Ostatnio krzyże u nas modne. Bardziej niż zwykle.
Czemu chcesz znać hierarchię? Podaj mi jeden dobry powód. O tej księdze też możemy pogadać, ale mam nadzieję, że nie korzystasz ani z wersji netowych, ani z jakiejkolwiek księgarni.
Tak, są też hierarchie aniołów. Właśnie wg. wiary chrześcijańskiej tzw. diabeł i jemu podobni, to upadłe anioły. Powiem Ci tak, ci, którzy to mówią, to upadłe matoły.
Jest wiele poziomów, tak to nazwę, ale na serio, po wydzieleniu.
borrasca pisze:To już byłby chyba mój drugi tytuł na tym forum, hehe.
Szczegóły, proszę. :-)
@carnage
to Monroe tez tak pisal ? ;) Jego tworczosc znam tylko szczatkowo. Jest takie powiedzenie z kregu buddyjskiego (chyba), cos w stylu, ze kto w co wierzy, tam trafi po smierci. Wyobrazenia potrafia dawac sile wielu istotom, a nawet stwarzac "swiaty" (i istoty rowniez, lub sie moga pod to podszywac)
Najlepiej, ze tak brzydko powiem, pierdolic takie sprawy i sie w to nie zaglebiac. Do "zbawienia" to nie jest nikomu koniecznie potrzebne. No chyba, ze sie jest do tego powolanym, wybranym, czy co tam. Nie wiem, w sumie nie moja bajka.
Tak mje sie przyenjajmiej wydeje.
Znow sie wtracilem ^_^
Czemu chcesz znać hierarchię? Podaj mi jeden dobry powód
Ksiazek tych niemam aktualnie i ani mysle z nimi kombinowac- choc mam znajoma ktora to robi- w celu ratownia swojego dziecka.
Wizja katolickiego piekla jest smieszna i dawno tak na to nie patrze. Z tego co jednak wiem, szamani w niektorych kulturach dzielili sie na bialych i czarnych (odpowiadajacych za kontakt z Bostwami niebianskimi i chtonicznymi), lecz zabyty mialy zawsze charakter ambiwalentny- zeby zachowana byla rownowaga.
Dobra, czekam na wydzielenie
to Monroe tez tak pisal ?
carnage9 pisze:Dzieki mapie zawsze latwiej sie odnalezc. Zycie jest na tyle nieprzewidywalne, ze nigdy nie wiadomo jaka wiedza sie przyda- nigdy nie mow nigdy. Natomiast znajomosc obyczajow i swojej pozycji moze tylko pomoc nie popelnic jakiejs niewybaczalnej gafy- bo nie wszedzie docenia sie "dobre checi". Poza tym? szczera ciekawosc hmm czyli pierwszy stopien?:)
Ksiazek tych niemam aktualnie i ani mysle z nimi kombinowac- choc mam znajoma ktora to robi- w celu ratownia swojego dziecka.
Wizja katolickiego piekla jest smieszna i dawno tak na to nie patrze. Z tego co jednak wiem, szamani w niektorych kulturach dzielili sie na bialych i czarnych (odpowiadajacych za kontakt z Bostwami niebianskimi i chtonicznymi), lecz zabyty mialy zawsze charakter ambiwalentny- zeby zachowana byla rownowaga.
Dobra, czekam na wydzielenie
Powiedz jej, że źle robi. Nie w sensie zła jako zła, to już przekroczyła, wg. naszych podań klechowych. Robi to źle, bo nie zna szczegółów.
Czekam też. To może być długa dyskusja.
Propozycja - Rozmowy w toku na temat, w który nie każdy wierzy, ale to akurat nie ma żadnego znaczenia. Jakieś inne propozycje?
Co do stopnia. Hmm nie jestem takim glupcem aby tego typu wiedze w ogole starac sie wykorzystac. Gdyby nie ciekawosc pewnie nadal zyl bym marnym, schematycznym zyciem, chodzac 1 na miesiac do kosciola i zostajac zupelnym ignorantem. Grzechem jest moim zdaniem slepa wiara, a nie chec poznania i uczenia sie:)
Niby tak, tylko czego w tym przypadku chciałbyś się nauczyć?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Jeden na dziesięciu trzydziestolatków pracuje pod wpływem. Naukowcy biją na alarm
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Marihuana a ciąża i płodność – badacze z UM Wrocław: „Nie ma bezpiecznej dawki”
Normalizacja marihuany w debacie publicznej idzie w parze z rosnącym przekonaniem, że to „naturalna” i mniej inwazyjna alternatywa dla farmakoterapii. Jednak najnowszy przegląd 64 badań przeprowadzony przez naukowców z Uniwersytetu Medycznego we Wrocławiu pokazuje, że THC nie jest obojętne dla układu rozrodczego ani dla rozwijającego się płodu. Eksperci wskazują, że kannabinoidy wpływają na centralne mechanizmy płodności, a skutki ich działania mogą być długofalowe – także dla przyszłych pokoleń.
Grzyby halucynogenne zdumiały wszystkich. Są dziwniejsze niż myślimy
Psylocybina - substancja odpowiadająca za "magiczne" działanie niektórych grzybów - wyewoluowała niezależnie co najmniej dwa razy. Do takiego wniosku doszli naukowcy z Niemiec i Austrii, którzy opisali zaskakujące różnice biochemiczne między dwoma rodzajami grzybów wytwarzających ten sam związek.