Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 1 / 0
Po dłuższym testowaniu roślinki, mam pewne opinie na jej temat. Porównywana jest do MB, i faktycznie działanie jest podobne - nieco słabsze. Lecz zauważyłem też pewne wyraźniejsze różnice - Bay bean nie podwyższa nastroju, albo inaczej - rzekł bym że jest mniej przyjacielską roślinką od macohy. Podczas gdy po spaleniu MB świat wydaje mi się trochę (tu podkreślam słowo - trochę) milszy, pozytywny i ładniejszy, tak po bay bean tego nie zauważam, szczególnie po dłuższym stosowaniu.

Jest to osobista opinia;) Ogólnie roślina ta wypada średnio. Są lepsze;) Nadaje się do łączenia z innymi produktami etnobotanicznymi w postaci mieszanek.
  • 5 / 1 / 0
Kupiłem na MO paczkę 5-cio gramową tego ziela. Spaliłem 2 jointy, lekki chillout. Dodałem do tego tytoniu... i było happy ;]
Nic nadzwyczajnego, aczkolwiek:
-Delikatny Chillout
-Po którymś jointcie wystąpiły delikatne zmiany obrazu
-Lekko przymknięte oczy
-Nie da się tym przenieść w inny świat, a faza całkiem przyjemna (a to dla mnie duży + ;) )

Ogólnie polecałbym to bardziej płci pięknej (wiadomo - mniejsza masa, większe efekty).
  • 3955 / 147 / 0
nowadays pisze:
Nadaje się do łączenia z innymi produktami etnobotanicznymi w postaci mieszanek.
no i mieszanka z SS w sklad ktorej wchodzi min. wlasnie baybean jest swietna ale ile w tym zaslugi owej roslinki nie mam pojecia, gdy palilem susz baybean nie odczulem nic co by sie roznilo od placebo w przeciwienstwie do mieszanki :-)
  • 56 / 1 / 0
hm, akurat w tym wypadku myślę że mała jest ta zasługa. ponieważ nie ma bardzo wyraźnej róźnicy w działaniu starego zestawu z SS, w porównaniu do tego nowego;)

samo w sobie baybean postawił bym spory kawałek za serdecznikami, lotosami, kanną, damianą.....
  • 527 / 6 / 0
nie no ja mysle ze aktualna kompozycja nr 1 jest zupełnie inna, zmienił sie zapach(mniej damianowaty bardziej lotosowaty) i odrobinę smak, choć dalej pozostawia ciekawy aromat jakby damiany w ustach. Do tego samo działanie trochę inne ale grunt że najważniejsze zalety zostały:)
Co do CM to Maconha Brava jest o wiele lepsza( szczególnie ekstrakt samodzielnie wykonany) pozniej Kanna, lotosy damiana itd
Sama canavalia jest taka sobie, o wiele większy potencjał wykazuje w połączeniu z innymi ziołami ;-)
Sam tak dzisiaj zrobiłem..kompozycja 1'+ CM zalana odrobiną melasy w shisy....swietnie się paliło :-D dodanie CM spowodowało moim zdaniem większy spokój(fizyczny i duchowy) oraz ogólne rozleniwienie.
Troche inaczej niż zazwyczaj ale czasami warto spróbować czegoś nowego. :-D...to teraz czuje się jak po baardzo mocnym naparze z scullcapa ..czytaj- ide w kimę
  • 1174 / 19 / 15
Chciałbym zdać relację z testów, jakie przeprowadziłem nad ekstraktem 10x z Bay-Bean. Ostatnio pojawił się on w jednym ze sklepów etnobotanicznych. Cena niewygórowana, w szczególności w zestawieniu z ceną suszu tejże rośliny.
Próbowałem kilku metod: waporyzacja, palenie, jedzenie i wywar. Za każdym razem zużywałem 1 gram ekstraktu, tudzież tyle, ile byłem w stanie (waporyzacja i palenie). Jedzenie nie daje żadnych efektów. Waporyzacja też mija się z celem (tyle oczekiwania na praktycznie żadne efekty). Palenie nie ma większego potencjału niż chociażby palenie suszu MB (moim zdaniem). Wywar działa przez pierwsze kilka minut i to bardzo delikatnie.
Cóż, po prostu niektóre rośliny chyba nie nadają się do ekstrakcji.
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1472 / 26 / 0
Paliłem Baybean i jestem trochę zawiedziony ,działanie na granicy Placebo,czuć coś z chwila którą się pali,więc może dlatego się mówiono o tym jako jakiś substytut tytoniu

nie było uczucia rozmycia obrazu a jeśli było to bardzo małe
  • 145 / / 0
Roślina jest aktualnie w niezłej promocji w MO i SS, chyba idzie nam się z nią pożegnać-i nie tylko nią.
Ale mniejsza o to-łączenie z kanną i serdecznikiem wypada znakomicie :-D
  • 1387 / 2 / 0
Sky pisze:
chyba idzie nam się z nią pożegnać-i nie tylko nią.
Karwa, człowieku, co Ty w ogóle pierdolisz?! No ja już nie mam sił na takie głupoty...

Edit. OoooOoooOooo, przepraszam najmocniej :(

Edit 2. Przepraszam 2 razy, ponieważ maila też dostałem, ale widząc że rabat, nie doczytałem do końca :/
Ostatnio zmieniony 10 grudnia 2010 przez pindyjski, łącznie zmieniany 2 razy.
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 145 / / 0
Z gorszych wiadomości, niestety wycofujemy część produktów z kategorii Etnobotanika, ze względu na brak jasności co do poprawności interpretowania nowelizacji ustawy o Państwowej Inspekcji Sanitarnej, a w związku z tym i zgodności z tymi przepisami niektórych ziół. Może to być już ostatnia okazja na ich zakup.
To częsc mejla od MO i teraz widzę promocje ...chyba nietrudno się domyślić.
Swoją droga więcej spokoju życzę :-)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

18-latek złapany na gorącym uczynku. W biały dzień sprzedawał narkotyki na ulicy

Bielańscy wywiadowcy zatrzymali dwóch mężczyzn na gorącym uczynku podczas transakcji narkotykowej. 18-latek przekazał 20-latkowi blisko 20 gramów marihuany. W wyniku dalszych działań funkcjonariusze zabezpieczyli przy nim oraz w jego mieszkaniu dodatkowe narkotyki – marihuanę i tabletki zawierające MDMA. Obaj trafili do policyjnej celi. Prokurator zastosował wobec 18-latka środek zapobiegawczy w postaci dozoru policyjnego.

Terapeuta uzależnień: Zielsko ma konsekwencje w następnym pokoleniu

Na oczach Roberta Rutkowskiego, terapeuty uzależnień, zmieniła się rzeczywistość wokół substancji psychoaktywnych w Polsce. Ekspert opowiedział, co działo się za kulisami tej zmiany. - To miało swoją cenę, która mnie wtedy przeraziła - powiedział wprost.