Yopo. W powyższym opisie zainteresowało mnie to zdanie: "Doskonałej jakości i kiełkowalność niemal 100%, dobrze rosną." Pytanie mam oczywiste - ktoś to uprawiał? Czy w naszych warunkach można sie spodziewać efektów (tzn. nasion)? (Mam paskudne wrażenie, że nie, ale może...)
Znalazłem małe info o uprawie: Uprawa Anadenanthera Colubrina Trochę ubogie jak dla mnie, ale innych najwyraźniej nie ma, albo się gdzieś pochowały.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Próbowałem uprawiać, w rezultacie 6 nasion poszło się je***. Wrzuciłem do wody na 24h, zeszła ta brązowa wartstwa i nasiona zrobiły się białe(kremowe), wrzuciłem do wody, spryskiwałem i nic... lipa, szkoda.
http://www.diva.info.pl/ <- GieBLowe radyjko internetowe Rossgłośnia, w fazie testów, zapraszamy (chwilowo radio nie działa, szukamy dobrego hostingu ;))
no, ale teraz yopo juz nie ma
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Polacy a marihuana w 2025 roku: Co mówią najnowsze badania?
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Ekstrakty z konopi poprawiają funkcje poznawcze u chorych na Alzheimera – nowe badanie kliniczne
Według nowych danych z kontrolowanego placebo badania klinicznego, opublikowanego w „Journal of Alzheimer’s Disease”, długotrwałe stosowanie roślinnych ekstraktów kannabinoidowych poprawia funkcje poznawcze u pacjentów z demencją związaną z chorobą Alzheimera (AD).
Danii: jazda autem po zażyciu gazu rozweselającego na równi z jazdą pod wpływem narkotyków
W Danii prawnie zabronione jest prowadzenie samochodu pod wpływem gazu rozweselającego (podtlenku azotu). W takim wypadku kierowca będzie traktowany tak, jakby zażył narkotyki, i może stracić prawo jazdy na trzy lata
Flara wyniuchała narkotyki. Były ukryte w paczce
Ponad pół kilograma amfetaminy przechwycili funkcjonariusze Pomorskiego Urzędu Celno-Skarbowego podczas rutynowej kontroli przesyłek w sortowni w Pruszczu Gdańskim. Narkotyki ukryte w paczce zostały wykryte dzięki czujności psa służbowego Flara.