Alkaloid opium - metylowana pochodna morfiny.
Więcej informacji: Kodeina w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 1179 / 9 / 0
Yyy... w moim "środowisku" magic shop to synonim apteki :-D
Takie małe sprostowanie ;P
  • 394 / 7 / 0
Sorka myślałęm, że chodzi Ci o Dopalacze %-D
  • 1 / / 0
u mnie raczej standardowo:
mj-90% akceptuje, połowa jara/jarała
pojedyncze osoby koka, feta
O kilku próbach z kodeiną z 5 osób wiedziało i reakcja oczywiście "ćpun" itd. Stosunek do morfiny i metadonu jeszcze gorszy.
Ogólnie uważam, że moich znajomych prędzej można nazwać ćpunami, niż mnie, bo opioidy (staram się tylko metadon, czasem morfina) obecnie biorę tylko ze względu na działanie przeciwbólowe (albo tak mi się wydaje ;] ) nie częściej niż raz na tydzień. Jednocześnie do wszystkich psychodelików mam negatywny stosunek, uważam, że można od nich co najwyżej ogłupieć - wiem, że takie słowa z ust kogoś kto bierze opioidy zalatują delikatnie hipokryzją :P
  • 140 / 1 / 0
u mnie każdy wie , że ćpam aptekę , ogólnie każdy ma w to wyjebane tzn. ja mało o tym mówię , mam tylko 1 ziomka co mu coś tam nakreślę o moim uzależnieniu od kodeiny , w sumie każdy u mnie na ośce kojarzy lekomanie z acodinem :nuts: , mimo to już miałem teksty od znajomych "skończ z tymi opiatami" tego dnia byłem zdziwiony , że jednak co po niektórzy kojarzą kodę z opi , z typowych trawo/fetozjadaczy , aha moja odpowiedź na to skończ z opi brzmiała "ni chuja" %-D znajomych dalej mam mimo to widzę , że ukrócili ze mną kontakty w sumie nie dziwie im się kiedyś byłem mocno zajarany psychodelikami a paląc trawkę często medytowałem większość uznawała mnie mimo to za śmiesznego freaka i lubili mnie za odmienność od większości ćpunów , teraz wale same depresanty w samotności czasem jakieś stymulanty z dalekim ziomkiem trawki już prawie w ogóle nie pale , raz ktoś mi powiedział , że skoro trawkę on może nie palić to jak ja nie mogę przestać brać kody lol śmiechłem po tym niektórzy nie wiedzą co to skręt i jak ciężko z niego wyjść w sumie to prawie każdy tak myśli z tych nie w temacie dlatego tak napiętnują lekomanów i obgadują za plecami heh zresztą chuj w nich xD
Damroka Kinia Zajac pisze:
Wy mnie pewnie za dzieciaczka śmiesznego macie co się jedynie kilka razy na tydzień uspokaja Kodeiną, a nic mocnego nigdy nie spróbował. Nie spróbowałam nic innego bo nie miałam okazji, ale założę się że gdybym miała dostęp do hery to już by była mocna z nią przyjaźń.
aha , bo nikt nie ma nic innego do roboty , tylko rozkminianie że jesteś dzieckiem bo nie ćpasz hery :rolleyes: , myślisz , że ci co nakurwiają silnie uzależniające substancje psychoaktywne są tru są fajniejsi , lepsi nie są dziećmi?
każdy sra na twoje doświadczenie z narkotykami , lepiej dziel się doświadczeniem o swoim uzależnieniu to jest ciekawsze %-D
  • 1179 / 9 / 0
Hmm... a to źle, jeśli czuję się z tym dobrze? xD tzn nie dotyczy do kody, a mefa.
To źle jak uzależnienie daje ci poczucie wyższości, no nie? %-D
  • 1718 / 9 / 0
Uzaleznienie daje ci poczucie wyzszosci? To ze nie mozesz sobie poradzic z psychika jest dla Ciebie cool?
  • 637 / 17 / 0
forest: raczej chodzi o myślenie w klimacie: co wy wiecie o życiu? Co przeżyliście? Ja to jestem doświadczony przez życie ćpun, zobaczyłem w tym moim 16/17/20/25 letnim pobycie tutaj więcej, niż wy będziecie mieli szansę kiedykolwiek poznać, widzę życie lepiej i pluję na Was niedoświadczone chuje!

No i ta heroiczna walka z objawami odstawienia czy też zjazdów. Cóż, trzeba wykrzywiać rzeczywistość żeby jakoś wytrzymywać.
  • 1179 / 9 / 0
Pan Piotr pisze:
forest: raczej chodzi o myślenie w klimacie: co wy wiecie o życiu? Co przeżyliście? Ja to jestem doświadczony przez życie ćpun, zobaczyłem w tym moim 16/17/20/25 letnim pobycie tutaj więcej, niż wy będziecie mieli szansę kiedykolwiek poznać, widzę życie lepiej i pluję na Was niedoświadczone chuje!

No i ta heroiczna walka z objawami odstawienia czy też zjazdów. Cóż, trzeba wykrzywiać rzeczywistość żeby jakoś wytrzymywać.
nic więcej nie mam do dodania;] masz tak samo, czy tylko zgadujesz moje myśli? ;D
  • 1718 / 9 / 0
Tylko Ci sie wydaje. ze wiesz wiecej. Ot sobie pocierpiales, a nadal gowno wiesz. Cpanie to nie zycie. Kazdy uzalezniony opiatowiec ktory chce skonczycz Ci to powie.

// edit

Jesli bys poznal zycie, to bys nie cpal - proste. Cpasz nie bez powodu.
Ostatnio zmieniony 06 sierpnia 2010 przez forest, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1179 / 9 / 0
Wiem, w końcu sam do tego dochodzę po jakimś czasie, że to ja jednak jestem niżej, że to ja w takim wieku nie potrafię znaleźć innego wyjścia. Przez to boję się trochę mojego przyszłego życia :-| ale od czasu do czasu to uczucie wydaje się miłe;]

Żyj szybko, umieraj młodo, co nie? %-D
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów

Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.

Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?

Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.