Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 1174 / 22 / 15
Póki co mogę tylko powiedzieć o zapachu. Przed zmianami oba zestawy pachniały mocno damianą (oczywiście trochę ten zapach się różnił) i był to super zapach. Teraz natomiast w zestawie pierwszym da się zdecydowanie wyczuć białego lotosa. To ten słodko-mdły zapaszek, który znamy z tej odmiany lilii wodnych. W tym przypadku zapach z pięknego stał się zwykły. Za to 2 zestaw pachnie teraz po prostu sianem. Takim jak w stodole :) Super przyjemny zapach jak dla mnie. Swojski klimat. In plus. (vide zarzucony jakiś czas temu Gontyniec z MO)

Narazie paliłem tylko nr 2 w miksie z etanolem (pitym :P) więc nie będę się jeszcze wypowiadał. Nie jestem zwolennikiem recenzji po 1 kontakcie. W przyszłym tygodniu wyjeżdżam, biorę ze sobą kilka gram obu zestawów. Oprócz mnie będzie też 2 innych testujących :-) I wtedy zdam kompleksową relację.

@DeeJayDiego
Z doświadczenia, obserwacji starań innych i wiadomości ze sklepów orientuję się, że raczej nie jest to takie łatwe i hop-siup. Najlepiej moim zdaniem "rozcieńczać" gotowe mieszanki swoimi upodobanymi substancjami ;-)
  • 4 / / 0
@WawaEndrju-> Wiesz w sumie zgadzam się z tym że to nie jest łatwe bo rok siedziałem na studiach chemicznych, ale raczej bym powiedział ze problemem chyba będzie różnica w tym ile wydasz kasy na gotową mieszankę, a ile wyniesie ekstrakcja, bo w sumie wszystko co jest potrzebne do ekstrakcji kupisz za grosze, ale koszt tego ile potrzeba materiału do ekstrakcji to już inna bajka :-/

W sumie zastanawia mnie tylko właśnie jak bardzo poziom własnej mieszanki jest daleki od stanu właśnie dopalaczy, bo w sumie są bardziej zbliżone do tych ziółek niż konopia pomijając chemie, a bliskość do placebo, tak jak i gotowej mieszanki, może ktoś by mi to przybliżył, tak właśnie w skali od (placebo 0 do 10 dopalacze) bo wasze odczucia są dość szczegółowo opisane, ale w sumie wydaje mi się że nie jednej osobie by to coś więcej powiedziało, bo pewnie każdy zrozumie coś inaczej :-D
  • 3959 / 149 / 0
mam zestaw nr.2 z ss i zastanawiam sie z czym najlepiej ja polaczyc zeby uzyskac euforyczny marihuano-podobny efekt? do wyboru mam: damiana, Maconha Brava, baybean, klip dagga, nepeta cataria.

jakies pomysly? :)
  • 1174 / 22 / 15
DeeJayDiego pisze:
W sumie zastanawia mnie tylko właśnie jak bardzo poziom własnej mieszanki jest daleki od stanu właśnie dopalaczy, bo w sumie są bardziej zbliżone do tych ziółek niż konopia pomijając chemie, a bliskość do placebo, tak jak i gotowej mieszanki, może ktoś by mi to przybliżył, tak właśnie w skali od (placebo 0 do 10 dopalacze) bo wasze odczucia są dość szczegółowo opisane, ale w sumie wydaje mi się że nie jednej osobie by to coś więcej powiedziało, bo pewnie każdy zrozumie coś inaczej :-D
W ogóle ciężko mi zrozumieć cały ten akapit... Ale stawianie dopalaczy jako pierwowzór do porównania moim zdaniem jest dziwnym pomysłym, zważywszy chociażby na fakt, że one same naśladują pewien pierwowzór, podobnie z resztą jak kompozycje.

Paliłem ziółka z dopalaczy prawie pół roku i uważam, że jest to jedno wielkie gówno. Mam jeszcze gdzieś kilka gram różnych maczanek i pewnie nigdy ich już nie tknę. Moje zainteresowanie tego typu specyfikami zaczęło spadać i w końcu dobiło do dna, kiedy pojawiły się właśnie kompozycje z SS. Mają one bowiem kilka rzeczy, których dopalacze nie mają (być może miały, być może będą mieć, ale teraz nie), a mianowicie taki klimat, duża gama efektów (a nie tylko pierdolnięcie), większa przewidywalność w działaniu. Z drugiej strony zachowują one wszystkie zalety maczanek. Dlatego uważam, że porównywanie mieszanek do maczanek jest bezsensowne, bo wiadomo, że mieszanki są lepsze, chyba że pali ktoś dla kogo liczy się TYLKO KURWA DOBRE PIERDOLNIĘCIE, kto lubi zajebać wiadro i pół godziny leżeć w bezruchu z sieczką we łbie.

