Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 509 / 3 / 0
RumcajsZPolski pisze:
Ja natomiast nie używam wiadra tylko dwóch butelek (np 2,5l jako podstawa i 1,5l ).generalnie odkąd palę mj to tak robię i w moich stronach nie nazywają tego wiadrem tylko tłokiem :)
Hujtam, Wiadro to idea, nie naczynie!
O, i to powinien być punkt wyjściowy dla wszystkich dyskusji o Wiadrze.
  • 705 / 1 / 0
Laska W124 pisze:
Dokładnie. Ja osobiście nie rozróżniam czy to jest wiadro, czy butelka, czy nawet i kurwa wanna podczas kąpieli. Moim zdaniem "wiadro" to jest bardziej określenie samego sposobu palenia niż konkretnego jak już wyżej Laska napisał naczynia w tym celu użytego ;)
  • 509 / 3 / 0
Szaman88 pisze:
Laska W124 pisze:
Dokładnie. Ja osobiście nie rozróżniam czy to jest wiadro, czy butelka, czy nawet i kurwa wanna podczas kąpieli.
Sylwester 2009 %-D
Trzy dni potem siedziałem na oddziale zamkniętym :-p
  • 9 / 1 / 0
W wannie jeszcze nie próbowałem %-D , ale to dobry pomysł :D
  • 1558 / 18 / 0
beton biiiiit wiadro miażdzy w miiiiig :D

<3 Wiadro <3

Lubię 2l wiadro przyjebać ale kapa też jest straszna jak tak przyjebie z kopa w łeb.. To tak jak walić mefedron nosem :*) tylko w tetrahydrokannabinolowym znaczeniu
  • 130 / 2 / 0
jak to mowi przyslowie:dobre wiadro nie jest zle
  • 509 / 3 / 0
Kamilthc pisze:
jak to mowi przyslowie:dobre wiadro nie jest zle
Jak mówi przysłowie: i'm a Knowledge of Nation's :-P

@topic: Rzeczywiście, uczucie uderzenia w głowę zdarzyło mi się... uczucie zdarzyło mi się... kurwa, uczuć :-/ Ale nie tylko po wiadrze, to chyba ma jakiś związek z oddychaniem mózgu - u mnie ostatnio prawie przy każdym machu ze zwykłej bluby butelkowej.
  • 1558 / 18 / 0
mózg jest nie dotleniony jak walisz taką śmietanę z wiadra, może dla tego na chwile jest zamrok. kop w łeb i beton thcbit
  • 509 / 3 / 0
Beif pisze:
mózg jest nie dotleniony jak walisz taką śmietanę z wiadra, może dla tego na chwile jest zamrok. kop w łeb i beton thcbit
No coś takiego miałem na myśli, a nawet takie coś jakbym naprawdę dostał w potylicę z Adidasa ;] Zależy od refleksu, między mach-in a mach-out trzeba kontrolować sytuację, odpowiednio ułożyć głowę, huj wie - ale można temu zamroczeniu zapobiec.
  • 705 / 1 / 0
Laska W124 pisze:
Beif pisze:
No coś takiego miałem na myśli, a nawet takie coś jakbym naprawdę dostał w potylicę z Adidasa ;] Zależy od refleksu, między mach-in a mach-out trzeba kontrolować sytuację, odpowiednio ułożyć głowę, huj wie - ale można temu zamroczeniu zapobiec.
No to jest nic innego jak chwilowe niedotlenienie ;) Pamiętam jak się zaczynało palić szlugi tylko po to żeby się w głowie kręciło :D Pamiętam, że wiadra zacząłem walić dosyć późno w porównaniu do kumpli, bo po prostu bałem się :D Jak widziałem jak ten cały dym się zbiera i w ogóle człowiek nauczony był palić z lufki i butli ewentualnie, do tego dochodziły opowieści kolesi w stylu "zanim walniesz to sobie usiądź, bo od razu na plecy wyjebiesz..." i tym podobne bajki, co napędzało mi jeszcze większego strachu :D Pamiętam, że jak się już skusiłem to walnąłem normalnie, nic mnie nie gryzło i na pewno nie jebłem na plecy, wypuściłem dym i miałem normalną fazę :D
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Kofeina może pomóc w diagnozowaniu Alzheimera. Nawet umiarkowana dawka może mieć wpływ

Kofeina może wpływać nie tylko na koncentrację i poziom energii, ale także na wyniki badań neurologicznych. Włoscy naukowcy wykazali, że dawka odpowiadająca około dwóm filiżankom kawy wyraźnie zmienia sposób, w jaki mózg tłumi sygnały odpowiedzialne za ruch. Odkrycie może mieć znaczenie dla przyszłej diagnostyki choroby Alzheimera i innych zaburzeń neurodegeneracyjnych.

My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany

Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.