– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Ganek pisze:masz na myśli wywietrzenia? to wystarczy aby się go pozbyć z tataraku?, bo żeby parował potrzeba temperatury rzędu 50 stopni zdaje się
To tak jak z wodą. Intensywnie paruje (wrze) w tem. 100 stopni, ale w niższych temperaturach też paruje, tylko, że wolniej. Czaisz ?
jestem w 2/3 kubka, czuję przyjemny zawrót głowy, jakieś takie zaniepokojenie, całkiem przyjemne. muzyki słucha się bardzo dobrze. zobaczymy co się stanie po całym kubku, bo działa na pewno, delikatnie, ale działa. w przyszłym tygodniu przetestuję to przy większej ilości, spróbuję zaparzyć całą paczkę.
Hę?
ekstrakt z niezmielonego ok 20g(czekał na spożycie ponad miesiąc, pewnie mu to nie pomogło) - efekty podobne do wcześniejszej próby z mniejszą ilością, trochę mocniejsze zakręcenie i mniejsza stymulacja. po poprawieniu 10mg 2ce donośnie czułem się jakbym pływał w mulistej wodzie między kłączami tataraku, efekty słabsze niż przy samym 2ce
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie
Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.
Ryzyko udaru wyższe o 37 proc. Naukowcy wskazują na popularną używkę
Marihuana może zwiększać ryzyko udaru mózgu – wynika z analizy danych ponad 100 mln osób. W przypadku konopi wzrost ryzyka wyniósł 37 proc., ale jeszcze większe wartości odnotowano przy kokainie i amfetaminie. Badacze osobno sprawdzili też osoby poniżej 55. roku życia.
Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP
Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.