tombrom pisze:Wybaczcie że post pod postem ale nie można edytować.
Ściemniajcie monitor przy jaraniu przez PC :finger:
A co do dziwnego działania MJ jak się długo pali, i do tego bez przerw to prędzej czy później wyjdzie coś na jaw.
"...choć nigdy nie jest dość to czasem robię przerwy, kto nigdy ich nie robi, ten szybko traci nerwy..." :finger: ;]
skalar1 pisze:Oj kiedy paliłem pierwszy raz (17lat) to wróciłem do domu i powiedziałem rodzicom że jestem niewierzący :)
@topic:
Nie pamiętam, czy już gdzieś poruszałem ten temat, ale zdarzył się Wam ból głowy w dni typu "kończymy palenie tam, gdzie padniemy?".
Moja teoria jest taka, że bezpośrednim powodem bólu nie jest, oczywiście, MJ, tylko ogólne zmęczenie organizmu spowodowane długotrwałym utrzymywaniem go w stanie innym, niż ten, do którego przywykł.
Ale to naciągana teoria, więc forumowiczów o większym doświadczeniu proszę o podzielenie się doświadczeniami - bo to trochę wkurwiające.
A może w ogóle większości ten problem jest obcy? ;>
pan jozek pisze:Kawa + szlug i mija jak ręką odjął.
@ból głowy: Wyjątkiem są dni następujące po alko-melanżach, wówczas uzyskuje się efekt total odwrotny ;>
@topic:
Nie pamiętam, czy już gdzieś poruszałem ten temat, ale zdarzył się Wam ból głowy w dni typu "kończymy palenie tam, gdzie padniemy?".
Moja teoria jest taka, że bezpośrednim powodem bólu nie jest, oczywiście, MJ, tylko ogólne zmęczenie organizmu spowodowane długotrwałym utrzymywaniem go w stanie innym, niż ten, do którego przywykł.
Ale to naciągana teoria, więc forumowiczów o większym doświadczeniu proszę o podzielenie się doświadczeniami - bo to trochę wkurwiające.
A może w ogóle większości ten problem jest obcy? ;>
i myślałam, że mnie rozniesie, bo akurat jakieś dramy leciały
He a wracajac do szparagowego problemu to mysle ze padles ofiara przebieglej tolerancji:{
Magiczne grzybki działają na mózg dłużej. Odkrycie pomoże w leczeniu depresji
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
CBŚP rozbiło międzynarodową grupę produkującą marihuanę
Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji zatrzymali pięciu obywateli Serbii i zlikwidowali dwie profesjonalne plantacje konopi innych niż włókniste. Zabezpieczono ponad pół tysiąca roślin oraz 55 kilogramów gotowego suszu. Sprawa ma charakter międzynarodowy.
Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176
20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.
Był tak pochłonięty segregacją narkotyków, że nie zauważył policjantów
Stołeczni policjanci zatrzymali dwóch mężczyzn, przy których znaleźli znaczne ilości narkotyków. Były to: heroina, kokaina, mefedron, amfetamina oraz marihuana.