Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 151 / / 0
Nieprzeczytany post autor: Toudy »
Spróbuj zwiększyć dawkę-1g to trochę mało. Ta Damiana jest naprawdę dobra-mozesz tez do skręta dodać trochę aby upiększyć aromat mj i trochę wzmocnic fazę :)
Uwaga! Użytkownik Toudy nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
ciezko mi powiedziec bo jestem jakis zmasakrowany heheh jutro z rana stestuje sama damiane :) czekam na przesylke z dop.com to wymieszzam sobie z ta damiana 50-50% ciekwe co z tego wyjdzie :)

a z jointa czy z fifki sama damiana smakuje mi jak Smoke TNG :) wiec mi odpwoeiada
Uwaga! Użytkownik StivnyGrisha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 17 / / 0
generalnie sama damiana palona jest dla mnie za słaba i czuje niedosyt :) dlatego dzis kupilem boby sensi i sensimilie i takie polaczenie z damiana 50-50% jest ok wiecej palenia(wypełniacz w tym wypadku damiana :) ) a i tak to jwh jest ;] na dluzej mi starczy chociaz
Uwaga! Użytkownik StivnyGrisha nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 95 / 1 / 0
codeine pisze:
Za dużo informacji o tej roślince nie mogę znaleźć. Korzystałem też z opcji szukaj - w sumie niewiele jest napisane.

Próbował ktoś tego? Warto? Bo cena jest zachęcająca a ja szukam czegoś, co da delikatny luzik czy uspokojenie.

Na delikatny luzik i uspokojenie jak najbardziej. Sam pijałem herbatkę (już się skończyła) i naprawdę stan po niej można idealnie nazwać delikatnym luzikiem. Palenie działało na mnie słabo. Herbatka (sypałem zawsze pół kubka %-D) działała w sam raz.
  • 6 / / 0
To jak w koncu z ta damianą? Ja zrobiłem wywar z 8 gramów i nic. Najpierw zalałem spirytusem, postawiłem na ogniu, dolałem wody i gotowałem chwilę. Efektów brak. Może dlatego, że zagotowałem? damiana z MO. Kilka osób napisało, że zakupiło wieksze ilosci tego- napiszcie co z tym zrobiliście i jak działało, bo jak narazie to mi sie wydaje, że wiekszość opisujacych swoje wrażenia miała doznania w granicach placebo :( Jesli sie mylę prosze o konkrety.
  • 527 / 6 / 0
ten extrakt będzie w postaci proszku suchego...mozesz go naniesc np na twilgotny susz roślinny, mieszac, poczekaz az wyschnie i spalić lub np 1g wrzucic do cieplej wody wymieszac i wypić i ta opcje polecam.
  • 116 / / 0
Niestety znowu nic. Resztę proszku chyba wyrzucę, chyba, że ktoś chce spróbować (chętnie wyślę), ale to i tak mija się z celem. W dodatku smak przeohydny. Nie polecam, za to chętnie się dowiem co z tym ekstraktem. :-)
  • 2129 / 31 / 0
Proszek dodajesz do ziela damiany, tak jak napisałem i zalewasz gorącą wodą. Działa. Dobre na lekką poprawę humoru, relaks po pracy. Z jednym piwem działa jeszcze lepiej.
  • 2 / / 0
Wiec zrobilam napar z 2g ekstraktu x25 i do tego zapalilam po jakims czasie skreta i musze przyznac ze damiana podkrecila
efekt blanta... Dzis sprobuje z kieliszkiem wina..... Jesli chodzi o damiane to ma lekkie dzialanie, nie ma sie co cudow spodziewac
ale jako dodatek fajnie podkreca....
  • 1174 / 22 / 15
Ja raz piłem wino z ekstraktem x25 i było ohydne. Nie dało się pić...
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej

Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.

Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób

Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.

Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem

Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.