Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 2129 / 31 / 0
ciezka bomba pisze:
prawda jest taka ze plebs jest ogłupiany i oslepiany przez religie, brak szerszej wiedzy i inne konserwatywno-tradycyjne gowna. Cpanie pomaga to dostrzec, ale nawracanie tego motłochu to porywanie sie z motyka na słońce. Krótko mówiąc jesteśmy w dupie wysianej debilami z zakorzenionymi, wyuczonymi odruchami i brakiem zdolności do racjonalnego.myslenia. Ps. Nie oswiecałem sie tabletkami na kaszel.
Nie. Ćpanie nie pomaga tego dostrzec. Pomaga za to myślenie. Dragi nie otwierają umysłu debilom.
btw, spierdalaj ćpunie :-)
  • 3248 / 3 / 0
Dobrze Kuba powiedziałeś "Ćpanie nie pomaga tego (prawdy - mój przyp.) dostrzec. Pomaga za to myślenie."
"oslepiany przez religie, brak szerszej wiedzy i inne konserwatywno-tradycyjne gowna."
A co Ty kurwa wiesz o religii? Wiesz kto jest prawdziwym stwórcą? Po co my jesteśmy na ziemi? Dlaczego mamy czakry pozamykane? Wiesz po co są takie religie jak chrześcijaństwo? Wiesz w ogóle coś na ten temat? Czy wywnioskowałeś patrząc na pijanego księdza, mówiącego na ambonie "alkohol to zło!"?

Prawdą jest, że chrześc. to skurwysyństwo samo w sobie, ale ja was tutaj nie będę nauczał, bo ćpuny z reguły są ograniczone, zwłaszcza, jeśli uważają, że dragi pomagają odkryć prawdę.
Uwaga! Użytkownik Crytek nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 915 / 4 / 0
Prawdą jest, że chrześc. to skurwysyństwo samo w sobie

:-/

Ostatnio ilekroć włażę na to forum robię właśnie: :-/

DURNIEJECIE ĆPUNY
Uwaga! Użytkownik feydewey nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Masterfilter pisze:
ps2. Na codzień jesteś bardzo żywa, tryskająca energią. Wszędzie widzisz jakiś głębszy sens.
Jesteś także bardzo uczuciowa. Pewnie interesujesz się też anime. Trafiłem? ^^

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/prawda-t3006 ... z18DuwEBys
Nie, raczej nie^^ Tak to prawda, że jestem uczuciowa i wszędzie szukam głębszy sens, ale energii mi zupełnie brakuje. Często mam ochotę wszystko olać i iść spać, albo po prostu leżeć i marzyć. Do anime mnie nie ciągnie, za bardzo dualistyczne fabuły (Wyraźny podział na dobro i zło)
GCrytek pisze:
Prawdę poznajemy przy podróżach astralnych, otwieraniu swoich czakr, medytacji, dragi prezentują nam inny tok myślenia, upośledzają nas, dlatego nam się zdaje, że znamy prawdę, a po tripach ta świadomość może pozostać, bo "na grzybach czułem boga" więc "znam boga" - gówno, a nie bóg

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/prawda-t3006 ... z18DvoEPE1
Przecież wszystko jest naszym umysłem. Niezależnie, czy ćpasz, latasz po astralu, czy obierasz ziemniaki błądzisz tylko po swojej głowie. Dlaczego niby jedne czynności mają nam pokazywać prawdę (W ogóle co rozumiesz pod pojęciem prawdy?). Sama interesuję się ćpaniem i ezoteryką i uważam, że rzeczy te rozwijają mnie duchowo, bo pozwalają mi lepiej poznać mechanizmy rządzące moim umysłem, ale nie widzę żadnego rozgraniczenia pomiędzy jednym a drugim. Tak samo nie rozumiem, dlaczego obecność Boga na LSD jest iluzją , a podczas OOBE nie... Tak w ogóle OOBE jest spowodowane nadaktywnością DMT produkowanego przez naszą szyszynkę, więc to też ćpanie. W ogóle całe życie to ćpanie. Rządzą nami substancje, hormony. Np. serotonina, dopamina to też takie jakby dragi, tylko produkowane przez nasz mózg. Możemy sobie też wrzucić jakąś inną substancję, żeby spojrzeć na świat inaczej.
I to, czy rozmawiamy z Bogiem, czy nie, zależy tylko od naszego sposobu patrzenia na świat, a nie od praktyki. Można doznać oświecenia podczas krojenia pomidora :)
GCrytek pisze:
upośledzony (inaczej pracujący)
Jak inny to zaraz gorszy...
GCrytek pisze:
Prawdą jest, że chrześc. to skurwysyństwo samo w sobie, ale ja was tutaj nie będę nauczał, bo ćpuny z reguły są ograniczone, zwłaszcza, jeśli uważają, że dragi pomagają odkryć prawdę.

