Yopo. W powyższym opisie zainteresowało mnie to zdanie: "Doskonałej jakości i kiełkowalność niemal 100%, dobrze rosną." Pytanie mam oczywiste - ktoś to uprawiał? Czy w naszych warunkach można sie spodziewać efektów (tzn. nasion)? (Mam paskudne wrażenie, że nie, ale może...)
Znalazłem małe info o uprawie: Uprawa Anadenanthera Colubrina Trochę ubogie jak dla mnie, ale innych najwyraźniej nie ma, albo się gdzieś pochowały.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Próbowałem uprawiać, w rezultacie 6 nasion poszło się je***. Wrzuciłem do wody na 24h, zeszła ta brązowa wartstwa i nasiona zrobiły się białe(kremowe), wrzuciłem do wody, spryskiwałem i nic... lipa, szkoda.
http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
no, ale teraz yopo juz nie ma
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Produkcja metamfetaminy dla meksykańskiego kartelu? Są kolejne zatrzymania
Czterech Polaków podejrzanych jest o współdziałanie z Meksykanami, nieprawomocnie skazanymi w maju na 10-11 lat więzienia za wytwarzanie na dużą skalę metamfetaminy - poinformowała prokuratura. Możliwości produkcyjne zlikwidowanego przez CBŚP w Podlaskiem laboratorium sięgały 800 kg narkotyków.
Przemycali dzieci przez granicę z Meksykiem. Podawano im narkotyki, by były spokojniejsze
33-letnia obywatelka Stanów Zjednoczonych Dianne Guadian przyznała się do udziału w siatce przemytniczej zajmującej się nielegalnym przewozem dzieci z Meksyku do USA. Według prokuratury dzieci były odurzane słodyczami zawierającymi THC, aby łatwiej przeprowadzić je przez granicę. Kobiecie grozi od pięciu do 15 lat pozbawienia wolności.
Nastolatki po konopiach wolniej rozwijają pamięć. Wyniki z kohorty ABCD
Amerykańscy badacze śledzili ponad jedenaście tysięcy dzieci od dziewiątego roku życia aż do siedemnastego. Ci, którzy w międzyczasie zaczęli używać konopi, wolniej rozwijali pamięć, uwagę i szybkość przetwarzania. Różnice narastały z czasem, ale badanie nie dowodzi związku przyczynowego.