Dział dotyczący grzybów i roślin wykazujących działanie halucynogenne, psychodeliczne lub dysocjacyjne.
ODPOWIEDZ
  • 2244 / 23 / 0
Fuck me senseless. Naprawdę wydzielcie ten temat, nie za daleko, nadaje się do MO, tylko inwencja twórcza wycinacza odnośnie tytułu jest potrzebna, resztę zrobimy sami.
Ostatnio krzyże u nas modne. Bardziej niż zwykle.
Czemu chcesz znać hierarchię? Podaj mi jeden dobry powód. O tej księdze też możemy pogadać, ale mam nadzieję, że nie korzystasz ani z wersji netowych, ani z jakiejkolwiek księgarni.
Tak, są też hierarchie aniołów. Właśnie wg. wiary chrześcijańskiej tzw. diabeł i jemu podobni, to upadłe anioły. Powiem Ci tak, ci, którzy to mówią, to upadłe matoły.
Jest wiele poziomów, tak to nazwę, ale na serio, po wydzieleniu.
Ostatnio zmieniony 18 września 2010 przez borrasca, łącznie zmieniany 3 razy.
  • 845 / 12 / 0
borrasca pisze:
To już byłby chyba mój drugi tytuł na tym forum, hehe.
Szczegóły, proszę. :-)
No, ale to wlasnie ja o szczegoly prosze ;)

@carnage

to Monroe tez tak pisal ? ;) Jego tworczosc znam tylko szczatkowo. Jest takie powiedzenie z kregu buddyjskiego (chyba), cos w stylu, ze kto w co wierzy, tam trafi po smierci. Wyobrazenia potrafia dawac sile wielu istotom, a nawet stwarzac "swiaty" (i istoty rowniez, lub sie moga pod to podszywac)

Najlepiej, ze tak brzydko powiem, pierdolic takie sprawy i sie w to nie zaglebiac. Do "zbawienia" to nie jest nikomu koniecznie potrzebne. No chyba, ze sie jest do tego powolanym, wybranym, czy co tam. Nie wiem, w sumie nie moja bajka.

Tak mje sie przyenjajmiej wydeje.

