Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 520 / 18 / 0
ja Ci Acodin proponuje.
  • 343 / 6 / 0
  • 2129 / 30 / 0
Ja bym proponował stopniowanie doznań, żeby uniknąć szoku podczas tzw. "nieogaru". Najlepiej zacząć od mj, haszu, potem spróbować gałki muszkatołowej, powoju, potem grzybów, kwasu, szałwii, jakiegoś RC.
  • 381 / 12 / 0
Wydaje mi sie, ze 4-AcO-DMT ew mahomet beda dobrym wyborem na poczatek. Do galki mozesz sie bardzo zrazic, ciezko ja tez nazwac typowym psychodelikiem, a 2ce moze byc ciezkie fizycznie. Zjedz jakies 15 mg 4-aco lub hometa, to bedzie dawna i wzglednie bezpieczna i taka, ktora pokaze Ci jak to bedzie dzialalo przy wiekszych:)
  • 2775 / 39 / 0
Wydaje mi się, że dwa dni rzygania po gałce (jak u mnie było %-D ) z pewnością zachęcą go do dalszych prób. A jak już gałka to nie popełnij mojego błędu. Nie jedz 12 na pierwszy raz %-D
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2129 / 30 / 0
Nie widzę przeszkód by traktować gałkę jak psychodelik. W rozsądnych ilościach bardzo przypomina działanie haszyszu i nie wywołuje typowo delirycznych efektów. W większych ilościach to już faktycznie typowy deliriant.
  • 4024 / 374 / 951
Trochę chyba trudno trafić w te rozsądne ilości. Nie żebym się czepiał. Ale generalnie osobie niedoświadczonej poleciłbym raczej coś, co można łatwo/przewidywalnie dawkować.

4-AcO-DMT jest chyba wyjątkowo proste w obsłudze.
  • 757 / 31 / 0
Ja bym żadnych RC na początek nie polecał, może DPT w rozsądnej dawce bo bardzo krótko działa i w razie krzywej jazdy nie byłoby problemu (Ewentualnie jakieś słabsze jak te z grupy 2-Me-xxx). Sam zacząłem od mj, potem DXM i było bardzo fajnie (choć na dexa też każdy inaczej reaguje). Z psychodelikami (zwłaszcza mocnymi) trzeba uważać bo nawet jeśli 90% osób ma po nich super jazdy to bez doświadczenia w razie gdyby coś było nie tak możesz sobie nie dać rady (z doświadczeniem też bywa nieciekawie). Jeśli już zaczynasz od mocnych RC (jak homet) to radzę się zaopatrzyć w jakiś uziemiacz (benzo, klony).
  • 915 / 4 / 0
moim pierwszym konkretnym psychedelikiem był DOC i nie żałuję - piękny pierwszy krok, mimo że stymulacja była męcząca, ale jakoś przetrwałem i potem dużo łatwiej było z typowymi tryptaminami
  • 2775 / 39 / 0
Jeżeli już się bierze za psychodeliki to powinien być na to przygotowany, wiedzieć na jakich zasadach działają i czego może się spodziewać. Także jeśli chodzi o to co może się złego wkręcić na fazie. Jeśli jest na to gotów to nie ma sensu bawić się w półśrodki, tylko od razu wystartować z czymś mocnym. W razie jakichś obaw z dobrym przyjacielem, który może go wyciągnąć z bad tripa. Pierwszy kontakt z psychodelikami będzie pamiętał do końca życia, więc niech to będzie coś mocnego. A czy przyjemnego, to już tylko od niego zależy
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rekordowe przejęcie kokainy. Narkotyki ukryte w soli

Hiszpańska policja przechwyciła na Atlantyku kontenerowiec z ładunkiem 9994 kilogramów kokainy ukrytej w soli. To rekordowa ilość przejęta na morzach. Operacja zorganizowana przez służby z kilku krajów zaowocowała także aresztowaniem 13 osób.

Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Depenalizacja 3 gramów marihuany i rynek regulowany. Treść Dezyderatu nr 176

20 listopada 2025 roku Komisja do Spraw Petycji uchwaliła Dezyderat nr 176, skierowany do Prezesa Rady Ministrów. Dokument, oparty na petycji obywatelskiej, wzywa rząd do przeprowadzenia systemowej analizy depenalizacji posiadania do 3 gramów marihuany na własny użytek. W treści pisma pojawia się również pytanie o możliwość utworzenia rynku regulowanego. Do dnia 7 stycznia 2026 roku Kancelaria Premiera nie opublikowała odpowiedzi.