Z tą melisą to już pisałem kiedyś w wątku o calae'i. Melisa powoduje szybsze wejście w fazę REM, a więc w fazę występowania marzeń sennych.
Osobiście, to eksperymenty z LD zaczynałem właśnie od afrykańskiego korzenia snu. Był to motor do dalszych działań. Teraz potrafię osiągnąć LD bez żadnych "wspomagaczy", a jedynie wykorzystując pewne techniki.
Dzisiaj się nie nastawiaj na nic, dopiero po 3-4 dniach wyraźnie odczuwalne efekty. Nie jedz więcej niż 0,3g bo to strata materiału :)
Planuję zamówić 10g mielonego korzeniu snu (http://www.magicznyogrod.pl/index.php?o ... &showall=1). Moje pytanie jest następujące: lepiej spożyć go przed snem? Jeżeli tak to ile przed? Czy lepiej np. położyć się o 01.00, obudzić o 07.00, spożyć i położyć się spać dalej (do powiedzmy 12.00, tak jestem śpiochem ;)? Rozumiem, że pusty żołądek wzmacnia efekt. Kolejne pytanie dotyczy spożycia - sposób spożycia wpływa na jakość działania? Planuję proszek po prostu wsypać do wody/soki i wypić. No i jak dawkować, 1/2 łyżeczki małej, jak do herbaty wystarczy? Dziękuję wszystkim za odpowiedzi.
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Powiedziała policji, że ktoś ją śledzi. Została zatrzymana za... posiadanie narkotyków
Zaalarmowała policję, że ktoś ją śledzi – usłyszała zarzuty za posiadanie narkotyków. 31-latka z Dobroszyc poprosiła funkcjonariuszy o pilną pomoc. Jak się okazało, jej zachowanie mogło mieć związek z działaniem substancji psychoaktywnych. Oleśniccy policjanci zostali postawieni na nogi przez 31-letnią kobietę z Dobroszyc. Spanikowana zgłaszająca poinformowała funkcjonariuszy, że śledzą ją podejrzani mężczyźni. Na dodatek grożą jej i wyzywają. Kobieta wyraźnie obawiała się o swoje bezpieczeństwo i prosiła o natychmiastową pomoc.
MZ: Nielegalna marihuana i legalny alkohol to balans pomiędzy zdrowiem publicznym, a innymi dziedzi
Do Ministerstwa Zdrowia trafiło zapytanie „Czy Ministerstwo uznaje, że alkohol jest substancją mniej szkodliwą niż marihuana? Czy też uznaje, że poziom szkodliwości nie jest jedynym kryterium regulacyjnym? A jeśli tak to jakie są te kryteria?”. Autor zapytania chciał się w ten sposób dowiedzieć, z czego faktycznie wynika status prawy marihuany w kontekście statusu alkoholu. W odpowiedzi resort zdrowia wyjaśnił w jaki sposób ocenia się szkodliwość danej substancji oraz przyznał, że szkodliwość używania konopi jest znacznie mniejsza od szkodliwości alkoholu i to na każdym polu – zarówno w przypadku wpływu bezpośrednio na użytkownika ale także na społeczeństwo. MZ w swoim piśmie przyznaje też, że nie o zdrowie publiczne tu chodzi. Oto więcej informacji.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
...czyli raz jeszcze na temat ostatnio omawiamy.