Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 286 / 5 / 0
zastanawiam się czy z baclo nie jest tak jak z gblo, że w mniejszych dawkach działą dopaminergicznie, a w większych już zdecysdowanie gabaergicznie, bo takie mam odczuicia
;)
  • 577 / 12 / 0
Calutka noc nie spalem
  • 286 / 5 / 0
W badaniach baclofen podwyższył o 66 procent poziom dopaminy w korze czołowej, a obniżył o 35 procent poziom dopaminy w prązkowiu, więc jak widać ma cechy neuroleptyka obniżając dopamine w jednych rejonach mózgu, a podwyższając w innych.
jednak w leczeniu schizofrenii się nie sprawdził, często nasilał psychozy.
;)
  • 577 / 12 / 0
mix klonazepamu z baclo calkiem przyjemny tylko wczoraj usnalem nawet nie wiem kiedy urwal mi sie film
  • 286 / 5 / 0
Pobudzenie po tym środku jest niesamowite, a jak schodzi to lęki też dośc mocno sie nasilają.
;)
  • 24 / / 0
ja mogę dodać do podium najbardziej przypałowych używek:
Baclofen
Clonazepam
GBL

Po baclo i rolkach zasypiałem w trakcie rozmowy, bełkotałem, kradłem w szpitalu nie przejmując się ludźmi wokół, co oczywiście skończyło się przyjazdem panów policjantów.. Z Clonazepamem i GBL-em podobnie.
  • 577 / 12 / 0
No mi wlasnie sie zalaczyly bo zeszlo ;/
  • 577 / 12 / 0
Uzaleznilem sie od baclofenu tak niestety. Ale mialem pusta buteleczke baclofenu 25 mg poszedlem d apteki z nia i mowie dzien dobry moja babcia choruje na spastycznosc i prosila o taki lek. Recepte doniose pozniej jak lekarz wroci.Ona mowi zaraz zobacze czy jest ale ja pana nie znam i nie wiem czy moge panu dac. Ja mowie mieszkam tu obok podalem sciemniane nazwisko i wydala hahahaahahahahahahahahahahah
  • 1198 / 10 / 0
Te lęki po baclo są przejebane. OStatnio ogladalem jakis program dokumentalny o amytyville to kurwa nie bylo minuty zebym nie spogladal w okno czy czegos tam nie ma.
  • 380 / 8 / 0
u Was też tak szybko rosnie tolerka na baclo? jak zjem po przerwie miesiecznej 25 mg to po kilku dniach 100 juz srednio robi.

za to mam dziwne wrażenie mimo że nic złego nie odczuwam że to gówno strasznie toksyczne jest?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób

Newsy
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)

Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.