"no bo wie Pan nowi ludzie, strach, obcy ludzie, beda namawiac do alkoholu"
A tak na serio to jest coś tańszego z alprazolamem niż xanax 1mg?
Wsumie nie bardzo nawet mieszałem to z innymi substancjami, jest jakiś sens z czymkolwiek mieszać? No z benzodiazepiną mogę się tylko domyślać że może pasowałby. a z czymś innym?
Jak dostaniesz receptę na jakikolwiek lek, to możesz (i powinieneś) pytać w aptece o tańsze zamienniki (tzw. generyki). Dla alprazolamu są to m.in. alprox, afobam, zomiren. Ten ostatni najtańszy, ja osobiście gustuję w afobamie, ale to tak naprawdę wszystko jeden chuj, bo działa tak samo. A, no i alprox ma zajebisty słoiczek
Co do mixów: benzoski świetnie mieszają się z masą rzeczy:
- - alkohol - bardzo silnie wzmacnia działanie, generalnie zasada 1+1=5, także staraj się nie przecholować (na początku jeden jabol + .75 - 1mg alpry ślicznie mnie robiły). Za dużo = amnezja i autopilot, pobudka w krzakach po drugiej stronie miasta bez filmu i podobne przyjemności
- opiaty - podobnie jak z alkoholem. Obie substancje wzajemnie poważnie się wzmacniają. Benzo zmniejszają trochę euforię opiatów, zwiększają za to sedację. Ostrożnie z dawkowaniem (raczej oczywiste).
- benzo+opiaty+alkohol = zgon. I to nie w sensie "ale się wczoraj zajebałem!" tylko w sensie "pogrzeb jest w czwartek". Nigdy nie mieszaj tych trzech substancji naraz. Pary w dowolnych kombinacjach są spoko, ale mieszając te 3 depresanty OUN wystawiasz się na BARDZO duże ryzyko
- barbiturany - właściwie bez sensu, nie ma co rozwalać sobie miłej benzo zabawy barbituranami, które z reguły są dość chujowe
- stymulanty - jako mixy bez sensu, ale świetnie niwelują zjazd. Wracasz do domu naspidowany, zjadasz połówkę alpry, prysznic, łóżeczko i zaraz śpisz, a następnego dnia budzisz się w cudownym stanie.
- psychodeliki - benzo zbijają tripa, także w przypadku ewentualnego bad tripa, kilka tabletek alpry w zanadrzu może się przydać.
Emancypowany pisze:duldidaj pisze:"no bo wie Pan nowi ludzie, strach, obcy ludzie, beda namawiac do alkoholu"
![]()
A tak na serio to jest coś tańszego z alprazolamem niż xanax 1mg? Bo xanax z tego co kiedyś kupowałem to 30-35pln za 30 pigułek. Wsumie nie bardzo nawet mieszałem to z innymi substancjami, jest jakiś sens z czymkolwiek mieszać? No z benzodiazepiną mogę się tylko domyślać że może pasowałby. a z czymś innym?
Zależy na jakiego lekarza się trafi, bo może ci z hydroksyzyną wyjechać lub z jakimś citalopramem. Dlatego trzeba przed wizytą wyposażyć się w niezbędną podstawową wiedzę na temat zaburzeń układu nerwowego i leków. Trzeba delikatnie przyaktorzyć i powiedzieć, że po innych lekach, które ewentualnie zaproponuje, skutki były nie takie jak trzeba bądź uczepić się jednego, wielce dokuczliwego skutku ubocznego i zaproponować coś, co chcesz dostać - możesz powiedzieć, że mama używała i dała Ci kiedyś w sytacji stresowej i było w sam raz (nie podkreślaj euforii, bo skapnie się, że ćpun).
Nowi ludzie, strach i tak dalej to żadne uzasadnienie. Z tego typu rzeczami każdy musi radzić sobie bardzo często.
Ja jak się skarżyłem na depresję i kłopoty ze snem, żeby na ten sen wyłudzić benzo bądź nawet zolpidem, to mi suka powiedziała, że trzeba nie przespać jednej, lub dwóch nocy i w końcu organizm sam wszystko doprowadzi do normy. A to dlatego, że powiedziałem w przypływie szczerości, iż używałem benzo już wcześniej. 100 zł wzięła i a ja wyszedłem tylko z ssri.