Ostatnio paliłem jeszcze zachomikowany stary zestaw nr 1 w formie skręta i rozkminiałem sobie, że wszystkie te roślinki, które wchodzą w skład kompozycji, zostały stworzone i trwały tak przez tysiące czy miliony lat tylko po to, ażeby SS wreszcie zrobił z nich kompozycje :-D Także... Oby tak dalej. Skoro te nowe zestawy są lepsze, to już nie mogę się doczekać aż zapalę nową "jedynkę" :) :diabolic:

Obecne dopalacze nie dorastają do pięt ani trawie ani kompozycjom.
  • 4024 / 375 / 951
Zgadzam się. Przerobiłem jakiś czas temu po opakowaniu każdego z zestawów (i jeszcze kiedyś 1,5 g wersji pierwszej, wtedy, gdy jeszcze pakowali to w zwykłe dilpacki z nalepką), zajęło mi to jakieś dwa tygodnie i byłem w tym czasie bardzo kontent. Bardzo fajna sprawa na około godzinny chill, także w dniu, gdy wiadomo, że trzeba będzie później coś konstruktywnego robić, z kimś rozmawiać... Zero negatywnych post-wrażeń, brak amotywacji i dezorganizacji a rzekłbym nawet, że miłe podbicie chęci działania da się odczuć. Nieco większa moc mogłaby być, bo czasem czuje się ochotę na więcej, ale - jeśli kosztem miałaby być zmiana profilu działania, to nie, dziękuję. Tak jak jest, jest znakomicie :-) .
  • 4 / / 0
Stwierdziłem że są lepsze do porównania bo są bardziej zbliżone, ale ja już tego tez nie tykam od jakiś paru miesięcy na szczęście, szkoda szkliwa na zębach, wątroby i trzustki :-D
Zamówiłem sobie po jednej kompozycji zobaczymy wrażenia :cheesy: mi głównie chodzi o dobry humor, wole się śmiać na chilloucie niż mieć zwałki, mnie to nie bawi :-p
@WawaEndrju-> Dzięki za dobre rady ;-)
  • 4 / / 0
witam jestem nowy na tym forum i w temacie etnobotanicznym. zakupiłem kilka dni temu na szamanie kilka specjałów mianowicie
1 x Turnera aphrodisiaca damiana x25 ekstrakt [2,5g]
1 x Lactuca virosa-extrakt x15 [2g]
1 x Maconha Brava [5g]
1 x Cannavalia maritima - Bay-bean [10g]
1 x Lactuca virosa-"Wild lettuce" [50g]

czy ktoś może mi pomóc w jaki sposób mogę z tego coś uzyskać by było fajnie ? coś wymieszać lub w jakiś sposób zastosować . Z góry dziękuje za pomoc i szybka odpowiedz jutro ma być:) Pozdrawiam
Uwaga! Użytkownik KAROLNYT nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
Mistrzu, o każdej z tych roślin masz osobny wątek, w którym możesz sobie na ich temat przeczytać. Wątpię , czy komuś będzie się chciało specjalnie dla Ciebie produkować, a nawet jeśli, to sorry, ale nie w tym wątku - ten dotyczy bay bean.

O mieszaniu wątek też jest. Ogólnie, najlepiej na tym wyjdziesz, jak jednak poczytasz trochę sam, zamiast czekać na kogoś, komu akurat zbierze się na radzenie :-) .
  • 4 / / 0
wlasnie szukam i nie znalazlem o kazdej z nich czy mozesz mi pomoc ? z gory dzieki
Uwaga! Użytkownik KAROLNYT nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 951
Pewnie :-) , no więc -

Cannavalia maritima - Bay-bean - http://talk.hyperreal.info/cannavalia-m ... z0syxaPl3i (fakt, bogaty to on nie jest)
Maconha Brava [5g] - http://talk.hyperreal.info/maconha-brav ... z0sqIOjvvh
Turnera aphrodisiaca damiana x25 ekstrakt - http://talk.hyperreal.info/damiana-turn ... z0sqIQiiFl
Lactuca virosa-extrakt x15 , Lactuca virosa-"Wild lettuce" - http://talk.hyperreal.info/ata-jadowita ... z0sqJDVf5y

Czyli - jest wszystko. W części z tych wątków jest też mowa o mieszaniu tych środków. Miłej lektury.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje

Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.