Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 211 / 1 / 0
Według mnie jest sporo substancji z segmentu RC, które mogą być alternatywą dla tzw. tradycyjnych narkotyków. Np. 4-AcO-DMT i 4-HO-MET mogą śmiało konkurować z grzybami. Osobiście nie widzę różnic. W przypadku substancji RC największym problemem jest krótki czas ich stosowania i mało informacji na temat szczególnie długookresowego negatywnego oddziaływania na zdrowie. Obecnie, gdy środki uliczne swoją czystością pozostawiają naprawdę wiele do życzenia (przynajmniej niektóre z substancji) a niektóre są trudne do zdobycia (np. LSD), substancje RC stają się dla wielu racjonalnym wyborem.
Wielokrotnie była o tym mowa, ale po prostu dla wielu lepiej/wygodniej/bezpieczniej jest nabyć pewną substancję przez internet niż bawić się w przypałowe transakcje i w efekcie uzyskać środek o do końca niewiadomym składzie, czystości i działaniu.
Ostatnio zmieniony 28 października 2010 przez Rubens De Falco, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 61 / 2 / 0
Ostatnio było dane mi ponownie zasmakować i grzybów, i LSD-25. Wniosek jest taki, że biją one na głowę wszystkie RC, których dane mi było spróbować. Przede mną jeszcze eksperymenty np. z 4-HO-MET, a z tego co ludzie piszą to może być warto. Niektórzy chwalą 2C-E, ale jak dla mnie ta substancja nie oferuje tak silnych doznań jak LSD. Ani wizualnie, ani psychologicznie. Alexander Shulgin zaliczył ją do sześciu "magicznych" substancji, które odkrył. Z tego względu powątpiewam w to, że któreś z jego odkryć może nas jeszcze czymś zaskoczyć. Co do 4-AcO-DMT to mój mózg rozkoszował się tą substancją, aczkolwiek grzybki są dużo lepsze.

Z nowych rzeczy do kanonu klasyków można powoli zacząć zaliczać 2C-B, które stało się popularne jako substytut MDMA. Mnie samemu zdarzyło się spożyć extasy tylko po to, aby rozkoszować się lekko psychodelicznym stanem wywołanym przez tą lub podobną substancję.

Generalnie to czego spróbowałem z rynku RC nie daje tak głębokiego przeżycia jak niektóre klasyki. Albert Hoffman napisał bardzo ciekawą rzecz w swojej książce "LSD: moje trudne dziecko". Zauważył on, że np. meskalina była znana od lat i podobnie jak psylocybina, nie podbiła ona serc Amerykanów. Dopiero pojawienie się kwasa wywołało swoistą rewolucję.
  • 213 / 1 / 0
Hofmann jak funny.
Uwaga! Użytkownik mundziel jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 705 / 16 / 0
Nie jestem przeciwnikiem postępu, ale zastanówcie się tak na dłuższą metę od jak dawna mamy (tzn. Wy macie) tutaj w Polsce dostęp do RC? Jak długo w ogóle istnieją one na rynku?
Owszem, na plus za RC przemawia fakt że zamawiając takie cóś, wiesz co zamawiasz i praktycznie masz "tę" pewność.
Jednak nikt tak naprawdę nie wie jakie są dalekosiężne skutki brania Tego. W końcu to chemia, rak mózgu może się rozwijać już teraz, uwidocznić dopiero za 10 lat. Taki przykład tylko.
Niby owszem mówi się żyj krótko umrzyj młodo będziesz pięknym trupem, ale skąd wiecie że biorąc teraz środki RC, za 40 lat nie rozwinie się u kogoś jakiś nieznany nowotwór który spowoduje odpadnięcie pałki i zrośnięcie pośladków? Albo DNA komuś zmutuje i zmieni się w X-Mena?
Jeśli już mam coś brać, to wolę brać stare wypróbowane środki. Przynajmniej wiem co mnie czeka na starość.
A jak nie ma dostępu do starych wypróbowanych środków w zadowalającej jakości, to po prostu robię sobie d-tox.
Stara szkoła ćpania %-D
Ryyyyyyyba!
  • 2497 / 49 / 0
Alez pierdzielenie. Rownie dobrze DMT moze nie wywolac tak glebokiego i mistycznego doswiadczenia, jak 4-ho-DiPT na przyklad. Sama substancja w malym stopniu wplywa na "mistycznosc" tripa.
Jak dla mnie, to mefedron jest nieporownywalnie lepszy od amfetaminy jesli chodzi o wywolywanie euforii, LSD jest przereklamowane, ma fajny profil dzialaniaa, ale nic w nim wyjatkowego, kokaina ma mnostwo potezniejszych analogow, tyle, ze nie sa one dostepne na rynku(i dobrze).
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 61 / 2 / 0
Wcale nie pierdzielenie. Pewne narkotyki stają się kultowe, powstaje na nie stały popyt, a po delegalizacji pozostają dostępne na czarnym rynku. Inne stają się tylko smaczkami dla koneserów, niezwykle trudne do dostania. Niektóre posiadają zbyt duże skutki uboczne lub zbyt słabe działanie. Oczywiście, znajdą indywidualnych amatorów, ale nie koniecznie zdobędą szerszy rozgłos. Póki co z psychodelików nic nie pobiło LSD i grzybów. Może ze względu na dostępność lub piętno odciśnięte w popkulturze. DMT nadal pozostaje moim Świętym Graalem, chociaż na pewno nie zdobyło takiego rozgłosu jak te dwie wymienione wcześniej.

