Pochodne dwuazepiny, które produkowane są jako preparaty lecznicze.
ODPOWIEDZ
  • 96 / 2 / 0
z benzo, które testowałem: Alprazolam, Diazepam, Midazolam, Temazepam, Clonazepam, Estazolam, Nitrazepam, Klorazepat. Zdecydowanie rolki wiodą prym, naprawdę przyjemny relaksik, mogą konkurować jedynie z temazepamem (signopam). Klony jakoś mi nie podpadły, zbyt amnezyjne i do tego po nich jestem zdecydowanie zbyt wylewny + odpierdalanie po alko ;) Jeszcze muszę zweryfikować alprę i estazolam, bo okres przygód z tymi dwoma pamiętam jak przez mgłę ;p

Aktualnie przyjebałem 22,5 mg Neorelium + browarek i rozpływam się w fotelu :*)
  • 352 / 4 / 0
Rolki to i dentysta wypisze bez większego problemu. Nie żre ich na potęgę, lecz czasem ratują mi dupsko po ciężkich jazdach. Najprościej zdobyć recke u rodzinnego. Idziesz, mówisz że masz problem z alkoholem. Że masz ciężkie kacówy i jesteś rozdygotany i roztrzęsiony po długim piciu. Na poczatku może zaproponować odwyk i od razu dać adres gdzie się zgłosić. Ale po krótkim pierdoleniu masz juz recke.
  • 9 / / 0
Hallo :)

Właśnie przypomniałem sobie że mam trochę relanium. w sumie to nie próbowałem. pale sobie smierdzącego smarta, pije butelkę wina. Jaka będzie bomba jak zjadłem ze 15mg diazepamu? i ile jeszcze mogę wypić ? :PPP
  • 2179 / 30 / 0
pół litra nie powinno wykazać większych interakcji z 15 mg relanium, poza tym to troche mała dawka nie sądzisz? Ledwo posmyra, zalecam na pierwszy rzut minimum 50 mg. No i porzuć te śmierdzące smarty i pal prawdziwe grube gibbony z jakiegoś skuna rozpierdalacza :finger:
  • 1743 / 25 / 0
50mg na pierwszy raz troche dużo tak pół lista role zarzucić na moje :-) Jak jeszcze pił i palił to 15mg styknie i tak pewnie zadziała sedatywnie ot tyle...
A co do palenia to w pełni zgadzam się z poprzednikiem, pal ziółko a nie jakieś ku*wa smarTajfuNy i Kosiory :kotz:
  • 2518 / 27 / 0
Relanium w tabletkach występuje tylko w dawkach 2mg i 5mg? Nie mogli by robić takich specjalnych dla ćpunów np 25mg/tabletkę? Bo tak się składa, że znajomy z pracy ma mi dzisiaj udostępnić jeden listek, a nie wiem jaka to będzie dawka. Jak 5mg, to od biedy zje się cały blister naraz i podziała. Jak okaże się, że to tylko 2mg to się delikatnie wkurwię, bo ostatnie 2miesiące pewnie podbiłem sobie delikatnie tolerancję, lorafenem i klonami. Dodam, że wcześniej używałem benzodiazepin sporadycznie i np. już po 150-200mg tetrazepamu robiło się bardzo miło.
  • 151 / 2 / 0
Przeżyłem ogromny zawód związany z relanium. Nie mam zbytniej tolerancji na benzodiazepiny. Swego czasu bawiłem się nimi, ale ilość tych przygód mogę policzyć na palcach. Zarzuciłem wczoraj 15mg wspomnianego diazepamu, 20mg hydroksyzyny -nic nie poczułem. Motywacją były ostatnie problemy ze snem (wynikające z przerwy od opio). Obejrzałem film, położyłem się i mimo wszystko przez następne 3h. męczyłem się z zaśnięciem. Przespałem marne 3 godziny, wybudzając się w międzyczasie. Jest sens szukać ulgi w większych dawkach? Mam 4 opakowania po 5mg tego świństwa, jak również receptę na zolpidem. Tylko nie wiem, czy jest sens wykupywać, średnio u mnie z kasą.
  • 77 / 1 / 0
Jestem rozczarowana relanium, baaaaardzo lajtowe. A legenda ogromna :)
  • 425 / 21 / 0
Jaka kurna legenda?Może o waleniu w jednej pompce z kompotem i spidem, taka to legenda.Przecież to jest benzodiazepina i to nie najmocniejsza, więc nie wiem czego się po niej można spodziewać nadzwyczajnego.
Kiedyś jedliśmy to z kumplem po paczce na głowe i zapijaliśmy wódą, ale to był słabszy okres mojego życia.Teraz mi się zdarza dziabnąć 25-35mg, popić 2-3 browarkami i zapalić skręta.Wtedy jest bardzo sympatico.
Do tramalu i kodeiny też fajnie pasuje.Lubię też wrzucić wspomniane 25-35mg i rozłożyć się w wannie z butelką czerwonego wina.
  • 886 / 9 / 0
Habibi pisze:
Jestem rozczarowana relanium, baaaaardzo lajtowe. A legenda ogromna :)
a czegoś ty się spodziewał hehe : P dobre dla starych bab albo w mixie z alko lub koda albo baką
ODPOWIEDZ
Newsy
Ekspertka: nikotyna ma większy potencjał uzależnieniowy niż heroina

Nikotyna ma bardzo duży potencjał uzależnieniowy, jest on nawet większy niż w przypadku heroiny - powiedziała PAP prof. Dominika Dudek, psychiatra. Dodała, że jej używanie ma niekorzystne skutki zdrowotne. Wskazała też, że nikotyna działa silnie na układ nagrody powodując wydzielanie się dopaminy.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.