Czytaj więcej na: http://talk.hyperreal.info/prawda-t3006 ... z18Dy8Oblz
I w tym momencie pokazujesz , jaką nietolerancyjną osobą jesteś. Wydaje Ci się, że tylko w Twojej ścieżce można odkryć prawdę, a inni ludzie są ograniczeni. Zrozum, że są różne filozofie i do każdego przemawia co innego. Nie ważne, jaką ścieżką idziesz, ważne jest to w jaki sposób patrzysz na świat.
  • 6260 / 448 / 12
Chaotka pisze:
Tak w ogóle OOBE jest spowodowane nadaktywnością DMT produkowanego przez naszą szyszynkę, więc to też ćpanie.
.pdf?
  • 1033 / 7 / 0
Jeżeli jest rzecxzywiście spowodowane zbyt dużym stężeniem DMT, to jeśli do organizmu nie została wprowadzona z zewnatrz żadna subst, cpaniem tego nazwać nie można. Jeżeli, zaś, podwyższony poziom DMT został spowodowany przez techniki OOBE, też cpaniem nie można tego nazwać. To tak, jakby nazywać ćpaniem oddychanie holotropowe.
Obecność boga na LSD lub OOBE jest iluzją. To tylko inne stężenie neuroprzekaźnikow.
GCrytek, nie ma specjalnego powodu na istnienie człowieka. Nie istniejemy 'żeby coś'. Istniejemy i już. To takie dziecinne. Dlaczego istnieją skały? Żeby zwierzęta mogły się podrapać, gdy je swędzi. SRSLY, MAN?
  • 845 / 12 / 0
Nie istniejemy 'żeby coś'. Istniejemy i już.
A SKAD TY TO KURWA WIESZ ?
Uwaga! Użytkownik kato jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 425 / 4 / 0
Temat trochę z dupy, bo jak wiadomo, każdy ma swoją prawdę. Osobiście myślę podobnie jak Chaotka, prócz zdania z OOBE i DMT. DMT wydziela się w większej ilości prawdopodobnie podczas śmierci. Ale i tak huj wie;]

Pozdro ćpaki, i nie kłóć ta się:)
  • 3127 / 28 / 0
Masterfilter pisze:
Obecność boga na LSD lub OOBE jest iluzją. To tylko inne stężenie neuroprzekaźnikow.
Stężenie neuroprzekaźników to iluzja.
High, how are you?
  • 574 / 3 / 0
religie wymyslił jakis nacpany koles dawno dawno temu, bo spotkał boga na tripie. Taka moja teoria, a o prawdzie dowiemy sie po smierci. Za duzo dexa wpierdalacie i teraz o jakich czakrach piszecie, chinskie bajeczki tez sie do tego przyczyniły. Nie wiem jak u was, ale w moim przypadku cpanie jest katalizatorem myslenia, oczywiscie po zakonczeniu fazowania.
ODPOWIEDZ
Newsy
Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.

Diler z Anglii przyjmował nietypową walutę. Uzależnieni spłacali długi rzadkimi kartami Pokemon

Nietypowa waluta w narkotykowym biznesie pod lupą angielskich śledczych. Podczas przeszukania domu 26-letniego dilera policjanci zabezpieczyli nie tylko kokainę, marihuanę i gotówkę, ale także pudełko z rzadkimi kartami Pokemon. Szybko wyszło na jaw, że służyły one uzależnionym do spłacania długów u przestępcy.