Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. 4-MAR i BZP.
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 9 / 0
Ale jak by się to miało do kosztów produkcji? Bo taki Pan Stefan, co zajmuje się rynkiem RC, woli sprowadzić coś tańszego, żeby podpasować kieszeniom nawet tych zdresowanych, więc nie może sobie pozwolić na produkty po xxx zł.
  • 2497 / 49 / 0
Koszt produkcji dla hurtowych dostawcow jest raczej malo znaczacy, wszystkim rzadza prawa rynku ;p
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 9 / 0
No ja jak najbardziej liczę na cenę rzędu max xx zł ;D nie może ktoś wyperswadować jakiemuś producentowi? nie ma ktoś znajomości? ;P
  • 129 / 4 / 0
Trudno uwierzyć, że tak interesująca substancja nigdzie nie jest dostępna do kupienia :-/
  • 1233 / 12 / 0
Old Death pisze:
Trudno uwierzyć, że tak interesująca substancja nigdzie nie jest dostępna do kupienia :-/
Bo wszyscy wolą robić z efedryny metamfetaminę ;-) Reagenty są łatwiej dostępne.
  • 129 / 4 / 0
No ale meta w przeciwieństwie do aminoreksów jest nielegalna. Trochę chyba lepiej zarabiać na legalnym biznesie :-p Poza tym nie wiem jak w reszcie Polski ale w stolicy prawie nikt mety nie rusza. Tylko speed.
  • 469 / 9 / 0
Pewnie problem w tym, że zawsze w produkcie końcowym zostanie coś z prekursora i w razie kontroli mogą przyczepić się do efedryny.
  • 120 / 1 / 0
Coś słyszałem, że niedługo może ruszyć internetowa sprzedaż DMAR w Polsce. Te 'niedługo' definiowałbym jako okres do dwóch miesięcy.
Uwaga! Użytkownik NotEvenTwice jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2497 / 49 / 0
Moze tym razem bedzie mniej zanieczyszczony, bo poprzednio to bylo jakies nieporozumienie ;p
Przy tak dlugim dzialaniu taki srodek musi byc w chuj szkodliwy poprzez wywolywanie ogromnego stresu oksydacyjnego zwiazanego z uwalnianiem dopaminy.
Uwaga! Użytkownik świetliste macki kosmicznej jaźni nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 406 / 3 / 0
Pewnie bardziej szkodliwy niż meth. Z drugiej strony ciekawe jest to, że po czystej mecie nie miałem żadnego zejścia lecąc 4 doby przy 2h snu dziennie. Po innych dopaminergikach czułem wyraźne spranie z dopaminy, senność, demotywacje, rozdrażnienie a wtedy nic. Świetliste macki kosmicznej jaźni czy poziom odczuwania zjazdu musi się pokrywać ze szkodliwością danej substancji ? Czy też nie koniecznie i są substancje o dużej szkodliwości odczuwalnej dopiero po jakimś czasie ? Jeśli tak to proszę o podanie przykładów, a najlepiej linków do badań. Bardzo interesuje mnie ta kwestia.
Fikcja literacka.
Rooty, keyloggery i zdalna administracja
Konta, podpisy i tania sensacja
Logi, podsłuchy i w podświadomość wkręty
Czy to fakty czy pozory ?
Życie czy przekręty ?
Eskapizm
ODPOWIEDZ
Artykuły
Marihuana? Nie taka straszna, jak ją malowali.

Polski narkobiznes zwiększa zasięgi. Czarny rynek domaga się towaru

Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.