Substancje stanowiące pochodne kwasu γ-aminomasłowego (w tym gabapentynoidy) – m.in. baklofen i pregabalina.
ODPOWIEDZ
  • 286 / 5 / 0
zastanawiam się czy z baclo nie jest tak jak z gblo, że w mniejszych dawkach działą dopaminergicznie, a w większych już zdecysdowanie gabaergicznie, bo takie mam odczuicia
;)
  • 577 / 11 / 0
Calutka noc nie spalem
  • 286 / 5 / 0
W badaniach baclofen podwyższył o 66 procent poziom dopaminy w korze czołowej, a obniżył o 35 procent poziom dopaminy w prązkowiu, więc jak widać ma cechy neuroleptyka obniżając dopamine w jednych rejonach mózgu, a podwyższając w innych.
jednak w leczeniu schizofrenii się nie sprawdził, często nasilał psychozy.
;)
  • 577 / 11 / 0
mix klonazepamu z baclo calkiem przyjemny tylko wczoraj usnalem nawet nie wiem kiedy urwal mi sie film
  • 286 / 5 / 0
Pobudzenie po tym środku jest niesamowite, a jak schodzi to lęki też dośc mocno sie nasilają.
;)
  • 24 / / 0
ja mogę dodać do podium najbardziej przypałowych używek:
Baclofen
Clonazepam
GBL

Po baclo i rolkach zasypiałem w trakcie rozmowy, bełkotałem, kradłem w szpitalu nie przejmując się ludźmi wokół, co oczywiście skończyło się przyjazdem panów policjantów.. Z Clonazepamem i GBL-em podobnie.
  • 577 / 11 / 0
No mi wlasnie sie zalaczyly bo zeszlo ;/
  • 577 / 11 / 0
Uzaleznilem sie od baclofenu tak niestety. Ale mialem pusta buteleczke baclofenu 25 mg poszedlem d apteki z nia i mowie dzien dobry moja babcia choruje na spastycznosc i prosila o taki lek. Recepte doniose pozniej jak lekarz wroci.Ona mowi zaraz zobacze czy jest ale ja pana nie znam i nie wiem czy moge panu dac. Ja mowie mieszkam tu obok podalem sciemniane nazwisko i wydala hahahaahahahahahahahahahahah
  • 1198 / 10 / 0
Te lęki po baclo są przejebane. OStatnio ogladalem jakis program dokumentalny o amytyville to kurwa nie bylo minuty zebym nie spogladal w okno czy czegos tam nie ma.
  • 380 / 8 / 0
u Was też tak szybko rosnie tolerka na baclo? jak zjem po przerwie miesiecznej 25 mg to po kilku dniach 100 juz srednio robi.

za to mam dziwne wrażenie mimo że nic złego nie odczuwam że to gówno strasznie toksyczne jest?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

CBŚP rozbiło „rodzinny” gang przemytników narkotyków. 12 osób z zarzutami

Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając wspólnie z Prokuraturą Okręgową w Krakowie, rozbili zorganizowaną grupę przestępczą podejrzaną o przemyt znacznych ilości narkotyków z Hiszpanii do Polski oraz ich dalszą dystrybucję. W wyniku skoordynowanej akcji przeprowadzonej na terenie województwa śląskiego i małopolskiego zatrzymano 11 osób, a łącznie zarzuty usłyszało 12 podejrzanych.