Rozmowy na temat działania psychoaktywnego kannabinowego konopii.
ODPOWIEDZ
  • 38 / / 0
Witam,
chciał bym zrobić zdalne zabezpieczenie przed przypałem. Polegało by ono na zdalnym(GSM) zalaniu suszu substancją, która by błyskawicznie/szybko zneutralizowała susz w pojemniku.
Główne założenia reakcji to:
- całkowity i szybki rozkład kanaboidów zawartych w suszu do formy nie budzącej zastrzeżeń prawnych
- względnie nie wysoka temperatura reakcji (bez efektu spalania)
- nie toksyczność gazów wydzielających się podczas reakcji

Chemia niestety nie jest moją najmocniejszą stroną, dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc do osób bardziej ogarniętych w temacie, by mi doradziły jaki związek mógł by sprostać tym wymaganiom. :rolleyes:
  • 212 / 3 / 0
Witam
Wykonałem wstępny projekt Twojej myśli technicznej.
Mam nadzieję, że Ci się spodoba. Jeżeli masz jakieś pytania na temat modelu telefonu, to nie pytaj, tylko bierz w komisie nokje.
Pozdrawiam

[ external image ]
  • 38 / / 0
bardziej myślałem o czymś takim:
[ external image ]
http://www.riccibitti.com/tinyplanet/tiny_article.htm

Ale dzięki za zainteresowanie tematem. W twojej propozycji jeszcze tylko kilograma trotylu mi brakuje %-D
  • 25 / / 0
Mam pytanie:jak szybko usunąć THC z organizmu.Do ilu dni się utrzymuje w organizmie?
  • 232 / / 0
Jakub167 pisze:
Mam pytanie:jak szybko usunąć THC z organizmu.Do ilu dni się utrzymuje w organizmie?
w moczu bodajże tydzień. Raczej nie ma efektywnego pozbycia się THC z organizmu w szybkim czasie, gdyż odkłada się w tłuszczach.
Jedyne co zauważyłem na samym sobie że przy detoxykacji organizmu, dużo piłem alkoholu co po 2tygodniach skutkowało że wszędzie czułem zapach mj, w nosie, na palcach (taka słodka woń). Muszę powiedzieć że irytowało mnie gdyż robiło mi większe ciśnienie na palenie.
  • 3964 / 150 / 0
gdy ja po okolo 6 latach palenia codziennego przestalem palic to po kilku miesiacach nie palenia moja matula twierdzila ze jak weszla po mnie do kibla gdy szczalem to czula ganje. 8-(

a ona wie jak ganja pachnie. :finger:
  • 685 / 10 / 0
skąd ? :D
  • 1558 / 18 / 0
Grizzly_cf pisze:
Witam,
chciał bym zrobić zdalne zabezpieczenie przed przypałem. Polegało by ono na zdalnym(GSM) zalaniu suszu substancją, która by błyskawicznie/szybko zneutralizowała susz w pojemniku.
Główne założenia reakcji to:
- całkowity i szybki rozkład kanaboidów zawartych w suszu do formy nie budzącej zastrzeżeń prawnych
- względnie nie wysoka temperatura reakcji (bez efektu spalania)
- nie toksyczność gazów wydzielających się podczas reakcji

Chemia niestety nie jest moją najmocniejszą stroną, dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc do osób bardziej ogarniętych w temacie, by mi doradziły jaki związek mógł by sprostać tym wymaganiom. :rolleyes:
Spytaj DEXTERA z cartonnetwork.
  • 3964 / 150 / 0
sortis pisze:
skąd ? :D
z domu %-D
  • 350 / 4 / 0
Mam pytanie ,może trochę głupie ale jednak.
Czy wy też tak macie ,bądź czy mają niektórzy tak jak i ja ,że jarając rano ,po południu (gdy juz faza zejdzie) boli mnie glowa (nie jest to typowy bol glowy ,tylko taki ucisk jakby) ??

Ps. a co najważniejsze ,gdy zajaram ponownie ,ból ustępuje :)
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Nastolatki używające marihuany mają podwojone ryzyko poważnych zaburzeń psychicznych

Nastolatki używające marihuany mogą mieć w przyszłości aż dwukrotnie wyższe ryzyko rozwoju zaburzeń psychotycznych i choroby afektywnej dwubiegunowej - wynika z dużego badania opublikowanego w „JAMA Health Forum”.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.