4-MMC, M-CAT, metyloefedron
Więcej informacji: Mefedron w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Zwyczajnie przedawkowałeś, jak mniemam. Ile wrzuciłeś? 400mg? 500mg? Pewnie to "długo" to było na przestrzeni pół godziny (THC), do tego podjaranie (alko) i mamy placek :D
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 25 / 3 / 0
Nieprzeczytany post autor: emma »
adx pisze:
hmm.. mój 1 i ostatni raz z mefem (mix z thc i wódką; zażyta dawka? to jest dobre pytanie..)], cos ala drgawki, mega lęk i niepokój, szybki oddech, wysokie ciśnienie.. dopiero gdy mnie uspokoili (chwała im za to) zaczęła się spoko euforyczna bania z odkrywaniem na nowo świata.. ;)
coz, faktycznie moze sobie odpusc. nie przez substancje, a raczej przez zupelna bezmyslnosc.
  • 447 / 19 / 0
również spotkałem się z oczopląsem po mefie
  • 47 / / 0
Witam, dzisiaj spożyłem na próbę 100mg sniffem mefa, który magazynowałem w temp 0-5 st C gdzieś od połowy stycznia. Zmian w barwie i zapachu nie zauważyłem. Jednak działanie jakby bardziej siadało na organizm(nerki i serce). Jak ów mef był świeżo kupiony aż tak negatywnych skutków nie dało się odczuć. Więc czy biorąc mef leżący 4,5miesiąca dużo ryzykuję? Ktoś miał taki przypadek?
detox just to retox
  • 375 / 4 / 0
Nieprzeczytany post autor: Bodzi0 »
barney pisze:
działanie jakby bardziej siadało na organizm(nerki i serce)
A skąd wiesz, że ci siadło na nerki? Rwie cię nera po 100 snortem to raczej sobie odpuść.
Uwaga! Użytkownik Bodzi0 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rev »
No wlasnie jak to jest z tym przechowywanie mefa?

Gdzies wisi informacja, ze mozna go przechowywac w pojemniku na sniadanie. Tzn. ze do woreczka/worka(no bo rozumiem ze duzy worek tez moze byc jak sie ma wieksze ilosci) wrzucamy mefa i ten woreczek do lodowki tak? Tylko dwa pytania. Gdzie kupic te specyfiki w granulkach czy tam proszku ktore pochlaniaja wilgoc? To pierwsze. A drugie, przeciez zamykajac woreczek tak czy siak jest tam w srodku powietrze razem z mefem, nie duzo, no ale zawsze. Nic sie nie stanie?

Z gory dzieki za pomoc
  • 834 / 11 / 0
Nieprzeczytany post autor: Reez »
Nie ma potrzeby aż tak kombinować. Wystarczą dwa szczelnie zamknięte worki strunowe (jeden w drugim). Ciemne miejsce, temperatura poniżej "pokojowej" i brak dostępu do źródła wilgoci. W takich warunkach mefedron powinien być trwały bardzo długo.
To, powyżej, to tylko fikcja. Tak! Zmyśliłem wszystko! Wszystko! Pewnego dnia się obudzisz i będziesz prosił Boga, żeby to był nadal sen (zaboli dusza). Jesteś uczuciowym dnem. Znikniesz,, w swoim obleśnym umyśle, jako przykład psychopaty.
  • 53 / 1 / 0
Nieprzeczytany post autor: rev »
Czyli jednak lodowka? Bo u mnie to jest w 3 workach strunowych i wlozone do szafki gdzie temperatura raczej napewno jest hmm pokojowa. Z drugiej strony jak wrzuce do lodowki to tam chyba zawsze jest wilgotno :/
  • 153 / / 0
Ważne by było sucho i ciemno. W takich warunkach spokojnie materiał może leżeć długi czas. Dopóki materiał nie zacznie dziwnie zmieniać koloru albo wydzielać dziwnego zapachu, to nic się nie powinno z nim dziać. 4-mmc nie jest zaś aż tak wrażliwe, jak np tryptaminy - a i te można luzem z rok trzymać i wszystko jest ok.

Co do "mefki" - hm, tak po zastanowieniu mefedron to rodzaj męski, mimo to jest jednak substancją - rodzaj żeński :) Strukturalnie keton i fenyloetyloamina, też by pasowało ;P No i dziennikarze spolszczając z ang. slang na 4-mmc wprowadzili takie dziwne słowa.
Ostatnio zmieniony 04 maja 2010 przez MeneVes, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 71 / 5 / 0
Nieprzeczytany post autor: Pete »
Mały off-znacie inne ciekawe substancje, które mogą być dla mefa alternatywą? Mówię o legalnych rzeczach. Pomimo tego, że biorę to ścierwo rzadko i tak niepokoi mnie wpływ tego środka na pikawę.
Uwaga! Użytkownik Pete nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Medyczna marihuana. Przerwa tolerancyjna – prosty sposób, by konopie znów działały lepiej

Choć powszechnie uważa się, że jeśli dawka przestaje działać, należy ją zwiększyć – nie zawsze jest to właściwe podejście. U niektórych osób większa dawka działa wręcz odwrotnie, ponieważ ich organizm rozwinął zbyt wysoką tolerancję. Zwiększanie dawki może osłabić działanie terapeutyczne i zwiększyć koszty leczenia. Przerwa tolerancyjna (tzw. tolerance break) oraz zmniejszenie dawek po jej zakończeniu może zwiększyć korzyści terapeutyczne i obniżyć potrzebne ilości konopi nawet o 60%.

Nowelizacja ustawy tytoniowej. MZ chce zakazać sprzedaży jednorazowych e-papierosów

Ministerstwo Zdrowia opublikowało projekt nowelizacji ustawy o ochronie zdrowia przed następstwami używania tytoniu i wyrobów tytoniowych. Jednym z jego głównych założeń jest całkowity zakaz sprzedaży jednorazowych e-papierosów, zarówno tych z nikotyną, jak i bez niej.

Powracająca moda na dopalacze. RPD apeluje o sprawną interwencję

W sprawie edukacji dzieci i młodzieży na temat substancji psychoaktywnych zwróciła się Rzeczniczka Praw Dziecka do Ministry Edukacji. – Z rosnącym niepokojem odnotowuję kolejne doniesienia medialne alarmujące o powracającej wśród dzieci i młodzieży modzie na dopalacze. Prawdopodobnie szeroka dostępność tych nielegalnych substancji – sprzedawanych m.in. poprzez Internet – oraz ich relatywnie niska cena sprawiają, że środki zastępcze oraz nowe substancje psychoaktywne zyskują coraz większą popularność, także wśród młodych ludzi – wskazała Monika Horna-Cieślak w piśmie do MEN z 2 czerwca.