Znow sie wtracilem ^_^
  • 2244 / 23 / 0
Szczegóły odnośnie czego? Konkret.
  • 381 / 12 / 0
Czemu chcesz znać hierarchię? Podaj mi jeden dobry powód
Dzieki mapie zawsze latwiej sie odnalezc. Zycie jest na tyle nieprzewidywalne, ze nigdy nie wiadomo jaka wiedza sie przyda- nigdy nie mow nigdy. Natomiast znajomosc obyczajow i swojej pozycji moze tylko pomoc nie popelnic jakiejs niewybaczalnej gafy- bo nie wszedzie docenia sie "dobre checi". Poza tym? szczera ciekawosc hmm czyli pierwszy stopien?:)
Ksiazek tych niemam aktualnie i ani mysle z nimi kombinowac- choc mam znajoma ktora to robi- w celu ratownia swojego dziecka.
Wizja katolickiego piekla jest smieszna i dawno tak na to nie patrze. Z tego co jednak wiem, szamani w niektorych kulturach dzielili sie na bialych i czarnych (odpowiadajacych za kontakt z Bostwami niebianskimi i chtonicznymi), lecz zabyty mialy zawsze charakter ambiwalentny- zeby zachowana byla rownowaga.
Dobra, czekam na wydzielenie
to Monroe tez tak pisal ?
Miedzy innymi. Buddyzmow jest wiele odmian, a kazde ma nieco inne podejscie do tego- choc kazdy uznaje tego typu wiesci za sprawe zupelnie drugorzedna
  • 2244 / 23 / 0
carnage9 pisze:
Dzieki mapie zawsze latwiej sie odnalezc. Zycie jest na tyle nieprzewidywalne, ze nigdy nie wiadomo jaka wiedza sie przyda- nigdy nie mow nigdy. Natomiast znajomosc obyczajow i swojej pozycji moze tylko pomoc nie popelnic jakiejs niewybaczalnej gafy- bo nie wszedzie docenia sie "dobre checi". Poza tym? szczera ciekawosc hmm czyli pierwszy stopien?:)
Ksiazek tych niemam aktualnie i ani mysle z nimi kombinowac- choc mam znajoma ktora to robi- w celu ratownia swojego dziecka.
Wizja katolickiego piekla jest smieszna i dawno tak na to nie patrze. Z tego co jednak wiem, szamani w niektorych kulturach dzielili sie na bialych i czarnych (odpowiadajacych za kontakt z Bostwami niebianskimi i chtonicznymi), lecz zabyty mialy zawsze charakter ambiwalentny- zeby zachowana byla rownowaga.
Dobra, czekam na wydzielenie
No właśnie, wiesz gdzie ten stopień prowadzi?
Powiedz jej, że źle robi. Nie w sensie zła jako zła, to już przekroczyła, wg. naszych podań klechowych. Robi to źle, bo nie zna szczegółów.
Czekam też. To może być długa dyskusja.
Propozycja - Rozmowy w toku na temat, w który nie każdy wierzy, ale to akurat nie ma żadnego znaczenia. Jakieś inne propozycje?
  • 381 / 12 / 0
Alez oczywiscie, ze mowilem. Tym bardziej, ze dowiedzialem sie o tym, kiedy znalazlem Maly Klucz w formie takiej cienkiej broszurki u niej na biurku... Ale coz, kobieta narazie nie widzi innego wyjscia bo syn ma jakas parszywa chorobe. Proponowalem jej blogoslawienstwa Huny, ale uparta..
Co do stopnia. Hmm nie jestem takim glupcem aby tego typu wiedze w ogole starac sie wykorzystac. Gdyby nie ciekawosc pewnie nadal zyl bym marnym, schematycznym zyciem, chodzac 1 na miesiac do kosciola i zostajac zupelnym ignorantem. Grzechem jest moim zdaniem slepa wiara, a nie chec poznania i uczenia sie:)
  • 2244 / 23 / 0
Igra z ogniem.
Niby tak, tylko czego w tym przypadku chciałbyś się nauczyć?
  • 40 / / 0
Ludzie jak wy komplikujecie "zycie" - a ono jest takie proste. Robicie z prostej lini drut kolczasty , tylko po co... no wlasnie - ciekawosc. Szkoda ze iluzyjnie skierowana.
  • 845 / 12 / 0
To ty jeszcze nie podniosles wibracji i nie opuscieles tego ziemskiego padolu ? :-D
  • 2244 / 23 / 0
Może łącza nawaliły.
Uwaga! Użytkownik borrasca jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Meta cenzuruje konopie. Rząd Brazylii grozi sądem i żąda reaktywacji kont

Meta, właściciel Instagrama i Facebooka, znów jest oskarżana o cenzurę. Tym razem chodzi o masowe blokowanie kont związanych z medyczną marihuaną w Brazylii. W ciągu jednego weekendu zniknęło blisko 50 profili. Wśród nich były konta stowarzyszeń pacjentów, lekarzy, influencerów i organizatorów Marszu Konopnego.

Sandomierz: Mężczyźnie grozi 10 lat więzienia za 60g liści konopi?

Policjanci z Sandomierza zatrzymali 42-latka, u którego znaleźli amfetaminę i marihuanę. Prawdziwe „znalezisko” czekało jednak w ogrodzie. W krzewie tui policja odkryła 60 gramów suszu. Sprawa jest poważna, mężczyźnie grozi 10 lat. Jest tylko jeden problem: zdjęcie policyjne pokazuje coś, co bardziej przypomina liście lub herbatę konopną niż marihuanę.

Rewolucja w Amsterdamie? Chcą zakazać sprzedaży marihuany turystom

Władze Amsterdamu chcą ograniczyć "turystykę narkotykową" i rozważają zakaz sprzedaży marihuany osobom bez meldunku w Holandii. Pomysł budzi jednak sprzeczne reakcje wśród polityków i przedsiębiorców.