Ostatnio krzyże u nas modne. Bardziej niż zwykle.
Czemu chcesz znać hierarchię? Podaj mi jeden dobry powód. O tej księdze też możemy pogadać, ale mam nadzieję, że nie korzystasz ani z wersji netowych, ani z jakiejkolwiek księgarni.
Tak, są też hierarchie aniołów. Właśnie wg. wiary chrześcijańskiej tzw. diabeł i jemu podobni, to upadłe anioły. Powiem Ci tak, ci, którzy to mówią, to upadłe matoły.
Jest wiele poziomów, tak to nazwę, ale na serio, po wydzieleniu.
borrasca pisze:To już byłby chyba mój drugi tytuł na tym forum, hehe.
Szczegóły, proszę. :-)
@carnage
to Monroe tez tak pisal ? ;) Jego tworczosc znam tylko szczatkowo. Jest takie powiedzenie z kregu buddyjskiego (chyba), cos w stylu, ze kto w co wierzy, tam trafi po smierci. Wyobrazenia potrafia dawac sile wielu istotom, a nawet stwarzac "swiaty" (i istoty rowniez, lub sie moga pod to podszywac)
Najlepiej, ze tak brzydko powiem, pierdolic takie sprawy i sie w to nie zaglebiac. Do "zbawienia" to nie jest nikomu koniecznie potrzebne. No chyba, ze sie jest do tego powolanym, wybranym, czy co tam. Nie wiem, w sumie nie moja bajka.
Tak mje sie przyenjajmiej wydeje.
Znow sie wtracilem ^_^
Czemu chcesz znać hierarchię? Podaj mi jeden dobry powód
Ksiazek tych niemam aktualnie i ani mysle z nimi kombinowac- choc mam znajoma ktora to robi- w celu ratownia swojego dziecka.
Wizja katolickiego piekla jest smieszna i dawno tak na to nie patrze. Z tego co jednak wiem, szamani w niektorych kulturach dzielili sie na bialych i czarnych (odpowiadajacych za kontakt z Bostwami niebianskimi i chtonicznymi), lecz zabyty mialy zawsze charakter ambiwalentny- zeby zachowana byla rownowaga.
Dobra, czekam na wydzielenie
to Monroe tez tak pisal ?
carnage9 pisze:Dzieki mapie zawsze latwiej sie odnalezc. Zycie jest na tyle nieprzewidywalne, ze nigdy nie wiadomo jaka wiedza sie przyda- nigdy nie mow nigdy. Natomiast znajomosc obyczajow i swojej pozycji moze tylko pomoc nie popelnic jakiejs niewybaczalnej gafy- bo nie wszedzie docenia sie "dobre checi". Poza tym? szczera ciekawosc hmm czyli pierwszy stopien?:)
Ksiazek tych niemam aktualnie i ani mysle z nimi kombinowac- choc mam znajoma ktora to robi- w celu ratownia swojego dziecka.
Wizja katolickiego piekla jest smieszna i dawno tak na to nie patrze. Z tego co jednak wiem, szamani w niektorych kulturach dzielili sie na bialych i czarnych (odpowiadajacych za kontakt z Bostwami niebianskimi i chtonicznymi), lecz zabyty mialy zawsze charakter ambiwalentny- zeby zachowana byla rownowaga.
Dobra, czekam na wydzielenie
Powiedz jej, że źle robi. Nie w sensie zła jako zła, to już przekroczyła, wg. naszych podań klechowych. Robi to źle, bo nie zna szczegółów.
Czekam też. To może być długa dyskusja.
Propozycja - Rozmowy w toku na temat, w który nie każdy wierzy, ale to akurat nie ma żadnego znaczenia. Jakieś inne propozycje?
Co do stopnia. Hmm nie jestem takim glupcem aby tego typu wiedze w ogole starac sie wykorzystac. Gdyby nie ciekawosc pewnie nadal zyl bym marnym, schematycznym zyciem, chodzac 1 na miesiac do kosciola i zostajac zupelnym ignorantem. Grzechem jest moim zdaniem slepa wiara, a nie chec poznania i uczenia sie:)
Niby tak, tylko czego w tym przypadku chciałbyś się nauczyć?
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont
Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.
Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?
Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.
Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom
Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.