Dyskusja na temat roślin z rodziny powojowatych, wykazujących działanie psychoaktywne.
Więcej informacji: Powoje w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 579 / 130 / 0
[quote="pindyjski"]
Mi udało się sprawić, że prawię wymiotuję na myśl o kropelkach miętowych, którymi zapiłem kiedyś powój ]

Dla mnie Mistrzostwo. :)
Spid to bagno. Spid to dno. Spid jest mocny, że ho ho.
  • 95 / 1 / 0
Co sądzicie o tym (nowe kapsułki z ekstraktem morning glory): http://shamanshop.pl/sklep/product_info ... cts_id=341 ?
Próbował już ktoś ? Ile tych kapsułek trzeba zjeść, aby efekty były ?
  • 343 / 6 / 0
@up
"5 kapsułek po 1100 mg " = ~5,5 grama nasionek - to wszystko za prawie 20zł. W ogóle się nie opłaca.

Najdłuższe wakacje w życiu czas zacząć :diabolic: .
http://i45.tinypic.com/b8k74j.jpg

http://i46.tinypic.com/2z6gxo1.jpg

@down
Nie wiadomo jak dokładny jest ten ekstrakt i generalnie nie spodziewałbym się po tym produkcie zbyt wiele. Mogą to być równie dobrze sproszkowane nasiona, tak jak Druid's Fantasy.
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010 przez Zjemtwepachy, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 1174 / 22 / 15
Nieprzeczytany post autor: WaWe »
Jakie 5,5 grama nasion?? Przecież to ekstrakt :nuts:
Uwaga! Użytkownik WaWe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Czemu nie ma w FAQ o Ipomoea Purpuea? To działa tak samo jak Violacea? I nie ma tam tych substancji cyjanogennych?
Ostatnio zmieniony 27 maja 2010 przez Chaotka, łącznie zmieniany 1 raz.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4024 / 375 / 953
Tak, technicznie rzecz biorąc to to samo.

Cyjanogenne tecosie zawierają w różnych stężeniach różne geograficznie wariacje nasion powoju hawajskiego.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
  • 386 / 2 / 0
Wczoraj chciałam kupić w ogrodniczym Purpurowy i dali mi jeszcze coś innego: Ipomoea Tricolor.
Uwaga! Użytkownik Chaotka jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 657 / 8 / 0
Chaotka pisze:
Wczoraj chciałam kupić w ogrodniczym Purpurowy i dali mi jeszcze coś innego: Ipomoea Tricolor.
A to są takie małe, okrągłe brązowe nasionka? Czy "półksiężyce"? Jesli to drugie to klepią
Uwaga! Użytkownik Akodeen jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 386 / 2 / 0
Nieprzeczytany post autor: Chaotka »
No w sumie to przypominają półksiężyc, ale są małe i brązowe.

Czy jak dziś wieczorem zarzucę 3 paczki to jutro o 9 będę w normalnym stanie? Bo idę rozmawiać w sprawie pracy.
  • 4024 / 375 / 953
Raczej nie :cheesy: . LSA potrafi wkręcać się długo i długo pozostawiać po sobie antydepresyjną, lekko (lub wcale nie tak lekko) podkręcającą percepcję i emocje smugę. Jeśli zadziała oczywiście.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
ODPOWIEDZ
Newsy
Marihuana a metabolizm. Naukowcy odkryli zaskakujący wpływ konopi na organizm

Naukowcy z Uniwersytetu Kalifornijskiego odkryli, że związki zawarte w konopiach mogą wpływać na wagę i metabolizm w sposób bardziej złożony, niż dotąd przypuszczano. Eksperymenty na myszach sugerują, że za potencjalne korzyści metaboliczne mogą odpowiadać nie tylko THC, ale również inne substancje obecne w marihuanie.

Palenie marihuany zmniejsza chęć na alkohol? Nowe badania kliniczne przynoszą zaskakujące wnioski

Coraz więcej osób na świecie eksperymentuje z zastępowaniem alkoholu konopiami indyjskimi, a trend ten zyskał w popkulturze miano „California sober”. Choć do tej pory opieraliśmy się głównie na niejednoznacznych obserwacjach, najnowsze badanie opublikowane na łamach American Journal of Psychiatry rzuca nowe światło na ten fenomen. Kontrolowany eksperyment udowadnia, że doraźne zapalenie marihuany znacząco zmniejsza ilość spożywanego alkoholu i opóźnia moment sięgnięcia po pierwszego drinka.

Psychologia w codziennym życiu: psychodeliczny zwrot

Kiedy Donald Trump podpisał rozporządzenie wykonawcze w sprawie substancji psychodelicznych, internet eksplodował szybciej niż jakakolwiek konferencja prasowa. Nagłówki w mediach społecznościowych migały o „legalizacji narkotyków”, „rewolucji psychodelicznej” i „końcu tradycyjnej psychiatrii”. W rzeczywistości, jak podkreślały NPR (npr.org) i PBS, dokument nie legalizuje żadnej substancji. Przyspiesza on natomiast procesy badawcze, skraca ścieżki regulacyjne FDA i toruje drogę do szerszego stosowania rozszerzonego dostępu w przypadkach poważnych chorób psychicznych, gdzie inne metody zawiodły. Jednak w dobie natychmiastowych emocji to nie fakty, a pierwsze wrażenia decydują o reakcji ludzi.