Narazie paliłem tylko nr 2 w miksie z etanolem (pitym :P) więc nie będę się jeszcze wypowiadał. Nie jestem zwolennikiem recenzji po 1 kontakcie. W przyszłym tygodniu wyjeżdżam, biorę ze sobą kilka gram obu zestawów. Oprócz mnie będzie też 2 innych testujących :-) I wtedy zdam kompleksową relację.
@DeeJayDiego
Z doświadczenia, obserwacji starań innych i wiadomości ze sklepów orientuję się, że raczej nie jest to takie łatwe i hop-siup. Najlepiej moim zdaniem "rozcieńczać" gotowe mieszanki swoimi upodobanymi substancjami ;-)
W sumie zastanawia mnie tylko właśnie jak bardzo poziom własnej mieszanki jest daleki od stanu właśnie dopalaczy, bo w sumie są bardziej zbliżone do tych ziółek niż konopia pomijając chemie, a bliskość do placebo, tak jak i gotowej mieszanki, może ktoś by mi to przybliżył, tak właśnie w skali od (placebo 0 do 10 dopalacze) bo wasze odczucia są dość szczegółowo opisane, ale w sumie wydaje mi się że nie jednej osobie by to coś więcej powiedziało, bo pewnie każdy zrozumie coś inaczej :-D
jakies pomysly? :)
DeeJayDiego pisze:W sumie zastanawia mnie tylko właśnie jak bardzo poziom własnej mieszanki jest daleki od stanu właśnie dopalaczy, bo w sumie są bardziej zbliżone do tych ziółek niż konopia pomijając chemie, a bliskość do placebo, tak jak i gotowej mieszanki, może ktoś by mi to przybliżył, tak właśnie w skali od (placebo 0 do 10 dopalacze) bo wasze odczucia są dość szczegółowo opisane, ale w sumie wydaje mi się że nie jednej osobie by to coś więcej powiedziało, bo pewnie każdy zrozumie coś inaczej :-D
Paliłem ziółka z dopalaczy prawie pół roku i uważam, że jest to jedno wielkie gówno. Mam jeszcze gdzieś kilka gram różnych maczanek i pewnie nigdy ich już nie tknę. Moje zainteresowanie tego typu specyfikami zaczęło spadać i w końcu dobiło do dna, kiedy pojawiły się właśnie kompozycje z SS. Mają one bowiem kilka rzeczy, których dopalacze nie mają (być może miały, być może będą mieć, ale teraz nie), a mianowicie taki klimat, duża gama efektów (a nie tylko pierdolnięcie), większa przewidywalność w działaniu. Z drugiej strony zachowują one wszystkie zalety maczanek. Dlatego uważam, że porównywanie mieszanek do maczanek jest bezsensowne, bo wiadomo, że mieszanki są lepsze, chyba że pali ktoś dla kogo liczy się TYLKO KURWA DOBRE PIERDOLNIĘCIE, kto lubi zajebać wiadro i pół godziny leżeć w bezruchu z sieczką we łbie.
Ostatnio paliłem jeszcze zachomikowany stary zestaw nr 1 w formie skręta i rozkminiałem sobie, że wszystkie te roślinki, które wchodzą w skład kompozycji, zostały stworzone i trwały tak przez tysiące czy miliony lat tylko po to, ażeby SS wreszcie zrobił z nich kompozycje :-D Także... Oby tak dalej. Skoro te nowe zestawy są lepsze, to już nie mogę się doczekać aż zapalę nową "jedynkę" :) :diabolic:
Obecne dopalacze nie dorastają do pięt ani trawie ani kompozycjom.
Zamówiłem sobie po jednej kompozycji zobaczymy wrażenia :cheesy: mi głównie chodzi o dobry humor, wole się śmiać na chilloucie niż mieć zwałki, mnie to nie bawi :-p
@WawaEndrju-> Dzięki za dobre rady ;-)
1 x Turnera aphrodisiaca damiana x25 ekstrakt [2,5g]
1 x Lactuca virosa-extrakt x15 [2g]
1 x Maconha Brava [5g]
1 x Cannavalia maritima - Bay-bean [10g]
1 x Lactuca virosa-"Wild lettuce" [50g]
czy ktoś może mi pomóc w jaki sposób mogę z tego coś uzyskać by było fajnie ? coś wymieszać lub w jakiś sposób zastosować . Z góry dziękuje za pomoc i szybka odpowiedz jutro ma być:) Pozdrawiam
O mieszaniu wątek też jest. Ogólnie, najlepiej na tym wyjdziesz, jak jednak poczytasz trochę sam, zamiast czekać na kogoś, komu akurat zbierze się na radzenie :-) .
Cannavalia maritima - Bay-bean - http://talk.hyperreal.info/cannavalia-m ... z0syxaPl3i (fakt, bogaty to on nie jest)
Maconha Brava [5g] - http://talk.hyperreal.info/maconha-brav ... z0sqIOjvvh
Turnera aphrodisiaca damiana x25 ekstrakt - http://talk.hyperreal.info/damiana-turn ... z0sqIQiiFl
Lactuca virosa-extrakt x15 , Lactuca virosa-"Wild lettuce" - http://talk.hyperreal.info/ata-jadowita ... z0sqJDVf5y
Czyli - jest wszystko. W części z tych wątków jest też mowa o mieszaniu tych środków. Miłej lektury.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln
Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie
W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.
Marihuana zaburza pamięć na różne sposoby
Palenie marihuany nie tylko pogarsza pamięć. Aktywny składnik konopi ją reorganizuje – odkryli badacze z Washington State University (USA).