Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 1387 / 5 / 0
Można. Sobie przeczytaj cały wątek, zobaczymy czy dalej będziesz się upierał przy tym pomyśle.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2129 / 31 / 0
Ganek pisze:
masz na myśli wywietrzenia? to wystarczy aby się go pozbyć z tataraku?, bo żeby parował potrzeba temperatury rzędu 50 stopni zdaje się
W 52 stopniach to akurat aceton wrze. Paruje szybko w temperaturze pokojowej.
To tak jak z wodą. Intensywnie paruje (wrze) w tem. 100 stopni, ale w niższych temperaturach też paruje, tylko, że wolniej. Czaisz ?
  • 5 / / 0
Ile Ci tego acetonu jeszcze zostało do odparowania? Bo nie wiem czy rwać ten tatarak. Jesli zamoczyles cale kawalki to moze bedzie lepiej je wyjac z acetonu i niech sobie schną na sznureczku... Moze to przyspieszy prces ;p
  • 33 / / 0
zdecydowanie, 3 godziny w acetonie, potem go zlewasz i zostawiasz do odparowania
  • 1 / / 0
kupiłem tatarak z flosa, zniecierpliwiony nawaliłem do kubka sporą ilość (ok. 3 łyżek stołowych), zalałem wrzątkiem i to wszystko. nie skupiałem się nawet szczególnie na instrukcji z opakowania (gotować 10 minut, później pod przykryciem na małym ogniu i odstawić na jakiś czas) tylko przykryłem spodkiem, poczekałem jakieś 15 minut i wypiłem.

jestem w 2/3 kubka, czuję przyjemny zawrót głowy, jakieś takie zaniepokojenie, całkiem przyjemne. muzyki słucha się bardzo dobrze. zobaczymy co się stanie po całym kubku, bo działa na pewno, delikatnie, ale działa. w przyszłym tygodniu przetestuję to przy większej ilości, spróbuję zaparzyć całą paczkę.
  • 336 / 1 / 0
Czy próbował ktoś jeszcze przepisu użytkownika Zieleń?? Zadziałało czy nie?
Hę?
  • 589 / 1 / 0
Sam się przekonaj, co za problem. Tylko teraz to lepiej poczekaj do wiosny.
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 336 / 1 / 0
Nie potrzebuje pomocnej rady babci Gieni. Pytałem czy ktoś jeszcze próbował ;-)
  • 589 / 1 / 0
Czyli jednak potrzebujesz, hehe. :-)
Uwaga! Użytkownik leamas jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 608 / 9 / 0
mały apdejt: materiał trzeba dokładnie zmielić przed zalaniem acetonem, w innym wypadku w większych grudkach zostaje to, co powinno zniknąć i przechodzi do ekstraktu wodnego.
ekstrakt z niezmielonego ok 20g(czekał na spożycie ponad miesiąc, pewnie mu to nie pomogło) - efekty podobne do wcześniejszej próby z mniejszą ilością, trochę mocniejsze zakręcenie i mniejsza stymulacja. po poprawieniu 10mg 2ce donośnie czułem się jakbym pływał w mulistej wodzie między kłączami tataraku, efekty słabsze niż przy samym 2ce
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces

Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.