Więcej informacji: Benzodiazepiny w Narkopedii [H]yperreala
Też potwierdzam, że jak już to alprazolam, chociaż mam czasem dzień, że takie 0,5mg klona z rana zadziała aktywizująco na mnie (z kawą etc.) ;-)
A jeśli chcemy być wodzem imprezy to alpra+feta+trochę alko (czy tam zamiast fety jakiś inny stymulant) i podbijamy do najlepszych lasek, uczymy barmana jak się drinki robi, pomagamy bramkarzom pacyfikować najebanych gości i robić show na różne sposoby...
alpra jak nawet się bierze 1mg+ to 2 razy po 6mg bromazepamu załatwi sprawę też :) Mi poprawiał humor często bromek. Szkoda, że nie mam na razie, wychodzi drogo.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Jedna dawka "molekuły duszy" może pokonać depresję na pół roku
Psylocybina i medytacja w jednym badaniu klinicznym
USC uruchamia pierwszy w swojej historii kliniczny eksperyment z psylocybiną. Badanie finansowane przez agencję ARPA-H sprawdzi, czy ośmiotygodniowy trening uważności wzmacnia efekty terapii psylocybinowej u zdrowych dorosłych – i co to może oznaczać dla przyszłości psychiatrii.
Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę
Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.
Operacja „Kryształ”
Czyli „ogólnopolskie uderzenie w przestępczość narkotykową wykorzystującą przesyłki kurierskie i pocztowe”.