Dział, w którym omawiane są konkretne kondycje, oraz ich wpływ na i współzależności z efektami środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 1098 / 6 / 0
Czesc.

Od pewnego czasu mam pewien problem z glowa. Otoz mam dziwne wkretki, wystepuja dosyc czesto, czasami instensywniej, czasami lagodniej.

Otoz np. Od pewnego czasu ciagle mam wrazenie, ze ktos z domu na przeciw patrzy sie w moje okno i mnie obserwuje. Nie mam zaslonek na oknie i czesto odwracam sie plecami zeby upewnic sie, ze mnie nie widza. W oknie nie widzialem nigdy nikogo (nieprzylapalem), ale mam wrazenie, ze szybko sie chowaja jak odwracam glowe.

Czasami gdy klade sie do lozka w nocy, mam podejrzenia, ze ktos wszedl na chate przez ogrodek i chce ojebac DOM. Kazdy dzwiek wtedy jest podejrzany, czasami wsluchuje sie z 20 minut czy slychac kroki na dole. Czasami wygladam przez okno czy nikogo nie ma w ogrodku albo czy nie wynosza nic. Wkoncu musze zejsc sie upewnic czy wszystko ok, bo nie moge zasnac z ta swiadomoscia.

Ostatnio tez czuje wstyd wychodzac z domu, bo mam intensywne wrazenie, ze kazdy widzi po moim ryju, ze cpam. Wstyd mi sie pokazywac przy ludziach bo odrazu widze jak sie patrza na mnie z taka pogarda.

Czesto mam tez wrazenie, ze ktos stoi przy drzwiach i podsluchuje co robie (mieszkam z matka aktualnie, wiec ona jest glownym podejrzeniem). Albo mialem kilka razy taka wkrete jak siedzialem na fotelu, ze stara siedzi za tym fotelem i podglada mnie, musialem sie upewnic patrzac czy nikogo nie ma za fotelem. Czasami mam tez wrazenie, ze ustawila gdzies kamere w szafie na noc i patrz co robie w pokoju, dlatego zawsze domykam wszystkie szafy/drzwi.

Nie wiem co jest nie tak, jedyne co cpam to metkat, ale za krotko aby rozwinela sie jakas psychoza. Wkretki te nie sa jakies specjalnie dokuczliwe ani przeszkadzajace, ale zauwazam je. Co byscie poradzili? Moze to tylko wkretka? Nerwica?
  • 2775 / 39 / 0
Ile czasu walisz kota? To wygląda na normalną psychozę
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3129 / 26 / 0
moor1992 pisze:
Nie wiem co jest nie tak, jedyne co cpam to metkat, ale za krotko aby rozwinela sie jakas psychoza.
Rotfl, psychoza przy stymulantach może wystąpić nawet po pierwszym zażyciu. Radzę przestać głaskać kotka, zacząć uprawiać sport i bogato suplementować dietę, no i nie wracać do stymulantów, bo masz predyspozycje takie a nie inne.
High, how are you?
  • 343 / 3 / 0
Przystopuj młodzieńcze . Mój kumpel po waleniu kota przez miesiąc stał się wgl innym człowiekiem , żyje w świecie jednej wielkiej psychozy .
Sweet dreams are made of this
Who am I to disagree?
Travel the world and the seven seas
Everybody's looking for something
  • 134 / / 0
IMO na 100% wina kota. Mi po MDPV rozwinęła się psychoza po pięciodniowym ciągu. Po metedronie po jednym gramie zrobionym w parę godzin. Natomiast po mefie nie było po miesiącach żadnej nawet najmniejszej psychozy. Po dużych ilościach bufa psychoz też nie było. Ketony mogą chyba różnie powodować u poszczególnych ludzi psychozy, może masz akurat predyspozycje do kotowych psychoz.
Uwaga! Użytkownik Dead Kennedys nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 845 / 12 / 0
Typowe psychozy po euforiantach/stymalantach jakim np. jest metkat. Przestan to cpac.
  • 927 / 5 / 0
kodeina powinna załatwić sprawę z psychozą %-D
BezSensu
  • / / 0
Re: Cos nie tak z psychika?
Nieprzeczytany post autor: BezSensu »
Może uszkodzony OUN (dragi czy ew. walenie konia itp.) lub jakiś zespół paranoidalny albo początki F20.0 wg ICD-10 jeżeli nie przejdzie po około dwóch tygodniach taki stan...Ale skoro już tutaj o tym napisałeś to mogą to nie być początki.
  • 152 / 8 / 0
moor1992 pisze:

Czesto mam tez wrazenie, ze ktos stoi przy drzwiach i podsluchuje co robie (mieszkam z matka aktualnie, wiec ona jest glownym podejrzeniem). Albo mialem kilka razy taka wkrete jak siedzialem na fotelu, ze stara siedzi za tym fotelem i podglada mnie, musialem sie upewnic patrzac czy nikogo nie ma za fotelem. Czasami mam tez wrazenie, ze ustawila gdzies kamere w szafie na noc i patrz co robie w pokoju, dlatego zawsze domykam wszystkie szafy/drzwi.
A mama wie ze ćpasz ? Bo jak nie to moze tu jest problem, ze aktualnie z nią mieszkasz a wiesz ze tego nie popiera i to powoduje obsesje w stylu ze ona cie obserwuje albo ze wszyscy ludzie wiedzą ze ćpasz itp.
  • 128 / 6 / 0
@up dokładnie miałem o tym napisać, ale się powstrzymałem..

musisz mieć straszne wyrzuty sumienia, że ćpasz, pewnie jeszcze za jej kasę i boisz się jak ognia, żeby się o tym, czasem nie dowiedziała, nie ćpaj - uwolnij się :D nie ma co, robić czegoś wbrew sobie..
Ostatnio zmieniony 21 września 2010 przez ponury_sniffiarz, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a prawo jazdy: Pacjenci w pułapce przepisów

Pacjenci stosujący konopie medyczne wciąż narażeni są na poważne konsekwencje prawne, mimo że działają zgodnie z zaleceniami lekarzy. Brak przepisów rozróżniających marihuanę medyczną od rekreacyjnej oraz niejasne regulacje dotyczące dopuszczalnych poziomów THC we krwi mogą skutkować postawieniem zarzutów karnych czy utratą prawa jazdy. Czy Ministerstwo Zdrowia planuje jakieś zmiany w tym zakresie?

Strzelanina w ośrodku leczenia narkomanii. Są ofiary

Grupa uzbrojonych ludzi zaatakowała ośrodek rehabilitacji narkomanów w Meksyku - podały miejscowe władze. Zginęło co najmniej dziewięć osób, a pięć zostało rannych. Do zdarzenia doszło w poniedziałek w stanie Sinaloa na północnym zachodzie kraju.

Największa w historii analiza potwierdza: marihuana skuteczna w leczeniu objawów nowotworowych

W ciągu ostatnich miesięcy świat nauki zyskał dostęp do największej metaanalizy dotyczącej zastosowania marihuany w terapii nowotworów, przeprowadzonej przez Whole Health Oncology Institute we współpracy z The Chopra Foundation i opublikowanej w prestiżowym czasopiśmie Frontiers in Oncology. Wyniki są jednoznaczne – istnieje przytłaczający konsensus naukowy, że medyczna marihuana skutecznie łagodzi objawy choroby nowotworowej i poprawia jakość życia pacjentów.