Jak dla mnie nic jeszcze nie pobiło seniorów, chociaż meskalina oraz LSA w mojej prywatnej ocenie stoją na równi z wymienionymi wcześniej. LSD samo w sobie ma ten chemiczny "posmak", którego niezbyt lubię.
  • 124 / 14 / 0
Gdyby Hofmann odkrył 4-ho-meta i 4-AcO-DMT kiedyś, a Szulgin LSD-25 niedawno, to byście jęczeli, wielcy oldskulowcy, że nowe LSD jest nędzną namiastką starych sprawdzonych środków.
Ostatnio zmieniony 29 października 2010 przez czempion, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 705 / 16 / 0
Chyba nie każdy z nas tutaj "oldskulowców" narzeka na jakość tych nowych środków. Nie chodzi o to że te nowe środki próbują podrobić stare, że im nie dorównują. Wg. mnie to jest akurat rzecz oczywista, nawet jeśli trip może przypominać inną substancję, to jednak nią nie jest i nie powinno się tego klasyfikować w taki sposób.
Ja nie próbowałem i wiem że nie spróbuję RC z tego tylko powodu że jestem tradycjonalistą, nie dlatego że są gorsze. Poza tym jak zauważyłeś Hofmann odkrył LSD-25 kiedyś, do tej pory zostało przebadane pod tyloma względami że można śmiało powiedzieć o wszelkich zagrożeniach czy też pozytywnych aspektach jego zażywania (zarówno psychicznych jak i fizycznych)
A co my wiemy o 4-AcO-DMT? Co wiedzą na ten temat lekarze? Naukowcy? Jak mają reagować w wypadku ew. zatrucia?
To jest z mojego punktu widzenia główna obawa przeciwko tzw. RC.
Dopalacze niby też były legalne, niby bezpieczne a teraz sanepid pozamykał wszystko bo się okazało że jednak nie. A przecież każdy wie, że dopalacze opierały się właśnie na tych dragach nowej generacji.
Lekarze nie wiedzą co robić z taką osobą "zatrutą".
Koniec końców, nie mam nic przeciwko, jednak wypróbowywanie wszelkich nowych substancji chemicznych pozostawiam innym
Ryyyyyyyba!
  • 2775 / 39 / 0
Re: RC vs Seniorzy
Nieprzeczytany post autor: BS »
Salax pisze:
Hofmann odkrył LSD-25 kiedyś
Niewiele później odkrył 4-ho-det (CZ-74), który do tej pory sprzedawany jest jako RC...
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 174 / 3 / 0
pokolenie Ł.K. pisze:
blueberry pisze:
Mnie te RC-Psychodeliki za bardzo rozkurwiają generalnie.
A mnie tak jakoś...rozpraszają.
Niestety za te chwile sztucznej harmoni, musimy pozniej placici plataniem sie w chaosie :scared: .

U mnie tez lezy tego odlogiem i czesto zastanawiam sie czy nie spuscic w kibel. Zeby nie bylo oftopa, przyznam ze nie czuje czegos takiego jak kultowosc substancji, ale kazdy ma swoje preferencje.
Ostatnio zmieniony 30 października 2010 przez popierdolino, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik popierdolino nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

77-letnia cudzoziemka oskarżona o produkcję narkotyków

Prokuratura Okręgowa w Jeleniej Górze skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko 77-letniej obywatelce Rosji, która miała na swojej posesji uprawiać konopie indyjskie i wytwarzać z nich narkotyki. Na poddaszu jej domu znaleziono 19,5 kg suszu i 197 sadzonek ziela konopi.

Trzech mężczyzn oskarżonych o przemyt kokainy promem Norræna

Trzej mężczyźni w wieku 60–70 lat zostali oskarżeni o próbę przemytu ponad trzech kilogramów kokainy z Hiszpanii do Islandii promem Norræna. Grozi im do 12 lat więzienia.