chciał bym zrobić zdalne zabezpieczenie przed przypałem. Polegało by ono na zdalnym(GSM) zalaniu suszu substancją, która by błyskawicznie/szybko zneutralizowała susz w pojemniku.
Główne założenia reakcji to:
- całkowity i szybki rozkład kanaboidów zawartych w suszu do formy nie budzącej zastrzeżeń prawnych
- względnie nie wysoka temperatura reakcji (bez efektu spalania)
- nie toksyczność gazów wydzielających się podczas reakcji
Chemia niestety nie jest moją najmocniejszą stroną, dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc do osób bardziej ogarniętych w temacie, by mi doradziły jaki związek mógł by sprostać tym wymaganiom. :rolleyes:
Wykonałem wstępny projekt Twojej myśli technicznej.
Mam nadzieję, że Ci się spodoba. Jeżeli masz jakieś pytania na temat modelu telefonu, to nie pytaj, tylko bierz w komisie nokje.
Pozdrawiam
[ external image ]
[ external image ]
http://www.riccibitti.com/tinyplanet/tiny_article.htm
Ale dzięki za zainteresowanie tematem. W twojej propozycji jeszcze tylko kilograma trotylu mi brakuje
Jakub167 pisze:Mam pytanie:jak szybko usunąć THC z organizmu.Do ilu dni się utrzymuje w organizmie?
Jedyne co zauważyłem na samym sobie że przy detoxykacji organizmu, dużo piłem alkoholu co po 2tygodniach skutkowało że wszędzie czułem zapach mj, w nosie, na palcach (taka słodka woń). Muszę powiedzieć że irytowało mnie gdyż robiło mi większe ciśnienie na palenie.
a ona wie jak ganja pachnie. :finger:
Grizzly_cf pisze:Witam,
chciał bym zrobić zdalne zabezpieczenie przed przypałem. Polegało by ono na zdalnym(GSM) zalaniu suszu substancją, która by błyskawicznie/szybko zneutralizowała susz w pojemniku.
Główne założenia reakcji to:
- całkowity i szybki rozkład kanaboidów zawartych w suszu do formy nie budzącej zastrzeżeń prawnych
- względnie nie wysoka temperatura reakcji (bez efektu spalania)
- nie toksyczność gazów wydzielających się podczas reakcji
Chemia niestety nie jest moją najmocniejszą stroną, dlatego zwracam sie z prośbą o pomoc do osób bardziej ogarniętych w temacie, by mi doradziły jaki związek mógł by sprostać tym wymaganiom. :rolleyes:
Czy wy też tak macie ,bądź czy mają niektórzy tak jak i ja ,że jarając rano ,po południu (gdy juz faza zejdzie) boli mnie glowa (nie jest to typowy bol glowy ,tylko taki ucisk jakby) ??
Ps. a co najważniejsze ,gdy zajaram ponownie ,ból ustępuje :)
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Farmakoterapia przewlekłego bólu w USA – nowy i nie do końca bezpieczny wzorzec
Okryte złą sławą leki opioidowe przez lata stanowiły w USA. fundament farmakoterapii przewlekłych dolegliwości bólowych. Naukowcy z Uniwersytetu Michigan zdecydowali się sprawdzić czy opioidy są nadal tak często wykorzystywane w leczeniu chronicznego bólu.
My palimy nasze rośliny, wy palicie nasze pieniądze! 13 godzin policyjnego etatu za pyłek marihuany
Wydawało Wam się, że państwo racjonalnie zarządza Waszymi podatkami? No to usiądźcie wygodnie. Komenda Powiatowa Policji w Głogowie właśnie przysłała Wolnym Konopiom kolejną odpowiedź w trybie dostępu do informacji publicznej, która czarno na białym pokazuje, jak wygląda „wojna z narkotykami” w lokalnym wydaniu za 0,06g marihuany.
Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot
Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.