No ale to podstawy panowie... dobrze, że ja mam to już za sobą i benzo Ci u nas dostatek.
Zauważyłem, iż niektórzy lekarze nie lubią jak operuje się terminologia medyczną więc nie podawajcie nawet nazw substancji czynnych, jeżeli stosujecie taką technikę. Najlepiej zapiszcie sobie dla ściemy nazwę handlową leku na kartce.
Jednak moim zdaniem jak walisz do magika prywatnie, to karty na stół, mówisz co chcesz - tylko uzasadnij to dobrze opierając się na wiedzy medycznej zasięgniętej z wikipedii, a jak będzie sapał to wychodź i nie płać.
Jeżeli ktoś nie posiada problemów natury psychiczno-emocjonalnej i chce tylko rekreacji od benzo, to musi zagrać w odpowiednią, pasującą do danego lekarza gierkę. Później tylko jakiś pretekst, żeby psychol wystawił zaświadczenie i walisz po internistach na NFZ w całym mieście.
No ale to podstawy...
Emancypowany :
Co do generyków... Liczy się tylko substancja czynna. Nie ważne co napisano na recepcie, pytasz o wszystkie dostępne preparaty z tą substancją czynną i wybierasz według własnych kryteriów.
A co do miksów opisanych w poście wyżej, to brakuje tam jednego, wyśmienitego wręcz, miksu z MJ.
KlerykLubiDzieci pisze:Później tylko jakiś pretekst, żeby psychol wystawił zaświadczenie i walisz po internistach na NFZ w całym mieście.
Co do tematu to aktualnie nie walę alpry (jedynie sporadycznie jak by coś) a raczę się paro, powoli się rozkręca.
kowal1125 pisze:Ja osobiście wysępiłem ,stosując różne techniki aktorskie i bajeruąc starą psychiatrzyce lekką rąxczka na początek jedyneczki alpry.zasugerwałem "kłopoty życiowe"i poważne mysli samobójcze.tyle ,że takie gadki przechodzą co najmniej po 26 roku życia hehe.a ja mam zdziebko więcej.dostałem bibułke na fluo , które z braku laku też zacząłem brać.potem przeniosłem sie do prywaciaka,a tam jak wiadomo można być słabym aktorem.stówka na blat i jedziemy.
Teraz musze skołować tą Alpre i brać na ewentualne rozmowy kwalifikacyjne lub ciężkie spotkania w pracy, bo po prostu po małej dawce Alprazolamu jestem samcem alfa. A gdy nie wezme to jestem do pizdy po prostu... A tak to zbajerowałem jedną młodą farmaceutkę, która ewidentnie na mnie leci pogadałem z nią bardzo długo o studiach itp, widać jej się spodobałem. Na szczęście wpadłem tam nie po leki tylko tak by z nią pogadać heh. Oczywiście na ćpuna nie wyglądam.
Love is in the air. ;]
albo nawet pierścieniowych bądź IMAO
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/221176_r2_940.jpg)
Alkohol zabija 82 osoby dziennie. "W Radomiu jest więcej monopolowych niż w całej Szwecji"
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/cannaheart.jpg)
Marihuana zwiększa ryzyko rozwoju chorób serca
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_artykul_skrot/cannababcia.png)
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/cannamacedonia.jpg)
Badania: Najczęściej używanym narkotykiem w Macedonii jest marihuana
Respondenci palą jointa, aby zmniejszyć stres i się zrelaksować.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/politie.nl_.jpg)
Narcos Holandia. Rekordowa liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych
O ponad 10 proc. wzrosła liczba zlikwidowanych laboratoriów narkotykowych – informuje holenderska policja. W 2024 r. wyeliminowano aż 167 takich przybytków. Dla porównania w Polsce w tym samym roku odkryto 85 przestępczych laboratoriów. Wzrasta też liczba składowisk nielegalnych odpadów po produkcji narkotyków, zagrażających środowisku.
![[img]](https://hyperreal.info/sites/hyperreal.info/files/grafika_news_skrot/masowiec.jpg)
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie
Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.