Więcej informacji: GHB w Narkopedii [H]yperreala. GBL w Narkopedii [H]yperreala
Biore pod uwage plastik, jako najtanszy sposob dokladnego odmierzenia.
Z doswiadczenia wiem, ze polfa ssie pale.
Wyciągnąłem z szafy taki oto zakraplacz do oczu http://www.doz.pl/apteka/p6281-Zakrapla ... nity_1_szt odmierzyłem za pomocą zwykłej strzykawki 1ml wody, napełniłem zakraplacz, zaznaczyłem pisakiem wysokość. Sposób wydaje mi się wystarczająco dokładny i bardzo tani, do tego zakraplacz jest szklany :)
W zasadzie ta sa pompki z hdpe? Czy tamte sie po prostu wolniej zuzywaja?
Jesli sa, to pompa z takiego materialu, jest przezroczysta, ale wlasnie mniej, taka matowa powiedzmy.
I w zasadzie ta informacja temat moznaby zamknac :)
Troche dziwnie to wyglada jak sobie wybierasz pompke w aptece, ale 'nasz klient, nasz pan' :)
Po dzisiejszym robię przerwę
A nawet jeśli w innych się rozpuszcza, to bardzo łatwo zrobić nacięcia nożem i już po sprawie - mamy skalę (oczywiście piszę o nacięciach co 1 lub 0,5ml, bo dla zaawansowanego użytkownika te o,1 lub 0,2 ml nie robi praktycznie żadnej różnicy...)
Kiedyś nawet starła mi się skala w pompce to brałem na wyczucie - piszę o pompce 5ml polfy.
Niestety polfa jest chyba monopolistą na rynku pomp bo dostać jakąkolwiek inną w aptece to graniczy z cudem.
FreeOfMe pisze:plastiku jest Twoja?
W zasadzie ta sa pompki z hdpe? Czy tamte sie po prostu wolniej zuzywaja?
Może rzecz w tym, że ja nie *przechowuje* GBLa w pompce, a z tego co zrozumiałem, niektórzy tak robią... Używam jej tylko do napełniania po czym zawsze przepłukuje wodą.
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Intensywne używanie marihuany wzmacnia związki kobiet, ale osłabia relacje mężczyzn
Nowe badanie wyjaśnia, dlaczego.
Szokujące zatrzymania! Ksiądz i lekarz zamieszani w narkobiznes
Ponad 150 tysięcy tabletek i ampułek, fentanyl, morfina, fikcyjne recepty i miliony złotych poza systemem bankowym. Śledczy rozbili zorganizowaną grupę przestępczą działającą w całej Polsce, która przez lata dystrybuowała nielegalne leki i narkotyki z wykorzystaniem darknetu, kurierów i „słupów”. Wśród zatrzymanych są m.in. lekarz oraz duchowny.