Więcej informacji: Tryptaminy w Narkopedii [H]yperreala
Ktoś wie coś na temat tolerancji krzyżowej między lizergamidami a tryptaminami? :) Byłbym wdzięczny. Szukałem i w sumie mogę wnioskować, że tolerancja występuje, ale byłbym wniebowzięty jednoznaczną odpowedzią "tak" lub "nie".
Dziękuję :)
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
Przyglądała mi się długo i uważnie.
– Wrócić? Wrócić? Ja tu zostałam...
Tydzień przerwy chociaż, między tryptaminami/lizergamidami/fenyloetyloaminami.
Idz sobie hehe.
Nie boję się, że nie zadziała, nie chcę po prostu czuć się rozczarowany tą tryptaminką :) Szczególnie ze i tak już leży dość długo :P
– Jestem przyzwyczajona do długich podróży... Kiedyś wybrałam się nawet do Piekła – wyjaśniła.
– Jak zdołałaś wrócić?
A tolerancja wystepuje przy wszystkich substancjach dzialajacych na ten sam receptor.
// a;e sie najebalem
a co do tematu to wlasnie ostatnimi dniami zarlem hometa 5 i pol doby po grzybieniu
no i pomimo, ze i tak bylo ostro i ladnie, to mimo wszystko dalo sie odczuc wyrazne ulajtowienie dzialania, zarowno w mocy jak i w czasie (a dawka byla mniejsza od pierwszego mahomecenia co najwyzej o poltora mg:/)
rozczarowac sie nie rozczarujesz, bo mahomet ma moc, ktora i przez parodniowa tolerke ladnie sie przebija jak widac hehe:>
ALE chyba bym sugerowal zwiekszenie dawki o kilka mg jesli rzeczywiscie tylko 4 dni przerwy bedziesz miec;)
imo
Ale dzięki, będę wiedział na przyszłość :D
Jesteście kochani
– Jak zdołałaś wrócić?
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Wolne Konopie: Dlaczego składamy wniosek o informację publiczną do KPP w Piszu?
Polska Policja posługuje się hasłem „Pomagamy i chronimy”. To zobowiązanie wobec każdego obywatela, niezależnie od jego poglądów na prawo dotyczące marihuany. Niestety, wydarzenia ostatnich dni na oficjalnym profilu Komendy Powiatowej Policji w Piszu pokazują, że dla niektórych funkcjonariuszy to hasło jest jedynie pustym sloganem.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.