Swoją drgoą szukałem info o Estazolamie, czy faktycznie często nie działa i zobaczyłem posta na forum
Moja mama ma 70lat,leczy się na nadciśnienie,a od ok 20lat zażywa tabletki nasenne. Przez kilka lat brała Lorefan,następnie Estazolam 2mg przez ok 8 lay,ale teraz od ok tygodnia nie mogła spac po zażyciu Estazolamu i lekarz przepisał tabletki Nasen 10mg a tamte kazał odstawic. Mama czuje się bardzo zle,jest rozdrażniona,osłabiona,ma szumy w uszach.
Została mi paczka i nie mam co z nią zrobić, może ktoś podpowie ? ;-)
Dla mnie ester ma 2-gie miejsce za alpra za rolkami nie przepadam chodz za duzo to ich w zyciu nie zjadlem za lorafenem tez nie specjalnie oxazepam nawet nie bede komentowal...
Za to ester jest swietny ale trza wjebac tak min 4tabl. bez tolerki i potem sobie spokojnie dojadac;)
Czyli est + kawa i można żyć. Muszę poddać tą substancję jeszcze paru testom.
oto moj post ;) http://talk.hyperreal.info/post870377.html#p870377
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Alkohol wciąż na czele uzależnień w Holandii
Alkohol pozostaje najczęstszą przyczyną leczenia uzależnień w Holandii i odpowiada za 43 procent wszystkich przypadków terapii. Tak wynika z najnowszych danych krajowego systemu monitorowania problemów związanych z alkoholem i narkotykami za 2025 rok.
Są narkotyki, których zażycie prowadzi do przestępstwa częściej, niż innych. Wyniki badania
Nowe badanie opublikowane w „Journal of Psychopharmacology” pokazuje wpływ substancji psychoaktywnych na zachowania przestępcze. Okazuje się, że zażywanie niektórych środków wiąże się z niższym ryzykiem zatrzymań, zaś inne wykazują silne związki z różnymi kategoriami przestępstw.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.