wiele bo to chyba trzysetka jest.
  • 104 / 3 / 0
Brałem karbamazepinę i miałem problemy ze słuchem, dźwięki miały inne tony. Co ciekawe - kumpel z internetu, który notabene podebrał ten lek matce (bo chciał się wyspać), również na drugi dzień miał problemy ze słuchem po tej substancji.
Na Wikipedii znalazłem:
There are also reports of an auditory side effect for carbamazepine use, whereby patients perceive sounds about a semitone lower than previously.[11][12][13] Thus, middle C would be heard as the note B3 just below it, etc. The inverse effect (that is, notes sounding higher) has also been recorded. This unusual side effect is usually not noticed by most people, and quickly disappears after the person stops taking carbamazepine.
Nie powiem, dość "ciekawy" efekt uboczny, jednak w pejoratywnym tego słowa znaczeniu. Nie polecam bez konsultacji z lekarzem :finger:
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 858 / 18 / 0
demo'NiC pisze:
Moglibyście mi powiedzieć jakie są interakcje karbamazepiny w małych ilościach [tak, dla stabilizacji nastroju, uspokojenia...] z alkoholem? Coś szczególniejszego się dzieje czy jak standardowa benzo? Bo nie chcę żeby z soboty na niedzielę się coś durnego stało, ale spokoju garstka by mi się przydała... : |

w małych ilościach do alkoholu poleciłbym pernazyne 50-100mg co czułem to silne i przyjemne uspokojenie wyciszenie emocji

neurotpu i depakiny bym nie polecał (a na pewno nie bezmyślnego wpierdalania tabletek dla zabawy %-D ) ja byłem strasznie słaby prawie że mdlałem szum w uszach i osłabiony zmysł równowagi przechylałem się na boki głowa spadała mi do tyłu ogólnie kosmos
only i.v w zrosty i zapadki
pachwina otwarta
cpanie jak tlen
pierwsza mysl
i pierwszy krok
chwiejne schody
stoję poluje na jelenia
dawno uciekly ostatnie marzenia

Der Reichsspritzenmeister
  • 23 / 4 / 0
Zarzuciłem neurotop 2x300mg, kompletnie zero efektów. Kolega ma padaczkę i brał dziennie 3x300mg, też nigdy nic nie poczuł.
  • 104 / 3 / 0
Bo to nie jest lek do ćpania.
Uwaga! Użytkownik MadisonTwatter jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 617 / 5 / 1
Jadłem neurotop 300 retard swego czasu, dla czystej ciekawości z dwa lata temu. Jedyne efekty (psychoaktywne) to zamulenie, uspokojenie, dźwięki wydawały się mieć delikatnie obniżony ton. Raz połączyłem około 600mg z DXM (450tka chyba, nie pamiętam dokładnie), wzmocniło deksa, na szczęście nic mi się nie stało, ponieważ czytałem gdzieś, że karbamazepina + DXM to niebezpieczny dla zdrowia miks.
I mogę ćpunkom powiedzieć jedno - karbamazepina nie nadaje się do ćpania, co najwyżej zamuli.
  • 377 / 7 / 0
Ja wlasnie dorwalem plastra amizepinu,dzis wrzucilem jednego tabsa na sen a jutro bd testowal kolejno 2-3-4 i w ostatecznosci 5 tabsow jesli poprzednie nie dadza zadawalajacego efektu :) Jutro wieczorkiem napisze jak zadzialalo,az sam jestem ciekaw :)

Scalono. mrstothet.

Eee nic ciekawego... Przez cały trip(jesli mozna wgl to tak nazwac)byłem bardzo senny,w głowie mi się kręciło,zmniejszona koordynacja i problemy z ostrością jakbym się nachlał... W sumie zjadłem 8 tabsów po 200mg jeden,przespałem z pół dnia,musiałem się z roboty wcześniej zwolnić bo przysypiałem po chwila(ale to nie był nood gdyby ktoś sobie tak pomyślał).Z ciekawszych rzeczy to to że zacząłem wrzucać wczoraj o 6:00,dzisiaj pisze o 16:25 a jeszcze mnie trzyma xD

Podsumowując: Nie polecam bo tym się nie nafazujesz,opio też to raczej nie przypomina,to już bardziej alko przypomina,w sumie może i dobre jeśli się ma padaczke albo problemy ze snem,wrzucić mniejszą ilość niż ja i można się naprawdę odprężyć nawet dobrze wyczilować bo ja przez cały trip miałem praktycznie na wszystko wyje***e ;p ale mimo wszystko zawiodłem się na tym,już lepiej się truć czymś lepszym.

@EDIT: Dodam jeszcze że jeśli ktoś chce się tym chillować to naprawdę polecam wrzucić mniejszą ilość bo przy większej dochodzi ból brzucha przy którym ciężko jest chillować(przynajmniej w moim przypadku)
Real dream...
No longer anymore a Narcotic dream...
  • 329 / / 0
Neurotop w żadnym stopniu nie nadaje się do ćpania, kiedyś podczas pobytu w ZP stestowaliśmy ten specyfik.. bardzo duża senność było to chyba neurotop retard 600 o ile dobrze pamiętam.. zjedliśmy po trzy chyba i spaliśmy gdzie popadło, otumaniony po tym byłem ok. tydzień po takiej dawce, po tamtej akcji na zawsze zażegnałem psychotropwe loty :)
..kiedy trip Cię nie dopada, to zapytaj się o maga, mag to tripiarz jest największy, psychodela stan najlepszy..

wtf?! .. i ja to napisałem? grubo.
  • 693 / 7 / 0
5 dzien biore karbamazepine i czuje sie jak zatruty mega mdłości bóle stawów, gorączka. Masakra mdłości najgorsze
  • 2518 / 27 / 0
Widzę kolejny chujowy lek na padaczkę, będący przy okazji stabilizatorem nastroju. Właśnie myślę na co się przerzucić z Kwasu Walproinowego, po którym efekty uboczne są dopiero masakryczne. Ale widać Karbamazepine sobie odpuszczę.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Zamiast paneli podłogowych narkotyki. KAS zatrzymała kontener z marihuaną

Funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego w Gdyni skontrolowali kontener, który przypłynął z Kanady do portu w Gdańsku. Zgodnie z deklaracją, w kontenerze miały być drewniane ekologiczne panele podłogowe, a odbiorcą była firma w Polsce.

Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

To nie zgniłe mandarynki. 24-latek niósł w torbie tak zapakowane narkotyki. Wpadł, bo spanikował

"Dzięki czujności, doświadczeniu i doskonałemu rozpoznaniu terenu, policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie kolejny raz skutecznie uderzyli w przestępczość narkotykową."