Ogólnie wychodzę z prostego założenia - spróbujcie pomyśleć podobnie - Co/Kto was leczy ?? Lekarz czy Leki ???
W mojej sytuacji lekarz jest tylko środkiem do celu, a celem jest bibuła -> nabycie i używanie leku, więc po co mam latać po gabinetach psychiatrycznych NFZ-tu, a tym bardziej po prywatnych lekarzach.
Wolę iść do swojego lekarza pierwszego kontaktu (czy to chce antydepresant np. paroksetyne, czy też jakieś benzo typu alprazolam.).
Płacić co jakiś okres magikom po 50 - 150zł w zależności od miasta no i wiadomo tego ile bierze, za kwadrans pierdolenia o Chopinie i otrzymaniu kilku recept jest dla mnie czystą głupotą. No to chyba tyle ;-)
nutella-cole pisze:Też wybrałem opcję numer 5 :cheesy:
Ogólnie wychodzę z prostego założenia - spróbujcie pomyśleć podobnie - Co/Kto was leczy ?? Lekarz czy Leki ???
W mojej sytuacji lekarz jest tylko środkiem do celu, a celem jest bibuła -> nabycie i używanie leku, więc po co mam latać po gabinetach psychiatrycznych NFZ-tu, a tym bardziej po prywatnych lekarzach.
Wolę iść do swojego lekarza pierwszego kontaktu (czy to chce antydepresant np. paroksetyne, czy też jakieś benzo typu alprazolam.).
Płacić co jakiś okres magikom po 50 - 150zł w zależności od miasta no i wiadomo tego ile bierze, za kwadrans pierdolenia o Chopinie i otrzymaniu kilku recept jest dla mnie czystą głupotą. No to chyba tyle ;-)
Tyle że internista nie zawsze jest skłonny wypisywać psychotropy ;-).
Przynajmniej nie mój, chociaż co prawda raz mi się udało wycyganić bibułę na asentre. Ale to było już dawno, i "w drodze wyjątku".
przynajmniej nie trzeba siedzieć godzinami w poczekalni z starymi ludźmi. jebać stare baby
Polska 2026 wygląda jak Stany Zjednoczone w 1996
O polskim systemie leczenia uzależnień opioidowych - z perspektywy pacjenta po dziewięciu ośrodkach.
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Heroina ukryta w cegłach. Ponad tona zatrzymana w Porcie Gdynia
Wspólne działania Centralnego Biura Śledczego Policji (CBŚP) oraz Krajowej Administracji Skarbowej (KAS) doprowadziły do przejęcia ponad tony heroiny o czarnorynkowej wartości blisko 220 milionów złotych. To największe zabezpieczenie narkotyków w takiej ilości od dekady na terytorium Polski, a szczegóły tej spektakularnej akcji przedstawili na specjalnej konferencji prasowej minister spraw wewnętrznych i administracji Marcin Kierwiński oraz minister finansów i gospodarki Andrzej Domański.
Największa taka operacja w historii Chile. Przejęto 100 ton narkotyków
Władze Chile poinformowały w poniedziałek o przejęciu rekordowej ilości ponad 100 ton narkotyków, głównie kokainy i ketaminy. Ukryte były w transportach drewna, które miały popłynąć między innymi do USA i Europy - przekazały miejscowe media.
Ucieczka zakończona w jeziorze
Próba uniknięcia odpowiedzialności doprowadziła do serii niebezpiecznych i irracjonalnych zachowań. 31-letni mieszkaniec powiatu chodzieskiego nie zatrzymał się do kontroli drogowej, porzucił samochód a następnie kontynuował ucieczkę pieszo. Finalnie wskoczył do jeziora i próbował pozbyć się narkotyków. Policjanci z Chodzieży zatrzymali sprawcę, który w ujawnionym pakunku posiadał ponad 50 gramów narkotyków.