Dział dotyczący roślin wykazujących działanie pobudzające, w tym: guarana, herbata, kawa, khat, yerba mate.
Tytoń ma osobny dział → >LINK<
ODPOWIEDZ
  • 528 / 4 / 0
Odmierzone, na oko to jeden umarl, tak przynajmniej mowia ;)
Mi tez cos poczta przycina, jezeli chcesz mozesz napisac do mnie tutaj:
ac1d@vp.pl
lub:
sidius@Safe-mail.net
  • 2244 / 25 / 0
Niektórzy używają dużo większych ilości i nic.
Poczta forumowa pewnie działa, nie działa ta, która jest pod forumową podpięta. Takie buty.
  • 3964 / 150 / 0
czy jednoczesne uzywanie ilex (maoi) i kanna (ssri) moze sie gryzc? teoretycznie nie powinno sie susbatncji o takim dzialaniu mieszac ze soba ale chyba nie sa na tyle mocne ze moglo by to dawac jakies skutki uboczne?
  • 2244 / 25 / 0
Kanna ma tylko podobne działanie do SSRI. Nie należy jej łączyć ani z SSRI, ani z inhibitorami MAO, tak samo samych SSRI z iMAO.
  • 1387 / 5 / 0
Ale chyba guayusa jest za słabym inhibitorem żeby przeszkadzało pić ją podczas zażywania kanny?
– Chodź. Czeka nas długa podróż.
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
  • 2244 / 25 / 0
No ale skoro jednak jest, to po cholerę ryzykować? Poza tym, powiedzmy, że wcale takim słabym nie jest. Niektórych rzeczy się nie miesza, zwyczajnie. Po co chcesz to mieszać?
  • 3964 / 150 / 0
nie tyle chce to mieszac co zastanawiam sie czy nic nie stoji na przeszkodzi jesli wypije sobie po poludniu ilex a wieczorem zapale kanny?
po prostu w tym samym czasie bede mial ilex i kanne a naleze do ludzi niecierpliwych. ;)

gdy jakis czas temu bralem ssri (sertralina) to np. pilem czesto b.mocne kakao naturalne ktore tez jest ponoc jakims tam imao i nic sie nie dzialo zlego. wiec mysle ze laczenie ze soba roslin wykazujacych umiarkowane (?) dzialanie ssri/imao nie stwarza zadnego zagrozenia dla zdrowia... tym bardzie ze chociazby z tego forum idzie wyczytac ze ludzie czesto stosuja takie praktyki w celu osiagniecia lepszych efektow cokolwiek mialoby to znaczyc. ;)

aczkolwiek jesli ktos uwaza ze stanowczo zle mysle to prosze mnie poprawic. :)
  • 2244 / 25 / 0
Pytałem się pindyjskiego, ale gdzieś się zawieruszyła, menda społeczna.
Niecierpliwi szybciej fikają kozła, wiesz, w którą stronę.
Kakao a guayusa, to dwie różne rzeczy.
Tak, wiem, dużo tu miksują. Koza by się od tego porzygała a słoń przekręcił. No ale oczywiście, wybór należy do Ciebie. Poza tym to materiał roślinny, różna moc może być. Może być źle, albo nie być wcale. Se la wi.
  • 3964 / 150 / 0
wiem wiem niecierpliwosc to wada, walcze z tym. ;-)

ryzyka nie lubie ale jestem umiarkowanym eksperymentatorem wiec znajac mnie przemysle to jeszcze 20 razy i zrobie delikatne podejscie. :-D
  • 2244 / 25 / 0
Walcz, walcz. :-)
Delikatne to już bardziej rozsądne podejście, o ile może o takim w ogóle być mowa. Tylko nie zapomnij wysłać kartki z podróży.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
ONZ alarmuje: rekordowa liczba osób zażywa narkotyki

Światowy Raport ONZ o narkotykach pokazuje, że konsumpcja narkotyków na świecie osiągnęła najwyższy poziom w historii dostępnych pomiarów. UNODC ostrzega, że coraz większym zagrożeniem stają się syntetyczne opioidy, w tym fentanyle i nitazeny, a liczba nowych substancji psychoaktywnych stale rośnie. Eksperci podkreślają, że rozwój rynku narkotykowego zwiększa ryzyko dla zdrowia publicznego i utrudnia skuteczne leczenie osób uzależnionych.

Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Po zjedzeniu tego grzyba zaczniesz widzieć „malutkich ludzi”. A nawet nie zawiera psychodelików

Wyobraź sobie, że po zjedzeniu dziko rosnącego grzyba nagle zaczynasz dostrzegać wokół siebie… miniaturowe postaci. To jednak nie wina znanych substancji psychodelicznych – przypadek Lanmaoa asiatica całkowicie przeczy chemicznej logice.